Malo delo - DA ali NE?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Jochie napisal/-a:ki je diplomiral elektro, seveda ni dobil službe,

Veliko večja verjetnost je, da ni hotel sprejeti nobene službe, zdaj pa laže, da je ni dobil.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

sej mene boli rukac za njega... :D :D :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Jochie napisal/-a:sej mene boli rukac za njega... :D :D :D

Sej mene tudi... :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

za

sem mnenja, da je zakon nepotreben in bi bila dovolj že odprava študentskega dela. itak pa menim, da je ureditev prehodna in da se bo stvar še spreminjala. nisem toliko za zakon kot za spremembo obstoječega stanja.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Sem PROTI malemu delu, ker se mi poraja par vprašanj
- kdo mi bo plačeval bencin do faksa?
- kdo mi bo financiral strokovno literaturo, za katero veste da ni poceni, še posebej na podiplomskem študiju?
- kako naj se pri cca. 25 letih ko (če) bom naredila podiplomca osamosvojim, saj bom totalno brez prihrankov - očitno bom pri starših do 35 leta ali pa še dlje.

Država v tem primeru išče bližnice. Radi bi rešili problem, pa vedo da bi morali v dober sistem vložiti preveč denarja. Pač ga raje bašejo v svoje žepe. Razumem da so problemi v št. servisih, pa v študentih, ki izkoriščajo statuse samo za delo in dejansko sploh ne študirajo. Reševanje teh problemov bi se morali lotiti na drug način.
Preprosto niso pomislili na študente, ki se delno ali pa v celoti samofinancirajo. Nimam staršev, ki bi imeli dovolj denarja za vse, pač pa v gospodinjstvu živi še brat, ki ima precej visoko plačo in je tako dohodek na gosp. toliko višji - zato nimam štpendije. Pa po pravici povedano, tudi če brat ne bi živel doma, bi najbrž za malenkost zgrešila štipendijo. nima veze.

Dejstvo je, da bodo številnim mladim onemogočili študij. Jaz ne mislim staršem rečt naj se odpovejo določenim osnovnim stvarem da bom jaz študirala. Ker sem stara 22 let in se mi zdi to smešno. Sem že dovolj stara in se mi zdi da bi morala vsaj delno že znat zase poskrbet.

Tolažim se edino s tem, da sem zadnji letnik faksa in da se bom, v primeru da se zakon spejme, probala dobit službo, defenitivno se ne bom mogla naprej šolat. Z 240€/mesec defenitivno ne.

*mala* napisal/-a:720 ur dela na leto oziroma 6.000 EUR na leto bruto :wink:

Resno *mala*? Maš ti študenstsko delo z urno postavko 8€? Drži se ga in verjemi da si lahko vesela. Jaz delam za 4€/h, kar nanese 240€ na mesec, kar defenitivno ne pokrije vseh stroškov faksa.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Sem samo povzela iz zakona :wink:
In ja, eni dejansko toliko zaslužijo na uro (ali še več, zato pa tud omejitev na znesek).
Zadnjič spremenil *mala*, dne 06. Apr. 2011 17:47, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Dita- napisal/-a:defenitivno se ne bom mogla naprej šolat. Z 240€/mesec defenitivno ne.

Pretiravat pa res ni treba no. :roll:
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Leonessa »

Dita, če si do zdaj vedno za las zgrešila štipendijo, jo boš po morebitnem sprejetju Zakona o malem delu najverjetneje dobila, ker je dohodek na družinskega člana višji kot je bil določen do sedaj. Taki, ki pa pod nobenim pogojem ne dosežejo štipendije, pa očitno niso socialni primeri, ki nikakor ne bi mogli nadaljevati na podiplomcu.

Bi omenila samo to, da če si skorajda konec s faksom, res ne vidim problema, zakaj bi jamrala, ko pa bi z malim delom po končanem faksu lažje prišla do resne zaposlitve (v kolikor ne bi najprej dobila redne zaposlitve), pa še delovna doba bi ti začela teči. Noben zakon ne more pokrpat VSEH lukenj, dajte si to dopovedat. Vidim pa v tem zakonu absolutno več plusov kot minusov.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Ja no... 150€ - 200€ za bencin dol lj, kje so ostale stvari?

(sem ne štejem stvari, ki jih rabim za osebno nego, oblačil itd.)

To je pač eden od vidikov tega zakona. Verjamem pa da je veliko več takih, ki iskoriščajo status, kot takih kot sem jaz.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Od kje pa se voziš, da porabiš 200€ na mesec za bencin?
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

Sem proti!
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Jst sem ZA. Pa študentje so postali čist preveč presrani - meni tudi starši niso mogli dajati denarja, štipendijo sem sicer imela (kadrovsko, ker za državno smo cenzus presegli za vsega 200 sit takrat) in je znašala točno 150 evrov, iz tega sem si krila vse sama, razen karto za avtobus. Sestra in brat sta dobivala po 100 evrov mesečno, ker nista imela štipendije. Če imaš svoj avto, potem imaš že luksuz, kaj je narobe pa z avtobusom? Aja, treba je iti bolj zgodaj od doma in verjetno kasneje domov. Buhu! Jst sem delala vsako poletje 2 meseca, zaslužila cca. 800 evrov v tem času, si krila dopust in ostalo porabila čez študijsko leto, da sem si lahko kakšno oblačilo in žuranje več privoščila. Eno poletje pač nisem šla na dopust in sem si kupila laptop. Pa ne mi govort, da študent mora delati, zato da lahko študira. Bolj majhen je procent takih, ki dejansko morajo delati. Večina pa dela zato, da si lahko privošči svoj avto, žuranje vsak vikend (kar tudi ni poceni!), poletni dopust na morju, smučanje pozimi, prvomajski spring break, da ne pozabimo kakšnih martinovanj in obveznih obiskov evropskih mest vsako leto. Na kozlanje mi gre, ko potem en tak jamra, kako bo zdj prikrajšan, ker bo na leto lahko delal samo 720 ur. Ko bodo diplomirali in na zavodu, bodo pa spet jamrali čez študente in kako bi jim država morala zagotoviti delovno mesto. Ja sorry, vsega pa država tud vam ne more vtaknit v rit :roll:
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

Leonessa napisal/-a:Bi omenila samo to, da če si skorajda konec s faksom, res ne vidim problema, zakaj bi jamrala, ko pa bi z malim delom po končanem faksu lažje prišla do resne zaposlitve (v kolikor ne bi najprej dobila redne zaposlitve), pa še delovna doba bi ti začela teči.

Ja, začela bo lahko delati prek malega dela-zato ji ne bo pripradal dopust, porodniška (kar pomeni brez otrok do kdaj? a bo sploh kdaj redno zaposlena?). Samo zaradi obljube, da mi bo tekla delavna doba, ne bi nikoli obkrožla da. Jst nekih plusov res ne vidim.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Pa saj malo delo ni mišljeno, da bo nadomeščalo redne zaposlitve (tako jst razumem), ampak študentsko delo - pri tem pa tudi nimaš porodniške, plačanih prispevkov, regresa. Bo pa zdaj vsaj delovna doba tekla. Kaj bi dala, da bi bilo včasih tko.
Odgovori