Najbolj zgodnji in predvsem lepi trenutki iz otroštva

Pomoč iz čustvenih stisk.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Spomnim se, kako sem se prekucnil s kahlice, ker sem bil še zaspan, ko me je zjutraj mama zbudila za vrtec.

Pa spomnim se, kako sem jokal, ko smo se preselili v novo hišo, ker sem bil navezan na babico, pri kateri smo živeli do takrat. Star sem bil dve leti.
Uporabniški avatar
lemurka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lemurka »

včasih se ustrašim, da bo mogoče prišel nekoč dan, ko se vsega tega nebom več spominjala.. a mislite, da je to možno?
se lahko spomin po nekem določenem času obrabi? sploh če si ga 'predvajaš' pogosto?

Meni se je do zdaj samo s kakšnimi fantazijami zgodilo, da so se obrabile, spomini pa,(tisti, ki ostajajo) ostajajo nedotaknjeni.
Pa recimo, da se nek spomin obrabi, ker si ga preveč predvajaš. A ni to še vedno bolje, kot da zbledi, ker si ga ne predvajaš, da se ne bi obrabil?

Pa tudi mene včasih zaskrbi da bom najtrenutke preprosto pozabila, tako da... mogoče si pa enkrat vse lepo zapišem :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ne spomnim se nobenega. Do kakih šestih, sedmih let ali celo več. Zanimivo pa je, da sem ko sem bila malce starejša..ugotovila na podlagi posnetkov in slik, da sem si nekatere spomine izmislila, niso bili resnični, nimam pojma kako in zakaj. :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz se spomnim določenih stvari, samo kratkih prizorov, ampak niti približno ne znam določit, koliko sem bila stara, ko so se dogajale. Vsekakor pa več kot dve leti. Se mi zdi kar rahlo neverjetno, da se lahko kdo tako zgodnjih let spomni. A ste prepričani, da vam ni kasneje kdo o tem govoril in se v bistvu spomnite pripovedovanja o dogodku?
Kandelaber
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Kandelaber »

V nekem članku sem prebral, da se lahk spomnimo od 3 leta naprej, tako da verjetno lahko dopustimo tudi kakšen odklon v bolj zgodnja leta. Sepravi, se verjetno lahko spomnimo tudi stvari malo pred 3 rojstnim dnevom, ko smo bili stari še 2 :))
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a joy23 »

Mislim da je moj prvi spomin praznovanje mojega 3. rojstnega dne. Od takrat naprej imam ogromno spominov, posebej od 4., 5. leta starosti, preveč za naštevat ... Posebej v spominu so mi ostale poletne in zimske dogodivščine, božični prazniki, igranje z vaškimi otroci ... Z veseljem se jih spominjam in bi se včasih najraje kar vrnila v otroška leta :)
Use your head and follow your heart.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

..Evelyn.. napisal/-a:Ne spomnim se nobenega. Do kakih šestih, sedmih let ali celo več. Zanimivo pa je, da sem ko sem bila malce starejša..ugotovila na podlagi posnetkov in slik, da sem si nekatere spomine izmislila, niso bili resnični, nimam pojma kako in zakaj. :)

Jaz imam en tak spomin. In sicer spomnim se, kako sva z bratrancem metala velike kamne na mimoidoče avtomobile in kako sva enemu razbila šipo. Potem je ta voznik ustavil in se odšel gor pogovorit z babico.
Ko sem o tem dogodku povprašala mami, ni imela pojma. V bistvu nihče ne ve, babica je tud že stara in se verjetno tud ne bi spomnila... :D
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Jst se spomnim rojstva brata, stara sem bila 2,5 leta. S fotrom sva bila sama doma, ko je zazvonil telefon in pol se je fotr, ko je nehal govorit, proti meni obrnil in mi rekel, da sem dobila bratca. Potem sva šla v štacuno in kupila za mat Fructalov sok (v uni tastari tetrapak pakungi). To je pomoje moj 'prvi' spomin. Dobro se spomnim tud tega, da sem ga potem, ko je bil že doma, na skrivaj hodila ščipat, ker ga nisem marala. :twisted:
Pa ful živo se spomnim tud tega, ko smo bli na morju na Pagu (stara sem bla 4 leta) in sem laufala po plaži in se napačnemu descu vrgla na hrbet, ker sem ga zamenjala za fotra. :oops:
Pa ko sem bila stara 6 let mi je naš prvi pes zgrizel spodnji del nog od moje prve barbike in sem tulila ko zmešana, da mi je mat pol škornje zanjo sešila, da se ni videlo pogriženih nog. :D
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Schmetterling
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Schmetterling »

Pomoje je moj prvi spomin ko sem bila stara 4 leta in je mami šla rodit...s fotrom sva bila sama doma in se spomnem da mi je kupu kinderjajček in še točno vem kakšno igračko sem notr dobila. teh parih dni ko sva bla sama doma se res ful v živo spomnem, ker je blo neki posebnga :) vsak dan ena pizdarija :D spomnem se npr. ko sva delala večerjo pa mi je hotu pogret čaj in pržgal plato na šporgetu, js sm pa tačas kr en moj plastičn lonček gor postavla, kao da bom sama pogrela in se je vse stopil in blo celo sranje...ah ja :D
Uporabniški avatar
tiazie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tiazie »

jaz se najbol spomnim ko smo hodili v izolo na morje h atekovi teti in tam je bla neka doooolga ravna cesta in me je ati vedno na ročje vzel in sm bla usa nora k sm lahk avto furala ;D
Ostani!
Da me čuvaš kada zaspu andjeli... ♥
Odgovori