Sem PROTI malemu delu, ker se mi poraja par vprašanj
- kdo mi bo plačeval bencin do faksa?
- kdo mi bo financiral strokovno literaturo, za katero veste da ni poceni, še posebej na podiplomskem študiju?
- kako naj se pri cca. 25 letih ko (če) bom naredila podiplomca osamosvojim, saj bom totalno brez prihrankov - očitno bom pri starših do 35 leta ali pa še dlje.
Država v tem primeru išče bližnice. Radi bi rešili problem, pa vedo da bi morali v dober sistem vložiti preveč denarja. Pač ga raje bašejo v svoje žepe. Razumem da so problemi v št. servisih, pa v študentih, ki izkoriščajo statuse samo za delo in dejansko sploh ne študirajo. Reševanje teh problemov bi se morali lotiti na drug način.
Preprosto niso pomislili na študente, ki se delno ali pa v celoti samofinancirajo. Nimam staršev, ki bi imeli dovolj denarja za vse, pač pa v gospodinjstvu živi še brat, ki ima precej visoko plačo in je tako dohodek na gosp. toliko višji - zato nimam štpendije. Pa po pravici povedano, tudi če brat ne bi živel doma, bi najbrž za malenkost zgrešila štipendijo. nima veze.
Dejstvo je, da bodo številnim mladim onemogočili študij. Jaz ne mislim staršem rečt naj se odpovejo določenim osnovnim stvarem da bom jaz študirala. Ker sem stara 22 let in se mi zdi to smešno. Sem že dovolj stara in se mi zdi da bi morala vsaj delno že znat zase poskrbet.
Tolažim se edino s tem, da sem zadnji letnik faksa in da se bom, v primeru da se zakon spejme, probala dobit službo, defenitivno se ne bom mogla naprej šolat. Z 240€/mesec defenitivno ne.
*mala* napisal/-a:720 ur dela na leto oziroma 6.000 EUR na leto bruto 
Resno *mala*? Maš ti študenstsko delo z urno postavko 8€? Drži se ga in verjemi da si lahko vesela. Jaz delam za 4€/h, kar nanese 240€ na mesec, kar defenitivno ne pokrije vseh stroškov faksa.