Kontracepcijske tabletke
Jemljem Yaz tabletke ki naj bi ble dost "šibke" ampak me zanima nekaj...zdi se mi da sem zaradi njih 100x bolj občutljiva, tečna(prej nisem bla tok, da ne bo pomote
)...sicer jih jemljem leto in pol in se ti "simptomi" kažejo včasih bolj včasih manj. A je mela ktera podobne težave in jih je nehala jemat?

Trenutno sem se malce poglobila v KT in mi nekaj ni popolnoma jasno. Se kateri sanja zakaj pravijo da je najbolj rizično če v 3. tednu pozabiš več kot 12ur vzeti tabletko in je najbolje da prenehaš z jemanjem, če naj bi bil potem v tej 7 dnevni pavzi vseeno zaščiten? Torej če predčasno nehaš z jemanjem si vseeno zaščiten, če pa jo recimo po 13 urah vzameš in potem redno naprej pa nisi?
Saj sploh ni pozabljena tabletka v 3 tednu najbolj kritična. Najbolj kritično je v prvem tednu
V tretjem tednu se pa komot naredi premor zaradi pozabljene (in imaš pač dve možnosti, ali nadaljuješ- priporoča se celo da se preskoči premor in po končani škatlici začne z naslednjo, ali pa da preprosto narediš pavzo).

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Imam problem in ker je moja ginekologinja na dopustu, meni pa se z odgovorom precej mudi, upam da mi boste znale pomagati na podlagi svojih izkušenj. Ta mesec sem začela s kt Yasminelle in jutri moram vzeti zadnjo tabletko. Ker pa grem najslednji dan na morje, bi si rada menstruacijo prestavila, tako da bi, po navodilih, nadaljevala z jemanjem tabletk iz naslednje škatlice. Problem pa je, da se mi že ves čas jemanja tabletk pojavlja vmesna krvavitev (šibka oz. rdečo-rjav izcedek). Vem da bi naj bilo takšno stanje normalno v prvih nekaj mesecih, pa me vseeno skrbi. Nekje sem prebrala, da naj bi v takem primeru priporočali jemanje 2 tabletk na dan, dokler se krvavitev ne ustavi. Ve katera kaj o tem? Ker prvič jem kt sem malo zmedena, saj ne vem kako reagira moje telo. Bojim se tudi, da bi z neprekinjenim jemanjem le še bolj zmešala ciklus. Vprašanje je tudi, če se mi bo menstruacija sploh prestavila...
Za vsakršno pomoč že vnaprej hvala!
Za vsakršno pomoč že vnaprej hvala!
Kopiram:
ob vsakem pričetku na novo se sprva lahko pojavijo krvavkasti izcedki kljub rednemu jemanju tabletk. Posebej pogosti so pri prvi uporabi tabletk, ker začenjamo z jemanjem ob menstruaciji. kasnje je tega vedno manj, manj pogosto in nekako v 6 mesecih mora prenehati. v nasprotnem primeru pa je potrebno najti drugo hormonsko kombinacijo, ki bo boljša za določeno žensko
--------------------------------------------------------------------------------------
Nikoli nisem jemala po 2 tabletki skupaj.
Z neprekinjenim jemanjem ne boš zamešala ciklus ,saj ga uravnavaš s kt
ob vsakem pričetku na novo se sprva lahko pojavijo krvavkasti izcedki kljub rednemu jemanju tabletk. Posebej pogosti so pri prvi uporabi tabletk, ker začenjamo z jemanjem ob menstruaciji. kasnje je tega vedno manj, manj pogosto in nekako v 6 mesecih mora prenehati. v nasprotnem primeru pa je potrebno najti drugo hormonsko kombinacijo, ki bo boljša za določeno žensko
--------------------------------------------------------------------------------------
Nikoli nisem jemala po 2 tabletki skupaj.
Z neprekinjenim jemanjem ne boš zamešala ciklus ,saj ga uravnavaš s kt
Isto mislim kot moja predhodnica. Če želiš prestavit M, potem nadaljuj z naslednjo škatlico. Glede vmesnih krvavitev, ne se sekirat, je to popolnoma normalno, dokler se ti telo ne navadi na hormone, jz sm mela tut M zarad tega oz. to neko krvavitev 14 dni, ko sem jemala KT.
Glede jemanja dveh KT na dan, prvič slišim za to. Če se ti vmesne krvavitve ne uredijo ti bo ginekolog dal druge tabletke. Ampak se ti bodo pomoje skor 100% uredile že naslednji mesec.
Glede jemanja dveh KT na dan, prvič slišim za to. Če se ti vmesne krvavitve ne uredijo ti bo ginekolog dal druge tabletke. Ampak se ti bodo pomoje skor 100% uredile že naslednji mesec.
NOVO VPRAŠANJE
Po enoletnem premoru sem spet začela jemati Logest, vendar so se mi že po prvi škatlici pojavili močni stranski učinki, da vnetja, ker sem tako suha sploh ne omenjam. Zato sem malo brskala po internetu in našla KT QLAIRA. Baje so bolj naravne in je manj stranskih učinkov. Drug teden sem nameravala it k osebni zdravnici po recept, ker mi ona piše recepte tudi za Logest. Nisem se pa nič pogovorila z njo, tako da ne vem, če bi mogoče morala iti k ginekologu po recept? Nisem bila še nikoli, ampak se mi zdi da je čakalna doba precej dolga, jaz pa ne morem čakat na naslednjo škatlico. Je s temi tabletkami isto kot z ostalimi? Jih lahko predpiše moja zdravnica?
Po enoletnem premoru sem spet začela jemati Logest, vendar so se mi že po prvi škatlici pojavili močni stranski učinki, da vnetja, ker sem tako suha sploh ne omenjam. Zato sem malo brskala po internetu in našla KT QLAIRA. Baje so bolj naravne in je manj stranskih učinkov. Drug teden sem nameravala it k osebni zdravnici po recept, ker mi ona piše recepte tudi za Logest. Nisem se pa nič pogovorila z njo, tako da ne vem, če bi mogoče morala iti k ginekologu po recept? Nisem bila še nikoli, ampak se mi zdi da je čakalna doba precej dolga, jaz pa ne morem čakat na naslednjo škatlico. Je s temi tabletkami isto kot z ostalimi? Jih lahko predpiše moja zdravnica?

Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
- _Klepetulja_
- Sramežljivka
Sicer ne vem nič o teh tabletkah ampak mislm da bi blo vseen pametno it k ginekologinji pa se o menjavi pogovorit z njo. Ne vem kako je drugje ampak pr moji ginekologinji je tko, da če maš samo tabletke za menjat ni potrebno čakat tolk kukr se čaka za pregled ampak samo pokličeš pa te sestra nekam vmes stisne 

Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...