Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

In kaj se bo zgodilo potem, ko boš prekinla s to strogo dieto?
Jst sem samo enkrat to prakticirala, ker sem potem dobila podvojeno težo v roku 2 mesecev odkar sem prenehala z dieto.

Drgač pa ja :respekt:
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Perchy »

odvisno od treninga, ki ga imam...drugače pa dnevno od 1100 do 1300 kalorij. ko bom prenehala se ne bo kaj dost spremenilo, ker to ubistvu postane način življenja. pač pojedla bom kakšno čokolado in podobno, vendar tega že prej nisem.

odločila sem se, da grem na tekmo. da vidim koliko sem psihično zmožna. ker tukaj ni toliko fizično, kot psihično. ker vsak dan ješ približno enako, spreminja se samo količina hidratov.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Katero tekmovanje in kdaj?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

CaliLove* napisal/-a: Zdaj pa bom nehala smetit,

edino pravilno!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

katere neštevne samostalnike lahko jem, da bom shujšal? :D
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ grah. ne krompir! :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
linksys
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a linksys »

Že nekaj časa spremljam to temo in ker vidim, da se marsikatera spozna na pravilno hujšanje v kombinaciji s športom se obračam na vas. V zadnjih 4-5 mescih sem s pomočjo zdrave prehrane (4-5 obrokov na dan, kompleksni OH zjutraj oziroma dopoldan, zvečer pa manjši obroki predvsem B in zelenjava) in športa shujšala 18 kg. Tekla sem 6x na teden, na 3 dni pa sem delala vaje za moč. Ko sem dosegla cilj, sem prešla na vzdrževanje teže - še naprej sem se zdravo prehranjevala (tu pa tam sem se pregrešila, a nič hujšega), vadba (tek) pa je bla na sporedu 3x na teden. Pred 10 dnevi sem se poškodovala in mi je zdravnik odsvetoval šport za najmanj 2 mesca, omenjal je celo 4 mesce, odvisno od tega kako bo potekala rehabilitacija - fizioterapija. :?
Zaradi tega me precej skrbi, ker me je strah da brez športa se ne bo dalo vzdrževat teže in bom počasi počasi pridobila nazaj kg. Kako naj naprej? Se da vzdrževat težo samo z zdravo prehrano (ampak brez prevelikih odrekanj) in brez športa?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Mislim, da boš uspešna, če se boš vrnila na reži prehranjevanja, kot si ga mela pri hujšanju, samo v malo večjih količinah. Nebi smelo bit težav, če boš jedla zmerno, bolj ti preti past, da boš zdaj zaradi nešportanja popustila tud na področju prehranjevanja in jedla veliko preveč.
It was forever..but it didnt last long..
linksys
Sramežljivka
Sramežljivka

Načina prehranjevanja nočem opustit, ker mi tako ustreza in ne gledam več na to kot hujšanje. Jem še vedno vse (a bolj zdravo), razen sladkarij in krompirja, ki jih ne pogrešam. Skrbi me bolj to, da zaradi nešportanja, na katerega se je telo navadlo, bi se počasi kg nabirali kljub zdravemu prehranjevanju. Bi blo pametno zamenjat kompleksne OH z zelenjavo oziroma povečat razmerje v dobro zelenjavi? Ali zaužit čim manj sadja (v jutranjih urah)?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

auch....poškodba....moj največji strah :?

Teoretično se da vzdrževat težo, samo pazi, da zmanjšaš kalorije. Če si zdej vnašala (govorim na pamet) 1500 kcal in jih s športom pokurila 300 dnevno, zmanjšaj za 300.

Kar se mišic tiče, nič bat, majo "spomin". Tudi če ti bo upadla mišična masa, jo boš ful hitro nazaj dobila, ko boš spet začela športat.

Sam zdej te 2-4 mesece si raj ne privošči preveč "sladkih lapsusov", ker ti je odvzeta možnost, da pregrehe pokuriš :wink:

Kaj si pa poškodovala? Koleno?
linksys
Sramežljivka
Sramežljivka

Kombinacija kolena in medvretenčnega diska. Nerodno sem stopla med tekom. :?

Sem tudi sama razmišljala o tem, da bo treba zmanjšat kalorije. Zaužila sem od oka okoli 1000-1200 kcal, ker je moj jedilnik vseboval precej zelenjave. Ampak npr. 300 kalorij (čeprav mislim, da sem jih porabila celo več, ker sem tekla tam do 90 min, včasih celo več, ko sem pa delala vaje za moč je blo tam okoli 70 min kardio + 20 min vaj) se meni sliši veliko in ne vem pr katerem obroku dosežt ta minus. Sadja ne jem veliko (držim se ponavadi sliv pa še tega pojem do 3), za kosilo je na sporedu ponavadi pusto meso, špinača, grah, polnozrnat riž/špageti, ribe, jajca, juhe, zvečer obvezno solata, za dop. in pop. malici pa jem skuto/jogurt. Obroki so pa majhni, nikoli ne vstanem od mize sita. Jedi pa probam kombinirat na podlagi GI, čeprav je res da kalorije še vedno ostajajo iste. Tako ne vem od kje pobrat teh 300-400 kalorij. :? Kakšen nasvet?
Nisem pa nikjer zasledila podatka o tem koliko kalorij je pametno zaužit na obrok če se ne ukvarjaš s športom. Brala sm članke o dietah (samo o dietah, brez športa) kjer so na veliko povdarjali, da je treba manj pojest kot telo porabi. Torej koliko kalorij sploh porabi telo, brez vadbe-naprezanja?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jz nimam nič pametnega za prispevat, ampak tole:
linksys napisal/-a:sem shujšala 18 kg. Tekla sem 6x na teden
:respekt:
Ker cifra ni nizka, domnevam (upam, da ne napačno), da prej nisi bila v baš neki dobri kondiciji, zato je tole, vsaj v mojih očeh, noro dober uspeh, da si najdla vso potrebno voljo! :wtg:
linksys
Sramežljivka
Sramežljivka

^^ Hvala. :) Vedno sem bla bolj suh tip človeka, a potem sem se nekako zapustila in so se kile v letih nabrale (nič hujšega, a se je tistih 74 kg vseeno poznalo na mojih 170 cm). Najprej sem začela lepo počasi (30 min teka na dan), a sem se vsak dan bojevala sama s sabo, da danes pa res ne bi, se mi ne da, ne bom vstala samo zato da grem tečt in podobno. Sem se pa vedno spravila na noge in šla. Proti koncu hujšanja in vsakodnevne vadbe pa sem redkokdaj pred 90 min nehala in še "biološko" uro sem "pridobila", ko sem se že sama od sebe vsak dan zbudila okoli 7:30, oblekla in šla tečt. In nikoli nisem zgubila volje. To je zame še večji uspeh kot izguba kg. :) Zdej mi je pa kar težko ko niti tistih 3-4x na teden ne morem več športat. :?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

linksys napisal/-a:Torej koliko kalorij sploh porabi telo, brez vadbe-naprezanja?

http://www.hujsanje.net/osebnitrener/ba ... tabolizem/
Tukaj boš dobila okvirno številko koliko porabiš.
Sicer pa se mi zdi tvoje hujšanje nekam ekstremno, svaka čast, da zdržiš..
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Od vsakega obroka malo.

Kalorije naj bi bile med obroki porazdeljene takole: zajtrk: 25%, dopoldanska malica 15%, kosilo 30%, popoldanska malica 10% in večerja 20%. Izračunaj si željen vnos kalorij in ga procentualno razdeli. Sam to je ogromno enga kompliciranja.

JSt bi pri vsakem obroku pač mal od oka zmanjšala. Ne dveh jajc ampak eno. Ne 100g skute ampak 75. Ne tri slive ampak dve. Za malco recimo sam jogurt, brez sadeža zraven. Če ješ sadnega, ga zamenjaj z navadnim. Manjša porcija testenin.

Če boš preveč lačna po tem, ne manjšaj kalorij ampak večaj razmerje B:OH. Povečaj beljakovine in zmanjšaj hidrate.

Tehtaj se. Če ugotoviš, da si v mesecu dobila npr 2 kg, kalorično znižaj.

PS Šele zdej sem vidla.....kalorično dost mal poješ, od 1100 kalorij se ne boš zredila. Nič bat.
Odgovori