Povprečna ocena na faksu in njen vpliv na zaposlitev
Povprečna ocena na faksu in njen vpliv na zaposlitev
No, upam da je naslov dovolj jasen. Zanima me pri tistih, ki ste že zaposleni ali so vas na razgovoru za delo vprašali, kakšna je vaša povprečna ocena oziroma zahtevali vpogled v indeks. Prav tako ste dobrodošli tisti, ki imate starejše sorodnike, prijatelje, ker vem da smo večinoma tukaj samo študenti.
Sama lahko povem, da ko je sestra iskala zaposlitev, je morala na en razgovor prinest tudi indeks pokazat.
Sama sem nekoliko v skrbeh, ker vem, da moje povprečje ni ravno briljantno, faks pa bom dokončala redno in smer, kjer je povpraševanje precejšnje.
A se vam iz stališča delodajalca povprečje zdi zelo pomembno?
Upam, da ni podobne teme, če pa je me pa kar usmerite:)
Sama lahko povem, da ko je sestra iskala zaposlitev, je morala na en razgovor prinest tudi indeks pokazat.
Sama sem nekoliko v skrbeh, ker vem, da moje povprečje ni ravno briljantno, faks pa bom dokončala redno in smer, kjer je povpraševanje precejšnje.
A se vam iz stališča delodajalca povprečje zdi zelo pomembno?
Upam, da ni podobne teme, če pa je me pa kar usmerite:)
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
čisto odvisno od faksa..
Za pravo npr. če želiš delat pripravništvo na sodišču je povprečje bistveno in pod 8,nekaj se nimaš kaj pogovarjat. Če imaš veze imaš lahko 6, pa te kak odvetnik zaposli. Tudi pri ekonomiji je bilo povprečje merodajno, ne pa 100%. Po npr. fakulteti za strojništvo (ta primer poznam, ne vem kako je drugje) je malo verjetno, da te bo kdo spraševal za povprečje.
Itak pa je to samo pri prvi zaposlitvi, čez 5, 10 let te ne bo noben več vprašal.
Za pravo npr. če želiš delat pripravništvo na sodišču je povprečje bistveno in pod 8,nekaj se nimaš kaj pogovarjat. Če imaš veze imaš lahko 6, pa te kak odvetnik zaposli. Tudi pri ekonomiji je bilo povprečje merodajno, ne pa 100%. Po npr. fakulteti za strojništvo (ta primer poznam, ne vem kako je drugje) je malo verjetno, da te bo kdo spraševal za povprečje.
Itak pa je to samo pri prvi zaposlitvi, čez 5, 10 let te ne bo noben več vprašal.
Houd de wereld tegen
- positive vibration
- Cosmofrik
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
Mahagonij napisal/-a:Zakaj na sreco? Meni se zdi edino pravilno, da delodajalca zanima kaksno si imel diplomsko in koliko si se potrudil na faksu. Sicer jih zanimajo predvsem druge izkusnje ampak to so tudi mene vprasali.
Ker poznam precej ljudi, katerih ocene niso ravno blesteče, a so v svoji branži izjemno nadarjeni in sposobni.
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
Ocene res niso neko merilo za sposobnost oz. nadarjenost, ampak je logično, da delodajalec nima razvitih nadnaravnih sposobnosti, da bi se lahko odločil za nekoga z ocenami, ki so bolj kot ne srednja žalost, a je na svojem področju lahko ekspert. Če ima na razgovoru še nekoga z boljšimi ocenami, jasno, da bo vzel njega, razen če ima prvi že precej izkušenj (a tukaj govorimo o prvi zaposlitvi).
Tako da ja, ocene so pomembne, a spet odvisno v katerem fohu. Sestra je ekonomistka, dokončuje tudi magisterij, kjer ima povprečno oceno 9,2, a so do zdaj marsikje imeli prednost kandidati z izkušnjami. Sicer sama več ne hodi na razgovore za prvo zaposlitev, ker ima že nekaj let delovnih izkušenj, pri prvi zaposlitvi pa je sploh niso vprašali za vpogled v ocene ali diplomsko nalogo. Medtem ko pri pravnikih še kako štejejo ocene.

Tako da ja, ocene so pomembne, a spet odvisno v katerem fohu. Sestra je ekonomistka, dokončuje tudi magisterij, kjer ima povprečno oceno 9,2, a so do zdaj marsikje imeli prednost kandidati z izkušnjami. Sicer sama več ne hodi na razgovore za prvo zaposlitev, ker ima že nekaj let delovnih izkušenj, pri prvi zaposlitvi pa je sploh niso vprašali za vpogled v ocene ali diplomsko nalogo. Medtem ko pri pravnikih še kako štejejo ocene.

Dvomim da je to res. Nekateri to vprasajo ampak se na podlagi tega ne odlocajo. Mislim, da se delodajalci ozirajo na take zadeve kadar imajo sicer veliko kandidatov z isto kolicino izkusenj in referenc. Naprimer ce izbirajo med vec kandidati, ki iscejo prvo zaposlitev in nimajo nic izkusenj.floribunda napisal/-a:Ampak jih na podlagi povprečne ocene, na razgovoru za prvo zaposlitev, najbrž ne bi vzeli.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.