Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

Mene pa zanima katere so trenutno najboljše KT na tržišču? o katerih ste slišali največ pohval itd. Logest sem pred leti jemala, pa mi niso ustrezale, zatem sem zamenjala še ene in na koncu sem imela ene H... se mi zdi.

dve moji prijateljici jemljeta Yarina, so te ok? kaj pa te Yasminelle? že par let jih nisem jemala, ne vem kako je s tem sedaj :)
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Sedaj so nove Yaz (naj bi bile super za mlade punce), pa Qlaira (te so kao cele naravne), kao zato ker ne verjamem v to, pa tut G. mi jih ni hotel dat, ker sem premlada :x Ampak, mi je itak zdej vseen, ker sem mela tabletke sam 2 meseca, zdej jih itak nočem met.

Upam da sem ti kaj pomagala, lahko da so še kake nove, ne spremljem stanje skor 1 leto.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a fashion.freak »

hej. :) pred 3 tedni sem začela jest KT Yaz. in mam zdaj že skoz taki rdečo-rjavi izcedek. ga je kar veliko, prib. tako kot da bi imela 3.dan menstruacijo. v brošurici piše, da je to normalno, ampak jaz sem si predstavljala da je tega zelo malo, zdaj mam pa tak fejst /: kak ste ve imele to, koliko, po kolikšnem času vam je to izginilo? na začetku je bil izcedek rjave barve, zdaj je pa rdeče, isto kot M, mislite da je to normalno, je imela katera od vas to tudi al mam samo jaz?

in pa še: zdaj ko sma sexala mi nikoli ni not "špricno", včeraj pa mi je.. pa kaj mislite da bi lahko blo kaj narobe, pač da bi zanosla. glede na to da še niti ene škatlice nisem do konca pojedla. kake so vaše izkušnje, a fantu pride v vas noter al raje umakne?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Ce je rdece-rjavkast, potem je to normalno. Pri vsaki punci je drugace, ker vsako telo drugace sprejme tabletke, tako da je tezko dolocit, koliko izcedka je normalno. Za ene vec, za druge manj. Ene krvavijo dlje, druge manj. Jaz sem pri prvi skatlici mela izcedek cel mesec, do naslednje menstruacije, potem se je koncal. Nekatere ga imajo tudi do 3 mesece, kar je tudi normalno. Ce bos krvavela, pojdi h ginekologinji, dokler bo pa samo izcedek pa ni panike.
Zascitena si pa ze pri prvi skatlici. Preberi navodila in se jih drzi (so v skatlici z razlogom).
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ hvala obema za odgovor! :)

ja, drugače mam bolj šibko M (: sicer pa danes nimam čisto nič več izcedka ;o včeraj sem ga mela čisto malo, tak da niti vložka nisem rabla, ampak je blo malo na hlačkah. če mi je ful čudno, enkrat tak drugič tak.. upam da bo te zaj zginlo ker mi res ni blo kul vsaki dan vložkov za nosit heh :)

Konkubina* : pa si kaj shujšala odkar ješ Yaz? ker jaz sem zdaj že 2 kili, ubistvo sem se pa hotla malo zredit ;o kaj bi ve zamenjale tabletke na mojem mestu? joj če tak nevem nič mene je kr sram..

CaliLove*: ja, sem prebrala da si kao z prvim dnem zaščiten, ampak me je zanimalo kak je to v praksi.. okej hvala, sta me pomirili zdaj hehe :)
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

Sej vem,da je tko, ampak mene je nrdilo kr živčno, ka mi je ginekolog reku naj počakam 3 mesce, da vidim kako se bo moje telo odzivalo. Aja, to je reku po tem ka sem mela že 2 mesca rdeč izcedek, ki pa je bil kot menstruacija en 3 dan (kar pr meni ni lih v easy). Po 2 mescih nisem mogla več gledat niti, ker sm mela tko slabo kriv (pa še nič seksa :eek: ) in pol se je odloču, da mi jih bo pa le zamenju (po tem ko sem šla do mojega zdravnika po tablete železa). Aja, mela sem yaz.
Aja, to je kritika mojega ginekologa in ne Yaz tabletk, ker jih ma kr neki punc ka jih poznam-pa so vsem super.
xxxm46
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a xxxm46 »

zanima me naslednje. koliko časa je potrebno jemati KT, da začnejo "zares delovat", da lahko seksaš brez kondoma? je dovolj že 1 ? :roll:
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, vecina deluje ze od 1. naprej, ampak vedno se je treba pozanimati pri ginekologu ali prebrati prilozena navodila. Ne bos verjela - kar pise v njih, drzi!!
Res ne vem, a tukaj noben ne bere navodil ali pa mislite, da so zraven malo za hec?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

V primeru, da jih začneš jemati prvi dan menstruacije, zaščita deluje že s prvo tabletko. Če jih začneš jemati sredi ciklusa, se moraš še nekaj časa zaščitit še na kak drug način (kak mesec?)
Drugač pa ja, navodila so v vsaki škatlici, če pa kaj ni jasno, pa ginekologi tud še kar dost vejo o tem.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

hvala Konkubina* za odgovor ! :)

jaz mam spet novi problem s temi tabletkami /: vedno sem govorila da je ne bom nikoli pozabila, pa se mi je včeraj točno to zgodilo /: torej, kot sem že rekla jemljem KT Yaz ob 20:00 uri (včasih tudi ob 21:00). pa smo šli včeraj ven in jaz sem čisto pozabila.. pa sem se zaj zjutraj spomnila (ura je takrat bila 8:17) in sem jo vzela.. pozabila sem vzeti 23. tabletko. kaj naj zdaj? je nebi smela vzet? piše da jo še lahko če vmes ni minlo 12 ur, samo v mojem primeru je minilo tolko. kak naj zdaj dalje jemlem? prosiiiiim za hiter odgovor /:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Preberi navodila! Sem prepričana da tudi v tvojih piše za vsak teden, če pozabljena tabletka :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

jp, navodila poglej, naredi tko kot noter piše, če te je strah zanositve pa zdej do M uporabljaj kondom, sej maš itak sam še 1 teden do 10 dni, odvisno na koliko dni imaš cikluse.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

hvala. v navodilih piše, da sta dve možnosti:

1. da vzameš pozabljeno tableto takoj, potem pa bele tablete vržeš vstran in začneš takoj z novo škatlico. v tem primeru nebi imela M, jaz pa že tak mam probleme z M, ker mam zdaj jo že celi mesec..

ali 2. da začneš takoj bele tablete, to pa jaz nemorem ker sem že naredila "napako" in sem vzela rozasto.

ostala mi je še ena rozasta tableta (za danes) in 4 bele. kaj bi ve naredile? bi pustile bele in šle na drugo škatlico ali bi jemale naprej normalno? namreč od pozabljene tabletke je preteklo 12 ur pa še nekaj, tak da jaz res nevem no..
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jaz bi se drzala navodila st 1. Krvavitev, ki se pojavi pri jemanju tabletk itak ni menstruacija. Ce krvavis (je kri ali so madezi?) ze cel mesec in si sele zacela z jemanjem tabletk, potem se bo to umirilo, ko se bo telo navadilo na tabletke. Ce pa jemljes ze nekaj casa in se vseeno krvavis cel mesec, potem pa pojdi h ginekologu, ker nekaj ni v redu.

Tudi ce normalno naprej jemljes vse tabletke in zacnes potem z novo skatlico ne bo panike, v primeru da bos nekaj casa uporabljala se kondom.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

hvala. včeraj sem vzela zadnjo roza tabletko, zdaj bom pa šla kar na 2.škatlico. to je bla komaj moja 1.škatlica. na začetku so bli madeži, zdaj je pa tega vedno več. upam da nebo več tega sranja ker že mam počasi vsega dovolj.
Zaklenjeno