No, da se javim še v tej temi
Stara sem 20 let in imam na 160cm 73kg. Ja, eno 15 sigurno preveč. Razlogov je veliko, predvsem nepravilna prehrana, premalo gibanja, veliko sem tudi preležala zaradi zdravstvenih razlogov in saj veste takrat ko nimate kaj za delat, vam je dolgčas, je najboljši prijatelj hrana. Na žalost. In tako se je kopičilo zadnjih 10 let... Sedaj imam motivacijo kot še nikoli! velikokrat sem po kosilu (pred kakšnim mescom) bila zaspana, utrujena in sem si iz fore, ker je moj oče sladkorni bolnik, tudi sama izmerila sladkor. Rezultat me je vrgel na rit. Sladkor je bil zelo povišan, vendar če sem si ga izmerila zjutraj na tešče je bil normalen. Vglavnem, to spoznanje me je šokiralo, rekla sm si, če si s tem vničuješ življenje, sramota. Sem mlada, na vrhuncu, ni vrag da ne bi shujšala in s tem poskrbela tudi za svoje zdravje! No, motivacija je, še vedno, začela sem tečt (okej, danes zjutraj sem šla drugič tečt, ampak ponavadi sem šla samo enkrat in me je vse skup minilo, sedaj pa prav komaj čakam da grem spet?) Upajmo, da si bom vbila tek v glavo in ga imela kot smisel življenja..
Sedaj pa me zanima prehrana. Veliko jih po vseh forumih piše, jaaao, tečem, pa grejo kile še vedno samo navzgor.. Js sm si naredila nek plan hrane, ki mi tudi odgovarja, pa me zanima, tiste katere se s tem ukvarjate (hrano in tekom) če je to kul.. zjutraj vedno jem kosmiče z jogurtom(največrat sadnim), dopoldanska in popoldanska malica sta vedno neko sadje, kosilo pač je to kar je, večerja pa bi bla ponavadi paradižnikova solata..
Z jedilnika sem črtala kruh, že cel teden ga nisem jela, zmanjšujem tudi velikost obrokov prav tako spijem okol 2L vode na dan, sladkarij ravno ne jem, tak da mislimd a bi tole uspevalo, ha?
V prvi fazi mi je najbolj pomembno hujšanje, da shujšam vsaj 10 kil, da lažje zadiham, potem pa dalje, še večje nabiranje kondicije in ohranjanje kilogramov. Pa da vnesem tak aeroben šport v moje življenje ( z enim športom se ukvarjam že 12 let, ampak ta oblikuje samo noge, mišice in rit

)
Aja, pa še to, če tečem vsak drugi dan, zunaj na zraku sem 45min, od tega recimo da pol prehodim pol pretečem (začetnica pač

) in ob takšni prehrani me zanima, kdaj se bi pokazalo izgubljenje kilogramov oz. kakšna sprememba na postavi, najbolj me moti prevelik trebuh..
Hvala vsem ki mi bote kaj svetovali, upam da ne bo nobenega ki bi me kregal, da mi ne bi vzel te motivacije :p