Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Konkubina* napisal/-a:NOVO
Sedaj se ful grozno počutim, da se je to zgodilo, ampak tak pač je bilo... Danes ni bilo nobene trgovine blizu odprte in sma se s fantom odločila, da boma brez kondoma in sem ga opozorila, da ga naj da ven, preden mu pride in ga tudi je. Ampak zdaj mam kljub temu grozen feeling, da bo šlo nekaj narobe, čeprav jem že tablete redno 4 mesece. Enostavno ne morem jim zaupati :? Pa vem, da se dogajajo zanositve med jemanjem KT. Jao :? Tak me je strah, da me bo še kap.

Js sm priblizno eno leto nazaj podobno paniko zganjala, in sm sla s tezkim srcem u lekarno kr direkt po uno morning-after pill. O tem kaksna atrakcija sm bla v uni lekarni, ker gospa na drugi strani pulta ni bla ravn diskretna in je cela lekarna vedla za kaj je slo, kdaj drugic... Ampak mi je rekla, da se brezveze sekeram, da sej ce jih jemljem sicer redno pa sm umes eno pozabla (no, js sm bruhala pa nism uzela nove, ampak je podobn), je moznost zanositve toook mejhna, da si rajs ne bi unicvala maternice s tisto tabletko. Leto kasneje sem se vedno baby-free :D
Live. Love. Surf.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Ja, baje da ni panike če eno pozabiš oz. če bruhaš pa ne vzameš nove, sam ni pač 100%, kot ni nič na tem svetu.

Jz ko sem poleti lani imela tabletke sem se skos psihirala zarad driske, pol sem enkrat bruhala... Mah, kr neki, sploh nisem bila mirna, kondoma pa poleg nisem imela, ker se mi je brezveze filat s tabletkat in istočasno sexat s kondoma, jaaa, vem, večja zanesljivost je dvojna zaščita, ampak jz sem ali na kondomih al na tabletkah. :)
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

jaz bi potrebovala pomoč oz. vaše izkušnje. premišljujem namreč, da bi nehala jemat tabletke, pa me skrbi, kako telo reagira na to. zanima me predvsem to, kako je z menstruacijo (po vaših izkušnjah)? je bolj boleča, močna (vem da se razlikuje od ženske do ženske), imate kakšne probleme? koliko časa je trajalo da se vam je normalen cikel vzpostavil? so bile še kakšne druge negativne 'posledice' ko ste nehale jemat?

bi full lepo prasila za izkušnje tisith, ki ste šle skozi to. mam se tudi namen pogovorit z ginekologinjo, vendar sem ravno v fazi menjave zdravnice in bom mogla najbrž kar nekaj časa čakati.
hvala :)
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Poglej malo v tej temi, smo že kar nekaj debatirale o tem...
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?p=1518701#1518701
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

ohjoooj čist sm pozabla na to temo :D hvala
Our passion is our strength <3
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a MIS_MAS »

Bolj boš živčna, slabše bo in ti bo še bolj zaostajala. Če sama veš da ni možnosti nosečnosti se lepo umiri zadihaj in nemisli toliko na to, kdaj jo boš dobila.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Konkubina, ti resno rabiš pomirjevala :D pol se pa še sprašuješ, zakaj se nič ne spočiješ, ko spiš ...

Čisto realno: tipu ni prišlo v tebe. Si na tabletkah. Tud če bi hotla, na ta način ne bi mogla zanosit, tako da se nehaj obremenjevat. Menstruacija ti pa zamuja zato, ker se sekiraš, in zaradi nič drugega. Lahko pa narediš tudi test nosečnosti - ampak ti jaz povem, da bo negativen.

@Dita: meni se je cikel po jemanju tabletk precej znormaliziral (pred jemanjem sem imela neredno M, zdaj pa redno), menstruacije so bile manj boleče in prej, dolžina menstruacije se je pa vrnila nazaj na stanje pred začetkom jemanja. Kak mesec je trajalo, da sem se znebila psiholoških efektov tabletk (nihanje razpoloženja, ...), v naslednjega pol leta se mi je pa potem tudi počasi vrnil libido, nehale so se težave s suho nožnico in izgubila sem pridobljeno težo. :)
Every rose has its thorn
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Mah konkubina..če je ne dobiš jutri pač preprosto pejdi po test nosečnosti..in si rešena vsega pritiska potem.
It was forever..but it didnt last long..
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Ne, to je čisto normalno, da ne dobiš takrat. Če pa tabletke ne bi bile dovolj močne, bi pa imela verjetno tudi kake vmesne krvavitve oz. se ti menstruacija ne bi uredila.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Konkubina* napisal/-a:NOVO
Sedaj se ful grozno počutim, da se je to zgodilo, ampak tak pač je bilo... Danes ni bilo nobene trgovine blizu odprte in sma se s fantom odločila, da boma brez kondoma in sem ga opozorila, da ga naj da ven, preden mu pride in ga tudi je. Ampak zdaj mam kljub temu grozen feeling, da bo šlo nekaj narobe, čeprav jem že tablete redno 4 mesece. Enostavno ne morem jim zaupati :? Pa vem, da se dogajajo zanositve med jemanjem KT. Jao :? Tak me je strah, da me bo še kap.

he he... Tole, da jim ne zaupaš mi je pa zeloooo znano. Tudi jaz sem na začetku imela to paranojo, ampak sva jo le premagala s fantom. Mislim da lahko zaupaš tabletkam, sploh pa če jih redno jemlješ. Tiste zanositve kljub KT so bolj posledica kake malomarnosti, ali pa kombinacije zdravil. Sicer pa zakaj si na tabletkah, če sexata s kondomi? Sprosti se in bo... Po 4 mesecih tabletke že pošteno deujejo. Z mojim redno sexava brez kondoma in tudi večinoma zaključi v meni in ni bilo do sedaj (3,5let) nič narobe šlo! Madonca moram potrkat hitro, ker nisem še pripravljena zibat, zato pa imamo kontracepcijo. :razz:
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
*chiquita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *chiquita* »

nevem, če je to vprašanje že blo aktualno, ampak mene pa zanima, če ima slučajno katera izkušnje z alergijo na kontracepcijske tabletke?? :?
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a HčiLune »

Ojeej :( tk dolgo jih že jem..pa še nikol nism pozabla vzet.. evo..včeri sm jo.
Mi lahko povete svoje mnenje? sej varjetno paničarim.. ampak vseeno. ta mesec sem začela kr z novo škatlco, torej nism naredla pavze vmes.. in sm pozabla zdej vzet 11.tabletko (drugi teden). piše v navodilih da jo kljub temu da je že več kot 12 ur mimo pač vzamem in normalno dalje. Bi znalo to kaj vplivat, ker nism naredila pavze za menstro vmes??
..worrying is dreaming in the wrong direction..
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Jaz bi rekla, da nebi smelo bit problemov.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

En nasvet prosim; recimo da greste v toplice čez nekaj časa in ravno takrat boste imele menstro :D 1.) nosite tampon ves čas 2.) podaljšate jemanje tabletk za 21 dni brez menstruacije 3.) podaljšate jemanje tabletk sam za par dni

? :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lovefrance »

tampon
Zaklenjeno