Za začetek tole: Tvoja starost še vedno pomeni mladost, pred tabo je še vse življenje, verjetno pa ti tvoja okolica (družba) pač daje takšne občutke. Tvoji pomisleki so med drugim ovira, da na tem področju stagniraš in si dovoliš biti še ena obupana ženska, ki svoje samskosti ne jemlje dovolj pozitivno, da bi v njej uživala in napredovala do želenega cilja. To bi, mimogrede, moralo steči spontano, nekih konkretnih načrtov ni za delati, sploh pa (preverjeno zadostikrat) stara resnica, da se ti najlepše stvari zgodijo, ko jih najmanj pričakuješ, dejansko drži, zato bi se morala nekoliko prepustiti toku, ničesar forsirati in pač dovoliti času, da sam neovirano steče do trenutka, ko ti bo namenjeno srečati gospoda Pravega. Torej nobenih "lovov", prečesavanja socialnih omrežij z izključno takšnim namenom. Prepričana sem, da te čaka še veliko ljubezni, ki ti bo povrnjena, nikjer pa ne piše, da ne bo to pomenilo nekaj zgrešenih moških, razočaranj, ki pa te naj ne odvrnejo od želja, ampak le utrdijo tvojo voljo in te spomnijo, česa nočeš, s tem pa izostrijo sliko tistega, kar hočeš. In pomni: Bolje kvalitetno samska kot v napačni zvezi. Ljudje, ki vztrajajo v zvezi le zato, ker ne želijo biti sami, se mi osebno smilijo.
Sama imam stroge kriterije. Podoba mojega sanjskega moškega je detaljno definirana, pri čemer se zavedam, da je skoraj nemogoče najti točno to, ampak zato ne odstopam od lastnih zahtev, pač pa želim nekoga, ki bo čim bližje tem idealom. Vem, da je to povsem verjeten izid, a vem tudi, da težko pride do njega kar čez noč. Saj ne rečem, da me kdaj ne stisne, da bi bil že zdaj ob meni, ampak sama se držim vodil, ki sem ti jih posvetila v zgornjem odstavku... Bo že. In drznem si biti izbirčna kot sem, zahtevati res veliko in v tem vztrajati, ker samozavestna ženska mora vedeti kaj hoče, točno. In odločno to tudi pričakovati. Ker se ceni. Moraš misliti nase vsaj toliko, da si pripraviš ugodnejši teren za osebno srečo, zato tudi sama želim le najboljše zase, ker pač vem, da si to tudi čisto zaslužim.
Seveda pa je prav, da si dejavna, aktivna, komunikativna in dovolj odprta, v čim večjem stiku z zunanjim svetom, tako virtualnim kot realnim, da pač razširiš možnosti za srečanje s primernim kandidatom.

Sploh pa je spoznavanje ljudi nadvse zabavno, koristno in pač dobro zate že samo po sebi... Z njim boš namreč spletla nove veze in poznanstva, konec koncev pa te lahko potem na novo najdeni prijatelj spozna s svojim sosedom, ki je čakal na točno takšno, kakšna si ti in ti tudi ostaneš brez besed. Ne, take stvari se ne dogajajo le v filmih, ampak so pogoste in verjetne. Ne zadržuj se preveč pri vzpostavljanju različnih stikov, s prej omenjeno dejavnostjo in aktivnostjo pa se povezuje tudi star, koristen nasvet: Včlani se v klub, vpiši v tečaj, obiskuj kraje, ki so obljudeni z določeno vrsto ljudi. Ker vas družijo podobni interesi, boš pač mogoče našla krasnega filatelista, plesalca, umetnika... Pojdi, spoznavaj, poveži se in zraven bodi sproščena, da boš na polno uživala. Ker si samska, imaš za to tudi bistveno več možnosti, časa in si v prednosti. Prišel bo, samo brez panike. In sploh, ni ves point zasebnega življenja v moških, uživaj sama s sabo, v lastni družbi, razvajaj se malo sama, posveti se sebi... Čas zase pač, ki ti ga bo, ko boš spet v razmerju, prav primanjkovalo (se boš še nostalgično spomnila časov, ko si čakala na Pravega, še pogrešala jih boš ;P), ker to rabiš! In sploh - imej se rada. Ljubiti moramo najprej same sebe, da lahko resnično sprejmemo & (vz)ljubimo tudi ostale.

Enjoy your ride. Cause... It's just a ride.