Povprečna ocena na faksu in njen vpliv na zaposlitev
meni se zdi, da je za zaposlitev pomembno naslednje:
1. krepko najbolj veze in poznanstva,
2. delovne izkušnje,
3. nastop na razgovoru
4. ocene na fakulteti. no, to je morda komu bolj pomembno kot kaj drugega (dvomim pa, da bolj kot veze in poznanstva), ampak pomoje bolj redkokomu. če pa je komu to bolj pomembno od delovnih izkušenj, se bi vprašala, kako kvaliteten pa sploh je ta delodajalec, da daje prednost ocenam pred praktičnimi izkušnjami. ne poznam pa nobenega primera osebno, ko bi koga vprašali po ocenah (sm samo slišala od drugih, da nekateri to delajo).
1. krepko najbolj veze in poznanstva,
2. delovne izkušnje,
3. nastop na razgovoru
4. ocene na fakulteti. no, to je morda komu bolj pomembno kot kaj drugega (dvomim pa, da bolj kot veze in poznanstva), ampak pomoje bolj redkokomu. če pa je komu to bolj pomembno od delovnih izkušenj, se bi vprašala, kako kvaliteten pa sploh je ta delodajalec, da daje prednost ocenam pred praktičnimi izkušnjami. ne poznam pa nobenega primera osebno, ko bi koga vprašali po ocenah (sm samo slišala od drugih, da nekateri to delajo).
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
s0nckic4 napisal/-a:jaz sem glede tega razvila teorijo, da delodajalci, ki so bili sami zelo uspešni na faksu in so jim bile ocene pomembne tudi dajejo večji poudarek ocenam. tisti, ki pa niso imeli bleščečih ocen pa dajejo poudarek drugim stvarem.
S tem se pa ne strinjam. Razen mogoče pri točno specifičnih poklicih (kemija, biologija ipd.).
Saj povprečje dandanes, razen kot že omenjeno pri določenih študijih/smereh. ni ravno oprijemljiva stvar - koliko je plonkanja, piflanja itd. To pa dejansko ne pove veliko o določeni osebi. Vsaj po mojem mnenju. Nekatere npr. tudi študij ne zanima ravno toliko, pa se mu posvečajo minimalno, obštudijsko pa so recimo zelo aktivni.
Po mojem mnenju so tudi najbolj pomembne veze oz. poznanstva in izkušnje + dober nastop na razgovoru.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
-
- Cosmopsiho
- positive vibration
- Cosmofrik
positive vibration napisal/-a:A pa nisi ti pravnik, đeki? Kje pa delaš, maš svojo firmo al si v kaki drugi firmi al v državni?
Pravnik, zaposlen v gospodarstvu, ni državna firma.
Če bi se v sedanjih časih odločal za faks, sigurno ne bi šel na pravo. Ko sem jaz diplomiral, za pravnike še niti ni bilo tako hudo.
-
- Sramežljivka
Džeki napisal/-a:Videl sem temo, ko sem malo surfal po podforumu kariera in odgovoril.
Odgovor se mi je zdel potreben, ker se mi zdi, da tu dost folka živi v oblakih, da delodajalci komaj čakajo mlade nadebudne družboslovce.
Pa v kakšnih oblakih bi kdo živel? Ja, mogoče kakšni srednješolci, ki so še izgubljeni glede svoje poklicne prihodnosti, kar pa je v bistvu razumljivo, ker pri 14 še ne vedo vsi, kaj si želijo v življenju, ko se vpisujejo v sš, niti pri 19 še nekateri ne vedo. Zgodi se celo (ja, neverjetno za take kot si ti), da se sposoben gimnazijec z delovnimi navadami vpiše v nek naravoslovno naravnan študij, nakar čez čas ugotovi, da to ni tisto, kar bi ga veselilo in da tega poklica ne bo mogel opravljati celo življenje. Ob spoznanju, da ga veseli (just for example) recimo poučevanje slovenščine ali glasba, se vpiše na željeni študij.
Ne moreš delati nekaj, kar te ne veseli, četudi si sposoben za tisti študij in delo, samo zato, ker boš hitreje dobil zaposlitev.
Kvečjemu živiš ti v oblakih, če misliš, da so vsi družboslovci sami sebi namen, in če misliš, da boš z pametovanjem spreobrnil del cosmo foruma, ki se vidi v družboslovnem spektru. Delaj kar delaš in ne ponavljaj že ničkolikokrat povedanega, ker ti niti tukaj niti drugje zaradi tega ne bo nobeden postavil spomenika.