Moj odnos s fantom

Zadovolj(e)n/a v postelji.
rum cocos
Sramežljivka
Sramežljivka

Moj odnos s fantom

Neprebrana objava Napisal/-a rum cocos »

Potrebovala bi čim več mnenj, ker sem se sama trenutno znašla v točki, iz katere ne znam. S fantom sva skupaj eno leto in pol. Prvo leto je bilo res čudovito. Oba sva uživala v družbi drug drugega, komaj čakala da se vidiva... Nedolgo nazaj pa so zadeve začele uhajati samo še navzdol. Začeli so se stalni prepiri, včasih tudi za popolnoma brezzvezne stvari. Njega so vedno bolj začeli motiti tudi moji družinski člani in sorodniki. Vedno bolj mi očita kakšne sorodnike imam, kakšno družino. Problem, ki ga imam je še ta. Jaz sem precej družaben človek in rada zahajam v družbo. Tudi njegovih sorodnikov in prijateljev, mi ni bilo problem spoznati in sprejti. Kar pa ne morem reči zanj. Po tolikem času ga moja družba ne zanima, vseh družinskih dogodkov pa se z izgovorom skuša izogniti. Jaz grem z njim povsod (na vse rojstne dneve, dogodke, večerje), ko pa pride na vrsto neka stvar z moje strani mi on reče da naj grem sama. Skupaj preživiva vse vikende, ampak skoraj vedno med vikendi delava tisto, kar on predlaga. Moji interesi skoraj vedno izvisijo. Vsakič ko se prepirava on prepir izzove pred mojimi ali njegovimi starši, in vedno stvar obrne v svojo korist. V prepiru pa mi velikokrat naprej vrže mojega bivšega fanta.

Vem da sem se razpisala precej na široko, ampak res ne vem kaj naj. Kar me na njem moti, sem mu že velikokrat skušala povedati, ampak on me ne jemlje resno. Zelo ga imam rada, zato se trudim, da bi zadevo nekako rešila. Ne razumem pa zakaj je bilo skoraj leto in pol vse čudovito, zdaj pa so se začele zadeve kar naenkrat tako močno spreminjati.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Mogoče se pa preveč trudiš?
rum cocos
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a rum cocos »

Misliš za ohranitev zveze?
Uporabniški avatar
sarzo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sarzo »

To je zato , ker se ti je šele po enem letu zares odpru in se bo zdej pokazal točno kakšn on je. Mogoče bi se blo fajn pogovorit z njim, ampak če že do zdej ni pokazal zanimanja za tvoje interesa in tvojo družino, ne pričakuj da se bo ornk spremenu. Mogoče na začetku, če bo hotel ohraniti zvezo, ampak igra verjetno ne bo dolgo trajala. Lahko ti povem svoj primer v katerem se mi zdi, da sm bolj jst težava (usaj zadn mesc), ampak se kr nemorm spremenit. Tko je učasih sva se vidla 2x na teden mogoče 3x, med počitnicami pa sva se videvala skoraj vsak dan. Zdej se faks še sicer ni začeu imava pa oba treninge in se spet videvava le 2x na teden, jez pa tečnarim in mu gdaj tudi vržem naprej da mu je vseeno če se vidiva ali ne, pa vem da to ni res. Ampak dokler se nebom navadila na dejstvo da ga bom manj videla bom tečnarila. Tako sem mu pokazala točno kakšna sem(vsaj v tem vidiku), tudi tvoj fant je tebi pokazal kakšen je. Zdej je samo vprašanje ali ga boš kot takega sprejela ali ne. :)
Uporabniški avatar
FTad
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a FTad »

vse to, kar si napisala sem, bi morala odkrito povedati še fantu....
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Leto in pol ni neka dolga doba, rožnata očala počasi gredo dol in počasi vidiš kak je kdo v resnici. Zdaj če ti je ql, da ti pod nos meče familijo, da se pred njimi prepirata, da ne upošteva tvojih želj, potem se pač trudi vse to popraviti.Vedi pa, da lahko spremeniš samo sebe ;) Ampak glede na to, da (domnevam) si še mlada, bi ti rekla tole: ni edini. Da se najti fanta, ki bo sklepal kompromise.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

rum cocos napisal/-a:Misliš za ohranitev zveze?

Ja...prizadevanje mora biti vedno nekje 50:50, ne moreš se ti truditi še za njega, če se on ne. Nehaj se truditi, pa se bo začel spraševati, zakaj si se nehala, mogoče bo on pol prevzel iniciativo.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Re: Moj odnos s fantom

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

rum cocos napisal/-a:Njega so vedno bolj začeli motiti tudi moji družinski člani in sorodniki. Vedno bolj mi očita kakšne sorodnike imam, kakšno družino.

To je brezpredmetno. Ne mu dovolit, da ti take bedarije očita. Sama ne moreš vplivat na to, kakšne sorodnike imaš. Je situacija take it or leave it.

rum cocos napisal/-a:Jaz sem precej družaben človek in rada zahajam v družbo. ...Kar pa ne morem reči zanj.

Ljudje smo si različni. Kot si ugotovila, njemu pač ni do tega. Ne sili ga. Večini ljudi že lastna družinska srečanja niso višek zabave, kaj šele partnerjeva.

rum cocos napisal/-a:Skupaj preživiva vse vikende, ampak skoraj vedno med vikendi delava tisto, kar on predlaga.

Lepo mu povej, da bi rada ti kdaj predlagala aktivnost in jo tud predlagaj. Ne samo zatečnarit, da je vedno po njegovo, sama pa ne bi podala nobenega predloga.

rum cocos napisal/-a:V prepiru pa mi velikokrat naprej vrže mojega bivšega fanta.

To je brezveze. Ne mu dovolit, da ti to počne. Bivši je preteklost, če tega ne more sprejet, naj gre.

rum cocos napisal/-a:Kar me na njem moti, sem mu že velikokrat skušala povedati, ampak on me ne jemlje resno.

Še enkrat mu lepo pojasni, kaj te moti. Če ne bo drugače pač pojdi. Razen, če si pripravljena vse to sprejeti.

A si mogoče pomislila, da se te hoče samo na lep način znebit?
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rokerca »

^^Na to sem prvo pomislila tudi jaz.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
DiNozzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Divjina

Neprebrana objava Napisal/-a DiNozzo »

To ni nič kaj dolgega..250 besed bi bilo super.

Nekaj stvari bom izpostavil, ampak res bi rabil vedeti koliko sta stara in kako dobro pozna tvojega bivšega, če sploh.
Aja, pa še to: ali si prekinila vse stike z bivšim? Ali gospod Nekdanji ve, da imaš Sedanjega?

rum cocos napisal/-a:S fantom sva skupaj eno leto in pol. Prvo leto je bilo res čudovito...Nedolgo nazaj pa so zadeve začele uhajati samo še navzdol.

Dovolil sem si montažo, namreč tukaj se lepo pokaže ohlajanje tvojih čustev. Eno leto je bilo kolikor toliko v redu, pol leta ti je bilo že skoraj odveč, sedaj pa je nepreklicno konec. Pač, sprijazni se, pustila si da se zveza zakotali po hribu navzdol v prepad. Problem je v tem, da še sama ne veš povsem točno kdaj je vse skupaj pričelo drseti navzdol, oz. s čim te je fante spravil do tega.
Začeli so se stalni prepiri, včasih tudi za popolnoma brezzvezne stvari.

No, to je zveza, pardon, brezzveza v zadnjem stadiju...Čustva so se ohladila (pri obeh) in sedaj sta oba v t.i. zamerljivem območju, ko si bosta drug drugega priskutila, da bi ubila lepe spomine z začetka. Obnašata se malo čudno in prav nič odraslo.
Vedno bolj mi očita kakšne sorodnike imam, kakšno družino.

Kri je gostejša od vode...no, sedaj je delno jasno zakaj so se tvoja čustva pričela ohlajati.
Problem, ki ga imam je še ta. Jaz sem precej družaben človek in rada zahajam v družbo.

Prosim, brez samopomilovanja...ni problem to, če si odprta in družabna osebnost, taka si in s tem ni nič narobe. Toda, pozor, če pa on tvoje odprtosti ne sprejema in na to reagira z zavistjo, potem pa...
Skupaj preživiva vse vikende, ampak skoraj vedno med vikendi delava tisto, kar on predlaga.

Dve stvari me motita...prvo je to, da ne zna sklepati kompromisov (a se motim?), drugo je pa to, da sta postala predvidljiva -- VSAK vikend; urnik ubije spontanost. Koliko pa je kilometrov med vama, da se ne zmoreta videti med tednom.
Vsakič ko se prepirava on prepir izzove pred mojimi ali njegovimi starši, in vedno stvar obrne v svojo korist.

Tukaj si bom pa še jaz dovolil nekaj reči čez tvoje tastare. Kako to, da tvoj oča vejo za to provociranje pa ne ukrepajo in srboriteža postavjo pod hladen tuš? In kako to, da mu uspe prepričati tudi tvoje tastare...nečesa nisi napisala, a ne?
V prepiru pa mi velikokrat naprej vrže mojega bivšega fanta.

Da mi tole postane malce jasno, sem napisal tista vprašanja zgoraj.
Ne razumem pa zakaj je bilo skoraj leto in pol vse čudovito, zdaj pa so se začele zadeve kar naenkrat tako močno spreminjati.

No, sem že zgoraj napisal, da se to ni zgodilo naenkrat, ampak je to posledica tednov, oz. dni, ko je tvoj fante delal napake in tvoja čustva do njega so se počasi ohlajala. Potem so se začela ohlajati še njegova, kar je samo še pospešilo proces na tvoji strani in krog je zaključen...poenostavljeno do skrajnosti.
Kar me na njem moti, sem mu že velikokrat skušala povedati, ampak on me ne jemlje resno.

Aha, sedaj pa imamo...tale stavek je zelo čuden, namreč pišeš da si mu skušala povedati (kar pomeni, da mu nisi) in da te on ne jemlje resno. Nima telepatskih sposobnosti, dam roko v ogenj; dvakrat. Nauči se jasno izražati svoja stališča, mnenja, hotenja, ipd. z besedami in dejanji. Velikorat naj se spremeni v dvakrat -- prvič poveš, drugič ponoviš, tretjič in naprej pa že nergaš.
...bi zadevo nekako rešila.

Punca, zrihtaj tako kot treba ali pa naredi konec vajinemu razmerju.
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.

- Herbert Hoover on engineering
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Vedno znova me preseneča, kolk energije ljudje na pragu mladosti porabite za ohranjanje popolnoma gnilih zvez.
rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rebelgirl »

džeki, se strinjam s teboj. nažalost sem tudi sama ena izmed teh punc.. do konca upam. po moje si preveč želimo biti ljubljene in na stvari premalo gledamo racionalno..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

rebelgirl napisal/-a:po moje si preveč želimo biti ljubljene

Najbrž se ti ta krilatica zdi ful globoka in poduhovljena, da si jo v 10 minutah dvakrat uporabila, v resnici pa o tebi ne pove prav veliko dobrega in, roko na srce, normalni tipi bežijo od žensk, ki "preveč želijo biti ljubljene" in "vse vložijo v zvezo".
rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rebelgirl »

omg jullia. mislim da dobr veš kaj sm s tem mislila. če nekdo nekaj vloži v zvezo pričakuje da dobi to nazaj. pričakuje da bo ljubljen nazaj.
ne vrjamem da si ti, če nekomu daješ ljubezni, ne želiš bit ljubljena. no, to sm misla, če nisi zastopla.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ja, ampak v praksi pa ti vse vložiš v zvezo z mulcem, ki cele dneve luta okrog s kolegi (in najbrž tudi drugimi ženskami, kot se da razbrat iz zgodbe), ti si mu zadnja briga, nič ne dobiš iz te zveze, ampak vseeno vztrajaš v nedogled. Zato drži, da ti preveč želiš biti ljubljena in forsiraš nek popolnoma disfunkcionalen odnos čez vse meje.

In to ni pozitivna osebnostna lastnost. To ne pomeni, da si srčna in romantična oseba, to pomeni, da si naivna in da imaš čisto zgrešene predstave o ljubezni in partnerskih odnosih. Če tega sama pri sebi ne boš razčistila, se zna zgodit, da bo naslednji tip kopija tega in vseh ostalih bivših.
Odgovori