jullia_ napisal/-a:
Kar se pa tiče sredstev za študij, pa samo to. Naravnost noro je, da študent dela praktično neobdavčeno, zraven pa živi v študencu, je na bone v mehiški, kitajski in tajski restavraciji ter se napol zastonj vozi s trolo, kar je vse financirano iz davkov, ki jih plačujejo ljudje, ki zaradi tega na koncu meseca dobijo precej manj kot ta študent (in si verjetno niti ne morejo zamislit, da bi šli vsak dan na kosilo v drugo restavracijo), zraven jim pa študent še predstavlja nelojalno konkurenco na trgu delovne sile.
Da sem jaz na mestu poklicnih natakarjev, prodajalcev, tajnic,..., ki nikjer v širšem območju Ljubljane ne morejo dobit službe, zraven bi mi pa študenti še prodajali bučke, kako za študij potrebujejo kvalitetno prehrano v Cantini Mexicani in zastonj aerobiko, bi obstajala dokaj velika verjetnost, da zlezem na Nebotičnik z uzijem v roki in naredim masaker.
Slikovito opisano, ampak takih ljudi je vedno manj, zakaj, zato, ker niso nori, sej so videli, da imajo študenti vse pravice. Te tvoje mlade nesojene natakarice in tajnice so že zdavnaj vpisane na neke leve fakse, da so dobile dostop do študentskega dela.
Danes študira praktično vsak, star 19-24 let. To so povzročili študentski privilegiji in študentsko delo.
Posledično postajamo družba, ki se sooča z inflacijo visoko izobraženih ljudi, predvsem družboslovcev . Z drugimi besedami, marsikdo, ki bo končal faks, bo večji del življenja opravljal delo, za katero bi sicer bila dovolj srednja šola.