Povprečna ocena na faksu in njen vpliv na zaposlitev

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Povprečna ocena na faksu in njen vpliv na zaposlitev

Neprebrana objava Napisal/-a sončnica »

No, upam da je naslov dovolj jasen. Zanima me pri tistih, ki ste že zaposleni ali so vas na razgovoru za delo vprašali, kakšna je vaša povprečna ocena oziroma zahtevali vpogled v indeks. Prav tako ste dobrodošli tisti, ki imate starejše sorodnike, prijatelje, ker vem da smo večinoma tukaj samo študenti.
Sama lahko povem, da ko je sestra iskala zaposlitev, je morala na en razgovor prinest tudi indeks pokazat.
Sama sem nekoliko v skrbeh, ker vem, da moje povprečje ni ravno briljantno, faks pa bom dokončala redno in smer, kjer je povpraševanje precejšnje.
A se vam iz stališča delodajalca povprečje zdi zelo pomembno?

Upam, da ni podobne teme, če pa je me pa kar usmerite:)
nikki™
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nikki™ »

Pomoje se zna zgodit, da te kdaj vprašajo za povprečje, sploh če vas se več prijavi za razpisano delovno mesto... itak pa verjetno že veš, da so najpomembnejše veze in vezice - če maš te, potem niti faksa ne rabiš :D
. Fall in Love with yourself - and Live happily ever after ;] .
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

čisto odvisno od faksa..

Za pravo npr. če želiš delat pripravništvo na sodišču je povprečje bistveno in pod 8,nekaj se nimaš kaj pogovarjat. Če imaš veze imaš lahko 6, pa te kak odvetnik zaposli. Tudi pri ekonomiji je bilo povprečje merodajno, ne pa 100%. Po npr. fakulteti za strojništvo (ta primer poznam, ne vem kako je drugje) je malo verjetno, da te bo kdo spraševal za povprečje.

Itak pa je to samo pri prvi zaposlitvi, čez 5, 10 let te ne bo noben več vprašal.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Če bojo pri meni gledali na povprečje, najbolš da kr najdem enga, ko zna indekse ponarejat :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

Sem slišala že za primer, ko je moglo eno dekle na razgovoru povedat svojo povprečno oceno, koliko časa je rabilo za diplomo, s koliko je diplomirala.

Na srečno poznam samo en tak primer.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Zakaj na sreco? Meni se zdi edino pravilno, da delodajalca zanima kaksno si imel diplomsko in koliko si se potrudil na faksu. Sicer jih zanimajo predvsem druge izkusnje ampak to so tudi mene vprasali.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Pri meni ni igralo vloge, končala pa sem FF.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

pri meni ni igralo nobene vloge, sploh pa bi zavrnila delo v podjetju kjer dajejo ocenam prednost pred izkušnjami.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nesanica napisal/-a:pri meni ni igralo nobene vloge, sploh pa bi zavrnila delo v podjetju kjer dajejo ocenam prednost pred izkušnjami.
Saj tega nikjer ne pocnejo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mahagonij napisal/-a:Zakaj na sreco? Meni se zdi edino pravilno, da delodajalca zanima kaksno si imel diplomsko in koliko si se potrudil na faksu. Sicer jih zanimajo predvsem druge izkusnje ampak to so tudi mene vprasali.

Ker poznam precej ljudi, katerih ocene niso ravno blesteče, a so v svoji branži izjemno nadarjeni in sposobni.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Potem pa itak nimajo problemov.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ampak jih na podlagi povprečne ocene, na razgovoru za prvo zaposlitev, najbrž ne bi vzeli.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Ocene res niso neko merilo za sposobnost oz. nadarjenost, ampak je logično, da delodajalec nima razvitih nadnaravnih sposobnosti, da bi se lahko odločil za nekoga z ocenami, ki so bolj kot ne srednja žalost, a je na svojem področju lahko ekspert. Če ima na razgovoru še nekoga z boljšimi ocenami, jasno, da bo vzel njega, razen če ima prvi že precej izkušenj (a tukaj govorimo o prvi zaposlitvi). :wink:

Tako da ja, ocene so pomembne, a spet odvisno v katerem fohu. Sestra je ekonomistka, dokončuje tudi magisterij, kjer ima povprečno oceno 9,2, a so do zdaj marsikje imeli prednost kandidati z izkušnjami. Sicer sama več ne hodi na razgovore za prvo zaposlitev, ker ima že nekaj let delovnih izkušenj, pri prvi zaposlitvi pa je sploh niso vprašali za vpogled v ocene ali diplomsko nalogo. Medtem ko pri pravnikih še kako štejejo ocene. :wink:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

***Ally*** napisal/-a: Po npr. fakulteti za strojništvo (ta primer poznam, ne vem kako je drugje) je malo verjetno, da te bo kdo spraševal za povprečje.

Tole drži. :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

floribunda napisal/-a:Ampak jih na podlagi povprečne ocene, na razgovoru za prvo zaposlitev, najbrž ne bi vzeli.
Dvomim da je to res. Nekateri to vprasajo ampak se na podlagi tega ne odlocajo. Mislim, da se delodajalci ozirajo na take zadeve kadar imajo sicer veliko kandidatov z isto kolicino izkusenj in referenc. Naprimer ce izbirajo med vec kandidati, ki iscejo prvo zaposlitev in nimajo nic izkusenj.
Odgovori