London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Meni je bil ful všeč Science Museum, ful dobro, potem pa sprehod čez Hyde Park (mimo Kensingtonske palače do Winter Wonderlanda). Joj sem ti fouš, meni je bilo lani decembra, ko sem bila gor, res prijetno vzdušje v Londonu.

Komi čakam, da grem spet, samo drugo leto skoraj zagotovo ne (zaradi OI), bom šla verjetno raje v Berlin :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

*kayka*: jaz bi na tvojem mestu za nasvete vprašala *malo* , ker meni se zdi, da je njej London drugi dom :D Ona ti bo znala pomoje full dobro svetovat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Nisem pa še bla v čisti zimi :D Men se zdi, da je sicer nekak skoz isto (pač se ne da lih v parkih poležavat, to res).

Mislim, da pa nebi smela jit prvi dan na Oxford street, pelji ga malce po glavnih znamenitostih raje, da dobi občutek kje sploh je. Ne pa že šoping prvi dan- raje prestavita proti koncu obiska.
Sicer pa odvisno kaj vaju zanima, če je oboževalec nogometa-nogometni stadion, mogoče kak mjuzikal (npr. če Queen fan, itd...), mogoče Abbey road (če je Beatles fan). Če mu je všeč navtika- v muzej mornarice na Greenwich.
Se mi zdi, da fante lih Madame T. najmanj zanima (mojega sploh ne spravim tja, pa tud če bi mu karto plačala :D medtem ko bi v British Museum preživel cel dan). Mogoče Akvarij, če ima rad ribe, Zoo, če živali. Kaj pa vem :D

Camden je zagotovo tudi pozimi zanimiv. Pa ob Temzi zna bit lep sprehod in tudi kakšne stojnice. Pa pubi zvečer, nujno!

Bi pa rada tud js tale Winter Wonderland vidla, moram rečt.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

Približno koliko pa vas je prišel London vse skupaj (pa seveda za kolko dni ste bli)? Da vidim okvirno, koliko moram našparat :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mene vedno pride let easyJet+ easyHotel+ easyBus cca. 150-200€ (hotel 4-6 noči, odvisno od termina, zasedenosti; treba rezervirat, ko majo -30% na lete, da pod 50€ :D).
Za tam pa računam čiste osnove cca 20 funtov na dan (= 23€, za hrano, kavo, se da ugodno preživt s tem). Potem je še prevoz po mestu (ali tedenska za 30€, ali si pa naložim cca 15 funtov, pa sproti rabim). Ostalo pa po želji, koliko misliš nakupovat, kaj misliš obiskat, itd... (sem bla že na minimumu, ko cca 15€ na dan zapravla in res malo kupila in ko veliko preveč, ker pač imela)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

Ponavadi grem za 2 tedna. Nazadnje sem plačala za povratno Easyjet 100€, prevoz od letališča in nazaj cca. 30€, 440 funtov za stanovanje, 2x30€ za tedensko vozovnico za tube, in tudi jaz si vedno računam cca. 20€ na dan za hrano in Starbucks. Zapravim pa za oblačila velikoooo, tako da me na koncu pride kar zajeten kupček denarja. :)
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

*mala*...prvi dan greva na Oxford street, ker prideva samo z ročno prtljago tja in bova po pošti poslala nazaj :D ...njega fuzbal ne zanima, zgodovina pa tud ne, ampak ga bom vseen pelala mal naokrog, da dobi filing, ampak to pol. Sj stanovala bova itak pr sestrci v stanovanju, ki je čist zravn Oxford streeta, tko da nimava deleč :) ...samo ona mi ne zna svetovat glede turističnih znamenitosti, ker ji je vse že preveč domače tam, tako da nekej idej mi je dala, nekej jih bom pa tukej od vas pobrala. :) na Winter Wonderland pa REEES komej čakam... V madame taussads si pa js ful želim, ker še nisem bla (vedno je nekej vmes prišlo), mojega pa tud ne bo motil. Tist science museum zna bit tud zanimiv zanjga...no sj bova vidla...mava samo 3 dni, tako da kej novga ne bova odkrila :D
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Aja, glede denarja...js grem ponavadi za 3-7 dni, in dam za karto cca. 80€, za prevoze odvisno za kolko časa grem, prejšnjič skorej nič nisem dala, ker sva s sestro cel Lonson peške obletale :eek: ...za stanovanje tud ne dam nič, enkrat sem dala 50€ za 6 noči v hostlu edino, drugače sem to mela vedno preskrbljeno. Hrana pa odvisno...če hodiš ven jest te pride kkšn € dražje kot pri nas, lahko se mal švercaš če si na tržnici, ker tam kar ponujajo in od vsakega mal vzameš pa si kmal sit :D ...za šoping, je pa odvisno kašn potrošnik si...
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^Hvala vsem :)
Zadnjič spremenil HuDoBa, dne 27. Okt. 2011 10:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Uf, 3 dni pa ni ravno veliko. Tudi v ročno prtljago se da ogromno stvari spravt (in domov jit oblečen k medved). Js tja vzemem le toliko gat, koliko je dni, druga oblačila pa sproti kupujem. Tudi v ročni kovček se da ogromno spravt, če prineseš skora praznega :D (pa kaka zobna ščetka, ki skoraj za stran, skoraj prazna zobna pasta in ostale osnovne stvari). Res se ogromno spravi notr, če se hoče, verjemi :D

Priporočam šoping dopoldne, popoldne je norišnica na Oxford streetu (in takrat raje kaj drugega).
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Ja ja šoping obvezno dopoldne...pol popoldne je vse razmetano že :mad: :? ...od toaletni pripomočkov bova vzela samo najnujnejše (zobno ščetko, js tablete...), ostalo ima sestra. Pač tisto v čemer bova prišla oblečena, gate, štumfe, še kkšn pulover pa je :) smotan je, ker je pozimi in vse stvari zasedejo več prostora...poleti ne bi blo panike. Ampak sem pa naknadno hotla vzet EN kos prtljage, pa pride 56€ :eek: , če pa takoj, je pa 20€...res groza...prou obirajo. Za poštnino bom pa dala max. 20€...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Če na letališču doplačaš kovček v eno smer (pač le domov) je 25 funtov. Preverjeno letos :wink: Mogoče če sestra ima kak kovček odveč (js sem ga nazadnje kar v Londonu kupila za domov, ker sicer bi morala 4 lete prtljage plačat).
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

*kayka* napisal/-a:Za poštnino bom pa dala max. 20€...

Boš prosim sporočila, kako bo, ko boš poslala po pošti stvari? Stroški, koliko kg, in po kolikem času bo paket prispel? Ker me res zanima. Že nekajkrat sem sama hotela ubrati tako pot, pa sem bila prepričana da pride zelo drago. :?
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Hm, js pa glede na izkušnje ne bi pošiljala po pošti, glede na to, da kartice rabjo en mesc za London-Ljubljana, na konc jo pa vsi dobijo z nalepko, da ni bla plačana zadostna poštnina (SLO zanje očitno ni EU), nekatere clo s štemplom Bratislava :roll: Sicer pa tut vsa druga pošta (mam sestrično v Londonu pa občasno kej pošle) hod čist predoug... Skratka, njihov Royal Mail je bl nezanesljiv.

Tistih 56€ za kufr ti pa zaračunajo za obe smeri, tko da sam nazaj pride seveda manj, očitno 25 funtov, kot je blo že napisano. Pol je pa to, usaj men, ful bolša opcija. Če mislš, da bo sam ročna prtlaga premal, bi js bi tja grede stlačla u kufr eno manjšo torbo/potovalkico (kt npr. za fitnes), nazaj grede pa doplačala kufr, ga oddala, kot ročno mela pa to torbo, čim bl nafilano...
Live. Love. Surf.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Hm, nenavadna odločitev. Pošta je valda dražja (to, da dolg potuje je postranskega pomena, vsaj men)
(za ta denar se odda 20 kg prtljage)

Slika

(royal mail. Ostale "hitre" variante so še dražje)
Odgovori