^^ To že, se strinjam, pri meni npr. nikoli ni igral videz glavne vloge (že razlagala v eni drugi temi, pa so me označili za malodane zmešano

). Ampak da načrtno izbereš partnerja s takšnim namenom... Uff, meni se tak koncept ne zdi ravno ok (in tudi ne fer do partnerja; jaz bi se npr. zelo ponižano počutila, če bi izvedela, da me je partner izbral zato, ker bolj slabo izgledam in ker meni, da ostalim itak nisem všeč

).
No, če med njima laufa, potem super, ampak odsotnost objektivne privlačnosti itak ni nikakršno zagotovilo za zvestobo, še manj za to, da ne bo prizadeta. Saj imajo tudi manj privlačni ljudje pravico prekinit razmerje, a misli, da bi ji moral biti zdaj hvaležen in do smrti ostati z njo, samo zato, ker ga je izbrala taka krasotica

Sploh se mi zdi pa nerazumljiva tista teza, ki vlada v družbi, da lepi ljudje sodijo skupaj in da vsak po videzu bolj privlačen človek lahko dobi kogarkoli. In ta kdorkoli bi moral biti nujno tip top po videzu, pa čeprav notranjost ni tako tip top? Kakšen manj lep naj bi bil pa stopničko nižje, čeprav je izredna osebnost?

Meni npr. objektivni lepotci niso prav nič všeč, praviloma mi delujejo nekako gejevsko

, čeprav bi po mnenju okolice mogoče morala ujeti kakšnega takega. Privlačijo me druge stvari. Lahko pa povem, da me je en tak, ki objektivno ni bil lepotec in nikoli ni imel ravno sreče z nasprotnim spolom, nekoč precej prizadel (pa ga seveda nisem izbrala s takim razlogom kot tvoja kolegica, meni se je zdel zelo privlačen in prisrčen kot cel paket

), tako da to nikakor ni zagotovilo. In ta človek še vedno to počne že v zrelejših letih, razmerja mu ne grejo, čeprav bi po zgornji tezi moral pograbiti prvo kul dekle, ki bi pokazalo kaj zanimanja zanj.