Kontracepcijske tabletke
V bistvu je tvoja prva ginekologinja bila tvoja izbrana zdravnica, ker si verjetno podpisala izjavo o izbiri zdravnika, ceprav si sla do nje brez da bi se odlocala. Za zamenjavo gres do novega izbranega ginekologa, podpises izjavo o izbiri osebnega zdravnika, tvojo kartoteko pa bo stari zdravnik poslal novemu. Zamenjas lahko po preteku enega leta, odkar si izjavo podpisala pri starem ginekologu, ce pa je od takrat minilo manj kot eno leto, bos morala navesti razlog, zakaj zelis menjavo.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
ma pravzaprav ne vem, če sem kaj podpisala. ker jaz sem šla do nje in sem rekla: prvič sem tukaj, rada bi samo kontracepcijske in to je to. in je rekla ok, sam še pregled bomo prej nardili, ker drugače ti jih ne smem dat.
rekla je tudi da lahko za recepte za tabletke pokličem in mi ga bo napisala, ampak naj gledam kdaj se bo kakšna čakalna lista odprla, da si izberem SVOJEGA ginekologa.
tako, da zdaj ne vem. mogoče pa ga res nimam. uglaunem, danes bom poklicala tega ginekologa, ki sem si ga izbrala in ga bom vprašala če se lahko naročim. saj na pregled lahko čakam, ampak kmalu bom rabla nov recept za tabletke..
rekla je tudi da lahko za recepte za tabletke pokličem in mi ga bo napisala, ampak naj gledam kdaj se bo kakšna čakalna lista odprla, da si izberem SVOJEGA ginekologa.
tako, da zdaj ne vem. mogoče pa ga res nimam. uglaunem, danes bom poklicala tega ginekologa, ki sem si ga izbrala in ga bom vprašala če se lahko naročim. saj na pregled lahko čakam, ampak kmalu bom rabla nov recept za tabletke..
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
No saj v bistvu nima veze, v vsakem primeru moras pri novem podpisati izjavo, da ga izbiras za svojega zdravnika, glede kartoteke bodo pa ze oni potem uredili. Poklici in vprasaj izbranega, ce sprejemajo nove paciente, pa ti bodo povedali kako in kaj.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
anita1987 napisal/-a:Sama se oglašam z vprašanjem - oz me zanima vaše mnenje.
Rada bi začela jemati kontracepcijske tabletke (s fantom sva že malo naveličana kondomov) ampak, ko sem bila zadnjič na ginekološkem pregledu mi jih je ginekologinja odsvetovala (takrat nisem imela fanta in se nisem spuščala v debato z njo o tem, kaj pa če bi jih vseeno rada jemala). Odsvetovala mi jih je zaradi družinske anamneze (oče je umrl pri 43.letih zaradi srčnega infarkta).
Tudi sama imam povečano telesno težo,...in me zanima ali se je katera znašla v podobni situaciji.
Logično nočem tvegati svojega zdravja ampak hkrati bi rada sproščeno spala s fantom brez kondoma. Obstajajo kakšne "blažje" tabletke, ki morda ne bi bile potencialno nevarne za moje zdravje??
Hvala vsem za mnenje in lep pozdrav.
http://med.over.net/forum5/read.php?19, ... sg-1048616
Jst mam en problem!!
Jamlem tabletke eno leto, ta mesec nisem niti ene pozabila vzeti (za več kot 12 ur, gdaj se zgodi da kšna urca gor al pa dol). Ponavadi dobim mentruacijo že v nedeljo ali ponedeljek, danes je že sreda in tete s krvavca še ni. S fantom pa imava redne spolne odnose. Malo me skrbi ker imam redno menstruacijo, kak dan me nebi skrbel, me bo pa vsak dan bolj skrbelo. Nosečnosti si res ne želim, ker sem stara šele 19 let, pa čeprav imam resnega fanta, si otrok še nekaj let ne želiva.
Zanima me ali je imela katera podoben problem. Ali bi bilo najbollje da si kupim test nosečnosti ali naj še malo počakam (ker zadnji spolni odnos je bil manj kot en teden nazaj, test nosečnosti naj bi pa deloval šele po 14ih dneh)
Jamlem tabletke eno leto, ta mesec nisem niti ene pozabila vzeti (za več kot 12 ur, gdaj se zgodi da kšna urca gor al pa dol). Ponavadi dobim mentruacijo že v nedeljo ali ponedeljek, danes je že sreda in tete s krvavca še ni. S fantom pa imava redne spolne odnose. Malo me skrbi ker imam redno menstruacijo, kak dan me nebi skrbel, me bo pa vsak dan bolj skrbelo. Nosečnosti si res ne želim, ker sem stara šele 19 let, pa čeprav imam resnega fanta, si otrok še nekaj let ne želiva.
Zanima me ali je imela katera podoben problem. Ali bi bilo najbollje da si kupim test nosečnosti ali naj še malo počakam (ker zadnji spolni odnos je bil manj kot en teden nazaj, test nosečnosti naj bi pa deloval šele po 14ih dneh)
Florabus, to je odvisno od tega katere tabletke jemlje. Niso vse na enak princip. Npr. Logest se jemljejo 21 dni nato je 7 dni pavze in med pavzo pride do krvavitve...če je ni je lahko sum na nosečnost. Druge novejše tabletke (recimo Yaz) pa imajo drugačen princip delovanja in se tudi drugače jemljejo in za nekatere velja, da krvavitve resnično niso nujne.
Torej sarzo, pozabila si povedat katere tabletke jemlješ. Sicer pa lahko že zdaj poskusiš s testom, ker zadnji spolni odnos verjetno ni bil nič kriv. Bolj kritičen je običajno prvi teden jemanja.
Torej sarzo, pozabila si povedat katere tabletke jemlješ. Sicer pa lahko že zdaj poskusiš s testom, ker zadnji spolni odnos verjetno ni bil nič kriv. Bolj kritičen je običajno prvi teden jemanja.
ja,niso vse na enak princip,saj tudi nisen rekla da so.
če med pavzo ni M je to tudi dober znak.
http://med.over.net/forum5/read.php?19, ... sg-5790283
če med pavzo ni M je to tudi dober znak.
http://med.over.net/forum5/read.php?19, ... sg-5790283
mene pa zanima nekaj glede KT Qlaira. prej sem eno leto jemala KT yasminelle, vendar sem prešla na qlairo. sedaj končujem 2. zavojček. tablete sem začela jemati tako kot mi je rekla ginekologinja (brez prekinitve naj nadaljujem s qlairo, ko sem nehala jesti yasminelle). prvo menstruacija s qlairo je bila dolga 10 dni. potem na dan, ko sem vzela 26. tableto, naj bi dobila M, vendar je biu samo nek šibek rjav izcedek, ki je trajal dva dni. ampak ok, se telo šele privaja na tablete. sedaj pri koncu drugega zavojčka qlaire pa sem M dobila par dni preden bi jo sicer morala (torej ne na dan 26. tablete, ampak na dan 23. tablete). in tudi ta menstruacija ni bila kri, ampak rjav izcedek, ki ga imam sedaj drugi dan in vse kaže na to, da bo ga jutri najbrž ne bo več.
ali je to zato, ker se telo šele privaja na nove KT, ali bom od sedaj naprej imela takšno M, saj sem brala na internetu, da imajo ženske, ki jemljejo qlairo zeloooo krajšo in zelooo šibkejšo M (ali pa je ta bolj podobna izcedku, kakor pa krvi) in je to čisto normalno? kakšne izkušnje imate druge, ki jemljete qlairo?
najlepša hvala za odgovore
ali je to zato, ker se telo šele privaja na nove KT, ali bom od sedaj naprej imela takšno M, saj sem brala na internetu, da imajo ženske, ki jemljejo qlairo zeloooo krajšo in zelooo šibkejšo M (ali pa je ta bolj podobna izcedku, kakor pa krvi) in je to čisto normalno? kakšne izkušnje imate druge, ki jemljete qlairo?
najlepša hvala za odgovore

Jaz imam pa sledeče vprašanje. Skoraj pol leta jemljem Logest (trenutno sem na 6. škatlici) in od samega začetka jemanja imam zelo močne menstruacije (kakršnih pred jemanjem nikoli nisem imela). Je možno da se telo po tolikšnem času še vedno navaja na KT ali je to že malo predolga doba? Bi bilo mogoče pametno poskusiti s kakimi drugimi KT?
Čisto nevmesno vprašanje. Jaz sem do sedaj jemala KT zvečer, pa bi prestavla raje na dopoldan. Vrjetno nebi smel bit problem, če danes vzamem zveler, jutri dopoldan in potem dalje vedno dopoldan?
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
ketyyy napisal/-a:Jaz imam pa sledeče vprašanje. Skoraj pol leta jemljem Logest (trenutno sem na 6. škatlici) in od samega začetka jemanja imam zelo močne menstruacije (kakršnih pred jemanjem nikoli nisem imela). Je možno da se telo po tolikšnem času še vedno navaja na KT ali je to že malo predolga doba? Bi bilo mogoče pametno poskusiti s kakimi drugimi KT?
Sama sem uporabljala Logest skoraj 8 let, pa sem imela skozi celoten čas uporabe enako M, kot pred jemanjem...mogoče ni ravno problem v teh tabletkah Logest, ampak se enostavno tvoje telo odziva tako, glede na dodaten vnos hormonov, ne glede na to, katere tabletke uporabljaš oz. bi uporabljala...
Zadnjič spremenil T00Mika, dne 19. Nov. 2011 21:46, skupaj popravljeno 2 krat.