London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

*mala* a če na letališču doplačaš, je samo tolko? To je pa opcija potem. Sestra ma cel kup kufrov...hvala za idejo

Princess...mi prakticiramo tele pakete po pošti že dobra 4 leta, odkar sestra živi v Angliji in še vedno je bilo zelo hitro (max. 8 dni), nazadnje je sestra dobila paket v 4 dneh :eek: ...poštnina je pa odvisna od kg...to je pa normalno, ni pa tolko drago no...men je poslala jakno in dva puloverja pa je dala mislm da 10€...je pa res, da če je potem opcija za kufer v eno smer 25€, se pa splača, če imaš veliko več stvari.
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lipgloss »

ko se spominm na London imama asociacijo na zeeeelo slabo hrano :)
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

Hvala za info, *kayka*.
To je ugodna opcija za eno smer kovček 25€. Ampak jaz vedno že imam kovček + ročno prtljago, bi mi pa prav prišlo še kaj več kot 20 kg dovoljene teže kovčka. :?
Hrana v Londonu pa je takšna kot si jo omisliš. :) Jaz grem vedno v stanovanje, zato da si lahko obroke pripravim sama in mi ni potrebno hoditi po raznih McDonaldsih ipd.
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Men se pa zdi na takih mestnih dopustih škoda časa za pripravljanje hrane. Kuham lahko doma, tam bom pač jedla kar je. Pa magari če fast food (KFC- najboljša fast food veriga, vsaj meni, potem Pizza Hut samopostrežna, kitajska v kitajski četrti) cel teden, pa potem eno leto nič hitre hrane.

*kayka* ja, toliko je. To za easyJet. Bi morala račun najdt, da preverim za zihr, ampak pod 30 funtov je 100% (ker več tud nisva imela :D)! Pa 25 funtov, ne evrov.
Sicer tudi js vedno ekspresno dobim iz UK. Ravno danes dobila nekaj kar naročila 24. (poslali so mi pa 25.).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

No tole bom dons mojmu povedala...pa se bova odločila...

glede hrane pa...hja, nekje je ful zanič, nekje pa odlično. Odvisno kam greš. Js sem šla v azijsko restavracijo enkrat in še zdaj včasih sanjam o tisti hrani, pa mi pr nas tele kitajske niso preveč všeč. Drugače pa mal kombiniram, malo kuhanja pa malo restavracij....pa gre. Je pa res, da hrana še zdaleč ni taka kot pri nas in je cela umetnost dobit dobro pico ali špagete. Ful majo teh steak house-ov, pa sendvičev, pa kitajske, indijske...treba se je mal vživet v njihovo kulturo pa gre... :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Jaz pa ne razumem, zakaj se ljudje pizdijo čez hrano. Meni je bilo vse dobro, pa sem bila že n-krat v Londonu in si nikoli ne kuham sama. Pa sem bolj zbirčne sorte. Res pa je, da ne hodim na špagete in pizzo, saj nisem v Italiji :D .
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss_M »

Tudi jaz sem nad Londonom čist navdusena..Bila sem ze 2krat (obakrat nenačrtno pozimi, torej v decemberskem vzdusju)..In tudi tretjič se odpravljam (nenačrtno) pozimi :) No vsekakor upam da enkrat uspe pridt tudi poleti, spomladi..

Skratka navdusena nad mestom, čeprav sem ze 2krat v tem prečudovitem mestu, se vedno najde se kej za pogledat (skratka ne zmanjka ogledov in vseh eventov :)...in tega Londovskega vdusja, ljudi, prijaznosti, ..itd

Potovala sem z easyjetom in Rynairjom..Naprej do Londona pa kr z easybusom..(cca 1h voznje se mi zdi da je bila).

London kot london..se ga kr ne morm naveličat, in vem da se bom v to mesto ponovno vrnila..:)

Shopping v decembru zmagajo- imajo -70% razprodaje oz popuste..tako da se res splača, če ima kdo namen...tud jz pripročam dopoudne, oz zjuri kot pop oz zvečer (ker sicer ze vse obleke lezijo po tleh in je ves kaos :)

Vsekakor priporočam ogled mesta!!!
powerpuf
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuf »

še jst bi vs prosila za pomoč :)
grem v torek za dva tedna v london in me malo skrbi glede teh podzemnih.
hostel imava s fantom blizu wauxhall, podzemne postaje in je lastnik hostla rekel naj prideva z busom št. 87 ali 77 do tega hostla, ko prideva dol na tej podzemni. Je to navadni avtobus ki je vštet v tej enotedenski karti ki jo bom kupila za podzemne, ali so to te hop on busi?

In pa če vzameš tedensko karto za podzemne, jo lahko to vzameš kar na unem okenčku brez komplikacij, ali moraš imeti uno oyster card?

Pa še zanima me kje se je najboljše zadrževati zvečer, če so kakšni fajni klubi, oz. dogodki.

Lani sem bila tudi v londonu 2 tedna ampak v wimbledonu in sem bila zelo malo na podzemni tko da se opravičujem za tak zmedena uprašanja :D
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Ja, ti busi so všteti v Oyster ( dva tedna nazaj sem bila v Londonu za teden dni, in ni bilo možno kupiti tedensko Travelcard, ker naj jih ne bi več prodajali? , tako, da smo morale kupiti tedensko Oyster card, ki nas je prišla 32 funtov za cono 1 in cono 2).
Na tej strani http://www.tfl.gov.uk/tfl/gettingaround/maps/buses/ vpišeš številko vajinega busa pa ti izpiše pot tega busa s postajališči. A do Vauxhalla znata priti s podzemno? Ne skrbi glede podzemne, sem sama mislila, da so te podzemne en bav bav, ampak se v enem dnevu navadiš na njih, maš vse na tablah napisano in je res pregledno :)
Oyster pa kupiš na okencu, ja.
Hm..glede nočnega življenja je pa tako, da se za vsakega najde nekaj, me smo ga žurale predvsem po pubih :)

V katerem hostlu pa bosta?
powerpuf
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuf »

ma ja, sej te podzemne se res hitr navadš, ampak me to s temi busi zmede, kr nikol ne vem če je to potem všteto v ceno pa še miljon enih kart majo in nikol nevem kero vzet :D

spiva pa v chelsea hostel.

glede nočnga življenja se bom prej še mal prepričala, ker so me lani 2x oropali v 2h tednih, + ena baba me je pretepla ker sem se pogovarjala z njenim bivšim :D
kako pa ste nazaj do hostlov prišle ko ste bile zunaj? to s taxijem ali kako drugače.

hvala za odgovore, mi je kr velik pomagal :)
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Ojoj, baba zmešana :D Me pa hvalabogu nismo imele nobene slabe izkušnje z Londončani. Sem bila pravzaprav presenečena nad njihovo vljudnostjo in temu kako so bili vedno pripravljeni pomagati. Še ponoči, ko jih je bila večina pijana so bili vsi zelo družabni in dobrovoljni :)

Če smo bile bolj zgodne smo ujele zadnjo podzemno cca. 10 minut do polnoči, drugače pa smo šle na bus, saj busi vozijo 24h na dan, pa še bus je imel postajališče pred vrati našega hostla, tako, da s prevozom nikoli nismo imele problemov, edino prvi dan ko so nekaj prenavljali Victorio line in je bila celotna linija zaprta. :D
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Natekica »

Živjo,

London pade naslednji vikend, ampak mene je tok strah tja it, da je že smešno;) tko da če mi lahko katera kej pomaga, bi bla zlo vesela ;)

torej let pa easybus sm uspela sama, zatakne se mi pa pri gibanju po samem Londonu.

Grem od petka do torka, kolikor se bo dalo, bom probala hodit peš, ker kolikor razumem, je prevoz po Londonu drag. Ampak vseeno bo treba kdaj kak javni prevoz uporabit, kaj mi priporočate? moram biti na kaj posebno pozorna pri nakupu kake karte za podzemno, avtobus? rada bi čim cenejšo varianto ;)

Muzeji pa to, a so vstopnine visoke? rada bi šla kej pogledat, ampak London priznam, da mi je neznanka, mogoče ker si predstavljam, da je tako velik, da me bo šokiral, ko tja pridem;)
Za vsakršen nasvet, najlepša hvala! ;)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^meh, to je vse blo že žnjkrat povedano; dej mal "prelistaj" tole temo, boš velik odgovorov najdla.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ker se mi lih da.

Natekica napisal/-a:Ampak vseeno bo treba kdaj kak javni prevoz uporabit, kaj mi priporočate? moram biti na kaj posebno pozorna pri nakupu kake karte za podzemno, avtobus? rada bi čim cenejšo varianto ;)

Oyster kartica, dobiš na skoraj vsaki podzemni na okencu; gor naložiš denar in plačuješ sproti. Če praviš, da boš veliko hodila, se ti tedenska ne splača (+ nisi tak veliko dni). Oyster kartica je najcenejša (je pa res da stane 3 funte, je pa večna :D)
Cenik (že če pogledaš je podzemna z gotovino 4 funte, z Oyster kartico pa 1,9 - je pa za neomejeno prestopanje v okviru 1 vožnje; avtobus z gotovino 2,2; z Oyster pa 1,3). Avtobus je seveda najcenejši, ampak ne moreš prestopat + počasnejši je, ampak vidiš pa več seveda.

Natekica napisal/-a:Muzeji pa to, a so vstopnine visoke?

Muzeji pa to? kaj je ta "pa to"? Muzeji, galerije so zastonj- edino kakšne posebne razstave so za plačilo. Večina ostalih stvari je pa seveda dragih (razne atrakcije- London Eye, Madame, itd...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Natekica »

Hvala ;) sm šla brat celotno temo, tako da res lepo, da si mi odgovorila, bom še izposodila si kak Lonely Planet da dobim vpogled v naslove muzejev in galerij. LP :)
Odgovori