London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
bumblebee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bumblebee »

kaj pa easyjet? sej mamo zdej povezavo lj - london ful pocen. s fantom sva dala 40 evrov za povratno lani septembra :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^mja, sam easyJet zna bit "drag"(*), če lih ne ujameš kake akcije. Sploh poleti. :/

(*še vedno je poceni, valda, ampak smo mal razvajeni s še nižjimi cenami kart :D)
Uporabniški avatar
crazy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a crazy »

No, js grem pa tut letos koooooooooončnoo v London. Grem lih v času poroke, tko da bo pomojem folka ogromno :)) Komii čakamm :)) 6dni glavo na off =)
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a višnja »

Dost pišete o ugodnostih s študentsko izkaznico. Pa naša dijaška tut velja pri popustih?
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

crazy napisal/-a:No, js grem pa tut letos koooooooooončnoo v London. Grem lih v času poroke, tko da bo pomojem folka ogromno :)) Komii čakamm :)) 6dni glavo na off =)

V bistvu boš vidla, da tolk folka na kupu ni prav idealno... Že za novo leto se je vse zabasalo, kaj bo šele na poroki. Jaz se bom kar uhengala v en pub, pa mir.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ :D Govorijo o 1,5 miljona turistov takrat. Zabavno :D

Kakor js vem, je v UK poimenovanje "student" le za študente, tako da bo težko popust z dijaško izkaznico.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a višnja »

Škoda! :(
Hvala, *mala*!

A nobena še ni dejansko poskusila z dijaško?
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objava Napisal/-a la_estrella »

višnja napisal/-a:Škoda! :(
Hvala, *mala*!

A nobena še ni dejansko poskusila z dijaško?

Zdej ne vem če je po celi Evropi taka praksa,ampak v Španiji vem da sm pri vstopninah za muzeje ful prišparala (bil 50% popust al pa zastonj) že sam zarad tega k sm bla iz EU,mi ni blo treba študentske kazat...tko da se pozanimi mal...al pa pač probi,mogoče so pa dost neumni ;D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Višnja, zrihtaj si ISIC izkaznico (mednarodno študentsko). Pogoj je starost nad 12 let in status študenta ali dijaka. Stane 12€ (hm, v spominu imam, da 17€... :? ), rabiš pa sliko, potrdilo o vpisu ter osebni dokument.

http://sta-lj.com/popotniske-izkaznice/isic
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Živjo,

s petimi kolegicami se konec oktobra odpravljamo v London, za en teden, pa imam par vprašanj za tiste, ki ste tam bolj domače ;)

Karte že imamo kupljene pri easy jetu, moramo pa še dodati podatke iz osebne izkaznice, vendar eni iz med njih osebna poteče junija, tako, da si gre naslednji teden delat novo. Me zanima če je okej, da vpišemo te podatke čez dva tedna? Kličem že od včeraj na easy jet, pa se nihče ne javi :?

Ko bomo prispele v London potujemo do centra Londona z easy busom, pa me zanima koliko časa po pristanku naj rezerviramo bus in pa če bus pripelje pri glavnem vhodu Stansteda ali ga čakamo kje drugje?

Glede hostlov je pa tako, da še nimamo nič rezervirano, saj še vedno izbiramo. Izbiramo predvsem med Astor hyde park http://www.hostelbookers.com/property/index.cfm?fuseaction=propertyDynamic.overview&intpropertyID=37081&strArrivalDate=2011-10-22&intNights=7 in pa Travel joy hostels http://www.hostelbookers.com/property/index.cfm?fuseaction=propertyDynamic.overview&intpropertyID=47650&strArrivalDate=2011-10-22&intNights=7. Ima katera kakšne izkušnje s katerim od teh dveh? Ratingi so obojni dobri, Astor bi nas prišel sicer malo dražje, vendar pa bi bile lahko v sobi za 5, medtem ko nas Travel joy pride ceneje, vendar bi bile v sobi za 8. Nimamo problemov biti v sobi z ostalimi ljudmi, ker gremo bolj low budget varjanto, vendar več kot 10 ljudi v eni pa pomojem ne pride v poštev. Oba hostla sta od podzemne odaljena cca. 10 minut, s tem, da iz pred Travel joy pelje tudi bus.
Če ima katera kakšne izkušnje s preostalimi hostli, bom vesela predlogov in mnenj :)

To bi bilo zaenkrat to,

hvala!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*amber* napisal/-a:Karte že imamo kupljene pri easy jetu, moramo pa še dodati podatke iz osebne izkaznice, vendar eni iz med njih osebna poteče junija, tako, da si gre naslednji teden delat novo. Me zanima če je okej, da vpišemo te podatke čez dva tedna? Kličem že od včeraj na easy jet, pa se nihče ne javi :?
Glede na to, da greste šele oktobra, punca bo pa kmalu imela nov dokument - jz bi na njenem mestu počakala, vpisala potem novega in šele takrat printala karte; itak se pa prej kot 2 meseca pred poletom še ne morš čekirat (klik) in se tko ne mudi s temi podatki.

*amber* napisal/-a:Ko bomo prispele v London potujemo do centra Londona z easy busom, pa me zanima koliko časa po pristanku naj rezerviramo bus in pa če bus pripelje pri glavnem vhodu Stansteda ali ga čakamo kje drugje?
1 ura po pristanku je dovolj - sploh za prvič, ko se človek nehote mal zgubi.. :D
Greš pač lepo proti izhodom, ampak ne naravnost ven, temveč se zavije nekam dol proti parkirišču & bus postajam..sledi tablam.

Glede hostlov pa ne znam nč pametnega povedat, žal.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

Jaz ti lahko priporočam tale hostel (uradna stran hostla, ker je najcenej), kjer smo mi bli februarja - 3 koraki do podzemne, odzgor sobe/odspod tradicionalni english pub, ful tak luštn/cozy hostelček. Najboljše je to, da se pub zapre za mimoidoče že ob polnoči, gostje hostla so pa lahko 24/7 odspodi.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

purple_rain: Aaa zdaj sem pa vsa zmedena. Prej sem vedno letela z Adrio, in se ne spoznam na tale sistem. Torej, po tem ko sem naročila karte na easy jetu, sem dobila mail z geslom in pa navodili in eno iz med navodil je bilo naj vnesemo identifikacijske podatke. A potem, ko se bomo čekirale (a mi pošljejo opomnik, ko bo čas za čekiranje?), dobimo še en mail, katerega potem sprintamo in gremo potem s tistim sprintanim mailom na Brnik, kjer dobimo karte? A sem prav razumela? :)

Tammy_De: Hm, tale hostel pa res ne izgleda slabo, je pa en problem in sicer na njihovi spletni strani piše, da za naš datum ni razpoložljiv hostel (ubistvo kar od 2. oktobra naprej piše, da ni na voljo), na spletni strani hostelbookers.com, pa lahko isti hostel rezerviram za isti termin. Hmm, najbolje, da jim napišem mail.
A ste bili z vsem zadovoljni? Berem ratinge, pa so nekateri z vsem super zadovoljni, medtem ko drugi samo jamrajo, da ni dovolj prostora za prtljago v sobah, da ni dovolj tušev, da je hostel umazan, da se sobe ne dajo zaklepati... Mene sicer malo motijo tele tri nadstropne postelje, ampak ni tak velik minus.
V sobi za koliko ljudi pa ste bili? So bile postelje dosti udobne? Kje ste pa shranjevali prtljago? Mogoče sem spregledala, vendar se mi zdi, da ni onih "kletk" na zaklepanje za kovčke?

Hvala obema :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*amber* napisal/-a:purple_rain: Aaa zdaj sem pa vsa zmedena. Prej sem vedno letela z Adrio, in se ne spoznam na tale sistem. Torej, po tem ko sem naročila karte na easy jetu, sem dobila mail z geslom in pa navodili in eno iz med navodil je bilo naj vnesemo identifikacijske podatke. A potem, ko se bomo čekirale (a mi pošljejo opomnik, ko bo čas za čekiranje?), dobimo še en mail, katerega potem sprintamo in gremo potem s tistim sprintanim mailom na Brnik, kjer dobimo karte? A sem prav razumela? :)
Nisem zihr, ampak mislim, da ja, dobi se mejl, ki te opozori, da se približuje čas potovanja in da se je treba čekirat; najboljš sicer, da si tudi sama kakšen opomnik narediš za nekje sredi avgusta (or something) za vpis podatkov, potem pa direkt s tiste strani printaš karte oz. si jih lahko shraniš na računalnik - v tem je hec, oni ti nobenih kart ne bojo dajali, med drugim je to razlog za nizke cene. :)
Aja, odvisno je tudi s koliko/kakšno prtljago potujete - samo ročna ali nameravate kaj tudi oddat?
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

5 nas gre, od tega imamo 3 dodatne prtljage po 20kg :)
Odgovori