Moj odnos s fantom
jullia, vse kar si napisala je res. ne vem kaj naj naredim da v bodoče ne naletim še na enega takega. berem vse mogoče knjige, jezike ljubezni, milivojeviča... ja, naivna sem. ja, predolgo vztrajam ker mislim da se bo spremenil in mu bom s svojo ljubeznijo pokazala da sem vredna njegove ljubezni. katastrofa sem.
kako za vraga naj se spremenim na tem področju?
kako za vraga naj se spremenim na tem področju?
Še to, tega ne pišem, ker bi ful hotela bit nesramna in hodit po človeku, ki je že itak na tleh, ampak ker se mi zdi, da ti bo vsaka površinska tolažba v smislu "oh ti bogica, saj bo šlo, tipi so pač svinje, saj boš našla nekoga,..." samo škodila. Že samo če pogledaš temo, ki si jo danes odprla. Naslov je, da imate eni pač nesrečo, in že v prvem odstavku pišeš, da se ti je ful podobna stvar zgodila že drugič. A misliš, da je res problem samo v drugih, če se ti stalno isto dogaja?
jullia saj vem. raje mam resnico kot neko bedno tolažbo. verjamem da obstajajo fajn fantje, saj berem teme tu na cosmotu, vidim kolege, kolegice, kako so srečni. problem je ker naletim na take tipe ki mi ne dajo ljubezni. in vem da je težava v meni, da privlačim take ljudi. rada bi se spremenila, da bi dobila nekoga, ki bo znal cenit ljubezen. pa ne vem kako.
saj vem da ne misliš slabo in hvala ti za resnico.
saj vem da ne misliš slabo in hvala ti za resnico.
vedno ampak res vedno se ob takih štorijah spomnim bistvene poante v povezavi s tem, ki jo je enkrat spisal đeki (vsaj mislim da je bil on).
[in sicer, da dekleta največkrat opravičujejo slabo izbiro partnerja/ev z neko nezemeljsko, nadnaravno privlačnostjo in globoko predanostjo ter neizmerno ljubeznijo ki jo gojijo do njega/njih.]
se pravi kljub temu da mu je ona zadnja briga, se mu ne more upreti. iz istih razlogov ga ne more pustiti, iz istih razlogov ne more živeti brez njega in iz istih razlogov zastavi celo mladost v zameno za dober f** po vsakodnevnem živčkarjenju, tečnobi, slabi volji, nenehnem kregarjenju, obtoževanju in vsesplošnem nikakvem lajfu.
v glavi si pa napletajo razne drame, kjer postavljajo svojega kretenskega tipa v vlogo odreševalca, sebe pa v vlogo speče princese, ki jo končno nekdo ljubi kot ljubi ona njega. problem se pojavi, ko v tej drami nikoli ne pride do katarze. če že, do tragične. ponavadi pa obstanejo v začaranem krogu tam nekje med zapletom in zasnovo, namesto razpleta pa se vedno znova pojavi zaplet...
da mi je vedet zakaj, le zakaj ne pustijo tipa? večni misterij...
[in sicer, da dekleta največkrat opravičujejo slabo izbiro partnerja/ev z neko nezemeljsko, nadnaravno privlačnostjo in globoko predanostjo ter neizmerno ljubeznijo ki jo gojijo do njega/njih.]
se pravi kljub temu da mu je ona zadnja briga, se mu ne more upreti. iz istih razlogov ga ne more pustiti, iz istih razlogov ne more živeti brez njega in iz istih razlogov zastavi celo mladost v zameno za dober f** po vsakodnevnem živčkarjenju, tečnobi, slabi volji, nenehnem kregarjenju, obtoževanju in vsesplošnem nikakvem lajfu.
v glavi si pa napletajo razne drame, kjer postavljajo svojega kretenskega tipa v vlogo odreševalca, sebe pa v vlogo speče princese, ki jo končno nekdo ljubi kot ljubi ona njega. problem se pojavi, ko v tej drami nikoli ne pride do katarze. če že, do tragične. ponavadi pa obstanejo v začaranem krogu tam nekje med zapletom in zasnovo, namesto razpleta pa se vedno znova pojavi zaplet...
da mi je vedet zakaj, le zakaj ne pustijo tipa? večni misterij...
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- ¤Crysstal¤
- Sramežljivka
Po kakšnem letu razmerja se že bolj kaže, kakšna je oseba v resnici, tvoj tip je zgleda sebičen in očitno ignorira tvoje potrebe. Moral bi biti pripravljen na kompromise, ki bi bili pri vama nujni. Zdrav odnos terja obojestransko prilagajanje in vzajemno sodelovanje, kjer nihče naj ne bi bil prikrajšan. In ti si. Če pogovor ne pomaga, se mu skušaj upreti, pri tem pa ohrani mirno kri, da omiliš sicer verjetne prepire, posledica tvojega odpora mogoče vseeno vnese v odnos potrebne spremembe.
Moraš se postaviti zase, za svoje interese, za svoj prav, imeti svoj jaz in enakovreden položaj, tudi pri odločanju. Nisi tu zato, da ga do konca zadovoljiš in mu vedno ugodiš, on pa se bi lahko zavedal, da ni sam, ker zato smo v razmerju.. Deljeno z dva, to mu ne potegne.
Ne boš srečna, če boš vedno delala le stvari, ki jih on želi početi, hodila le tam, kamor on hoče iti... Nisi njegov pes in on ne tvoj lastnik, šefe.^^ Misli nase. On je očitno v eni skrajnosti, ti pa drugi.
Partnerjevo družino in družbo smo primorani sprejeti, ker so del njega, za kul odnos se moramo potruditi. Če te ima rad, bo tudi do tvoje žlahte in frendov karseda dober in mu ne bo muka preživeti nekaj časa z njimi. Daj mu vedeti, da ti ljudje spadajo k tebi in če hoče imeti tebe, to potegne za sabo tudi njih.
Poleg upora in vztrajanja pri poskusu kakšnega pogovora oz. vsaj konstruktivnejšega prepira morda organiziraj kakšno srečanje s parom, ki ga spoštuje in spelji temo, iz katere bo uvidel, kako morajo te stvari potekati, dober zgled včasih odpre oči, sploh pa pomeni vzpodbudo.
Moraš se postaviti zase, za svoje interese, za svoj prav, imeti svoj jaz in enakovreden položaj, tudi pri odločanju. Nisi tu zato, da ga do konca zadovoljiš in mu vedno ugodiš, on pa se bi lahko zavedal, da ni sam, ker zato smo v razmerju.. Deljeno z dva, to mu ne potegne.
Ne boš srečna, če boš vedno delala le stvari, ki jih on želi početi, hodila le tam, kamor on hoče iti... Nisi njegov pes in on ne tvoj lastnik, šefe.^^ Misli nase. On je očitno v eni skrajnosti, ti pa drugi.
Partnerjevo družino in družbo smo primorani sprejeti, ker so del njega, za kul odnos se moramo potruditi. Če te ima rad, bo tudi do tvoje žlahte in frendov karseda dober in mu ne bo muka preživeti nekaj časa z njimi. Daj mu vedeti, da ti ljudje spadajo k tebi in če hoče imeti tebe, to potegne za sabo tudi njih.
Poleg upora in vztrajanja pri poskusu kakšnega pogovora oz. vsaj konstruktivnejšega prepira morda organiziraj kakšno srečanje s parom, ki ga spoštuje in spelji temo, iz katere bo uvidel, kako morajo te stvari potekati, dober zgled včasih odpre oči, sploh pa pomeni vzpodbudo.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
verjetno se ta fant ne bo nikoli spremenil, tako pač žal je. Imela sem isto situacijo z bivšim (glede spoznavanja prijateljev in staršev). Z mojim bivšim je bilo isto, nikoli ni hotel spoznati mojih prijateljev, za vse družinske zadeve sva se vedno skregala da sm ga skoraj prisilila da je šou z mano, še na praznovanje mojega rostnega dne ga je bilo skoraj nemogoče pregovoriti, da je prišel in podobno. skupaj sva bila tri leta in pol in čeprav je bil še vedno noro zaljubljen vame so mu bile take stvari vedno problem. Ne bom rekla da je bil to edini razlog da sva šla narazen, je bil pa ta problem velik del tega. Mislim, da boš mimo tega zelo težko šla, sploh ker očitno on ne kaže nobenega interesa. Probaj ga spraviti k resnemu pogovoru, če se bo kaj dalo narediti drugače pa boš morala ali stvar sprejeti ali pa pač končati zvezo če te bo to toliko motilo.
Glede kreganja pred starši pa je po mojem mnenju samo otročji in neodgovoren ker nima "jajc" se pogovoriti na samem!
Glede kreganja pred starši pa je po mojem mnenju samo otročji in neodgovoren ker nima "jajc" se pogovoriti na samem!
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.