Zlobna babica... kaj naj naredim?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

nisem brala vsega, ampak se mi zdi smiselno, če bi vi vzeli vse skupaj bolj z rezervo in s čimmanj sekiranja in tožarjenja, ter se ozrli na dejstvo, da se babica stara in se na svoj način spopada s tem obdobjem, ki je eno izmed najtežjih v našem življenju... se strinjam z julijo_, verjetno ima kakšno od psihopataloških težav (demenca, delirij, depresija, alzheimerjeva ....) in sliši se grdo, vendar verjetno res ni več popolnoma prištevna, probajte to upoštevat in ji omogočit čimbolj mirno starost, mislim, da bi si vsak od nas tega želel
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Poznam 1000 takih primerov, na žalost to ni demenca ali kakršnokoli izgovarjanje na katerokoli bolezensko stanje.

Tvoja babica je zlobna, zlobna je bila prej, in zlobna bo še naprej- Na starost na žalost frustracije in kopičenje jeze pride še do večjega izraza. Je stara ženska, ki je uničevala dece, sedaj pa uživa še v uničevanju drugih.

Zamenjajte odvetnika, in igrajte še vi nepošteno igro - moj prijatelj je imel isto zgodbo, samo z dedkom, in so prodal spodnji del ciganom (romom, da ne bo katera užaljena) :D .

Thumbs up, če imate zlato babico tako kot jaz :top: :top:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a foxy.lady »

Led Zeppelin napisal/-a:Poznam 1000 takih primerov, na žalost to ni demenca ali kakršnokoli izgovarjanje na katerokoli bolezensko stanje.

Tvoja babica je zlobna, zlobna je bila prej, in zlobna bo še naprej- Na starost na žalost frustracije in kopičenje jeze pride še do večjega izraza. Je stara ženska, ki je uničevala dece, sedaj pa uživa še v uničevanju drugih.

Zamenjajte odvetnika, in igrajte še vi nepošteno igro - moj prijatelj je imel isto zgodbo, samo z dedkom, in so prodal spodnji del ciganom (romom, da ne bo katera užaljena) :D .

Thumbs up, če imate zlato babico tako kot jaz :top: :top:

:top:
exactly! to je čista zloba, ki se zdaj samo še potencira. jaz ji ne mislim omogočit nobene mirne starosti, ker nam niti ona ni nikoli omogočila mirnega življenja. Niti ne čutim več nobenih sorodstvenih vezi z njo. Nekdo ki drugim razlaga, da me ne mara več, si ne zasluži zraka, ki ga diham, kaj šele moje pozornosti.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

lej srce, to je forum, kjer si izmenjujemo mnenja in za slednje si prosila tudi sama. če želiš, da sodelujemo pri komentiranju tvoje situacije, nas pusti dihat, ko imamo drugačno mnenje kot ti, lahko si kvečjemu hvaležna, da si vzamemo čas in prebiramo ter komentiramo tvojo fucked up family situacijo ter ti odpiramo MOŽNE! vidike vašega stanja. prisilit vas nihče v nič ne more, nihče tudi ne bo uganil, kaj dejansko dogaja tvoji babici, po liniji najmanjšega odpora se izgovarjate na zlobo in se tako instant operete morebitne soodgovornosti. zdaj sta pa dve opciji: 1. ima ''zlobne'' gene in 2. zlobna je šele postala (ker je družbeno bitje, je torej njena zloba posledica interakcij z bližnjo ali daljno okolico). možnost obstoja bolezni (genov) zanikate, torej ... go figure.

enjoy. nisem ti fouš. sedaj ti celo privoščim, da ti babica umre in da boš končno srečna v življenju. kaj sem zdaj, prijazna ali ZLOBNA?! kakšna shizofrena situacija, fak :eek: who am I??
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^se opravičujem, ampak iskreno mislim da so oni poskušali že vse rešitve, in najbrž ni njihov namen se tožarit po sodiščih, in nelagodno živeti v lastni hiši.

Jaz sem se že dolgo nazaj sprijaznil, da so nekateri ljudje ZLOBNI, ker sem nekaj časa delal pri poslu ki se ukvarja z mejami, sem opazil škodoželjnost, zavist in najslabše v ljudeh. Še posebej stari ljudje, ki ostanejo sami, se pogosto zaprejo vase, in jih vsaka najmanjša stvar odpelje preko roba, in edini smisel življenja jim je ta škodujejo okolici, se tožarijo s sosedi. Spoznal sem mamo ki je tožila za 24 mej z vsemi sosedi, in se je ulegla na tla in rekla da bo umrla tukaj,.... da jaz sem Marjan Jerman :P . In to sem jim dejansko ne da pomagati, nič jim ne pomaga, so na nivoju 5 letnikov, ko sem jim vzame igrača. Bolj kot jim probaš pomagati, doumeti, razumeti - bolj tiščijo glavo v pesku,

In na žalost vse doseže neko mejo, ko take zadeve dotaknejo zdravja in osebne integritete kateregakoli človeka, moraš povzročitelja jemati kot sovražnika, jbg This is the world we live in.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 24. Mar. 2011 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
anuska159487
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: Zlobna babica... kaj naj naredim?

Neprebrana objava Napisal/-a anuska159487 »

foxy.lady napisal/-a: Se vam zdi to normalno?

Men se to ne zdi čist nč normalno..
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Led Zeppelin napisal/-a:^In to sem jim dejansko ne da pomagati, nič jim ne pomaga, so na nivoju 5 letnikov, ko sem jim vzame igrača. Bolj kot jim probaš pomagati, doumeti, razumeti - bolj tiščijo glavo v pesku,

ravno o tem govorim. ima sploh smisel da se zaradi nje sekirajo, če ne deluje več prištevna oz. je zlobna, kot vi to imenujete?

Led Zeppelin napisal/-a:In na žalost vse doseže neko mejo, ko take zadeve dotaknejo zdravja in osebne integritete kateregakoli človeka, moraš povzročitelja jemati kot sovražnika, jbg This is the world we live in.

včasih se mi zdi, da bi bil svet enostavnejši, če bi povsod veljali zakoni. naša pravna država neprištevnega človeka ne kaznuje za njegova dejanja in ni kazensko odgovoren, za štirimi stenami pa lahko z neprištevnim počneš bilokaj, celo moraš ga sovražiti.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

punkie_ napisal/-a:nisem brala vsega,

Potem pa drugic raje prej vse preberi, preden se razburjas, ker ni upostevala tvojega nasveta. Je ze v prejsnjih postih lepo razlozila, da je babica lepo pristevna in se zaveda svojih dejanj, ki so posledica ciste zlobe in ne bolezni.

Drugace pa smo tudi mi pred leti imeli take probleme. Babica je zivela v zgornjem nadstropju, mi v spodnjem. Ob vsaki priloznosti nam je nagajala in vedno imela neke nove finte, samo da nam je otezevala zivljenje. Moja mami je bila ze cisto na koncu z zivci. Imeli smo to sreco, da smo si lahko privoscili gradnjo nove hise in imeli potem mir. Kmalu zatem je tudi umrla. Pri takih ljudeh na zalost ne mores storiti kaj dosti. Najboljse je, da vsako groznjo dokumentirate, ce se le da (spravljate pisma in ostalo), ker vam na sodiscu lahko pridejo prav.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zakoni glede takih primerov so šala v Sloveniji, odvetniki si pa manejo roke ker nenehno dajejo ugovore za vsako vejico.

Glede sovražnosti, to je taka grda in nehvaležna beseda - vse kar jaz pravim, če bi kdo škodoval moji mali sestri ali komurkoli ki ga imam rad, bi poskušal z pogovori in mirno rešitvijo, ampak ko se preseže meja......
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

CaliLove* napisal/-a:
punkie_ napisal/-a:nisem brala vsega,

Potem pa drugic raje prej vse preberi, preden se razburjas, ker ni upostevala tvojega nasveta.

nimam želje po tem, da kdorkoli upošteva moje nasvete, željo imam samo, da lahko mirno podelim svoje mnenje.

prebrala sem dovolj, da si pridružujem pravico do komentarja. imam pa jo tudi sicer.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^saj je cool, da so ljudje ki še verjamejo v dobro ljudi in hočejo reševati na miren način, brez takih bi ljudje kot jaz že zdavnaj poslali svet v k***c :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

punkie_ napisal/-a:
nimam želje po tem, da kdorkoli upošteva moje nasvete, željo imam samo, da lahko mirno podelim svoje mnenje.

prebrala sem dovolj, da si pridružujem pravico do komentarja. imam pa jo tudi sicer.

ja, svoje mnenje si mirno povedala, potem pa jo ne tako zelo mirno napadla, ces kaj sprasuje na forumu, ce ne uposteva drugih mnenj.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

da sem jo napadla je tvoje mnenje, ki pa mi, roko na srce, ni pomembno. moj post z objektivnega vidika ni čisto nič napadalen.
GorazdR
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a GorazdR »

foxy.lady napisal/-a:Moja babica, očijeva mama, bo naslednje leto stara 80 let. Živimo skupaj v hiši, v različnih nadstropjih. Zlobna je, odkar pomnim.
Kot otrok naj bi bila očetova ljubljenka in zato zelo razvajena. Prvi mož se je zaradi nje baje zapil, drugi mož, moj dedek, pa je tudi (domnevno) zaradi njenega psihičnega terorja zbolel. Nista se ločila, vendar je on kasneje imel drugo žensko. Zdaj je že deset let pokojni.
Že dedku in kasneje moji mami in očetu je napisala več grozilnih pisem, v katerih poudarja svoj delež hiše. Moji mami tudi očita da je tujka v hiši in naj gre živet k svojim staršem, ki imajo veliko hišo. Baje je tudi poizvedovala, komu bi pripadlo premoženje mojega očeta (ki veliko potuje in se ukvarja z ekstremnimi rečmi) v primeru njegove smrti (pripadlo bi moji mami in nama s sestro). Ker je moja mami ''tujka v hiši'', sva to tudi midve s sestro, pa po njenem smo še hrvati (mamini starši so hrvati) kot da je to najhujši zločin.
Toži nas za vse živo, motenje posesti, najemnino za sobo (sestra je v dedkovi edini sobi, ki nama jo je zapustil), vikend (kjer še niti enkrat ni bila, vložila je pa čisto malo). Nad nami izvaja psihični teror, drugim pa se kaže kot prijazna in radodarna. Oče je zaradi nje že na koncu z živci in ne vemo več kaj narediti. Do mene in sestre je zaničevalna, pušča nama izrezke iz časopisa ki prikazujejo laži in krajo, grozi nama z vsem živim. Grozi tudi da nas bo razdedinila in vse dala ne vem komu. Se vam zdi to normalno?
Do nje smo bili vedno ustrežljivi in prijazni, ona pa nam to daje v zahvalo. Ne spomnim se da bi me kadarkoli v mojem življenju sploh objela. Še darila ki nama jih je s sestro podarila (nekoč) nama zdaj očita. Kot da bi bili razvajeni. Meni bi zadoščala že njena ljubezen.
Dovolj imam že tega da svoj čas in denar zapravljamo po sodiščih, ko bi lahko normalno živeli in se imeli lepo. S sestro nama uničuje mladost, staršem pa tudi. Kaj se da tu sploh še narediti? Vesela bom kakšnihkoli odgovorov!

Najamite psihiatra, ki bo potrdil, da ne more skrbeti zase in jo dajte v dom. S takimi izpadi je vprašanje ali je psihično sposobna skrbeti zase.
GorazdR
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a GorazdR »

foxy.lady napisal/-a:Moja babica, očijeva mama, bo naslednje leto stara 80 let. Živimo skupaj v hiši, v različnih nadstropjih. Zlobna je, odkar pomnim.
Kot otrok naj bi bila očetova ljubljenka in zato zelo razvajena. Prvi mož se je zaradi nje baje zapil, drugi mož, moj dedek, pa je tudi (domnevno) zaradi njenega psihičnega terorja zbolel. Nista se ločila, vendar je on kasneje imel drugo žensko. Zdaj je že deset let pokojni.
Že dedku in kasneje moji mami in očetu je napisala več grozilnih pisem, v katerih poudarja svoj delež hiše. Moji mami tudi očita da je tujka v hiši in naj gre živet k svojim staršem, ki imajo veliko hišo. Baje je tudi poizvedovala, komu bi pripadlo premoženje mojega očeta (ki veliko potuje in se ukvarja z ekstremnimi rečmi) v primeru njegove smrti (pripadlo bi moji mami in nama s sestro). Ker je moja mami ''tujka v hiši'', sva to tudi midve s sestro, pa po njenem smo še hrvati (mamini starši so hrvati) kot da je to najhujši zločin.
Toži nas za vse živo, motenje posesti, najemnino za sobo (sestra je v dedkovi edini sobi, ki nama jo je zapustil), vikend (kjer še niti enkrat ni bila, vložila je pa čisto malo). Nad nami izvaja psihični teror, drugim pa se kaže kot prijazna in radodarna. Oče je zaradi nje že na koncu z živci in ne vemo več kaj narediti. Do mene in sestre je zaničevalna, pušča nama izrezke iz časopisa ki prikazujejo laži in krajo, grozi nama z vsem živim. Grozi tudi da nas bo razdedinila in vse dala ne vem komu. Se vam zdi to normalno?
Do nje smo bili vedno ustrežljivi in prijazni, ona pa nam to daje v zahvalo. Ne spomnim se da bi me kadarkoli v mojem življenju sploh objela. Še darila ki nama jih je s sestro podarila (nekoč) nama zdaj očita. Kot da bi bili razvajeni. Meni bi zadoščala že njena ljubezen.
Dovolj imam že tega da svoj čas in denar zapravljamo po sodiščih, ko bi lahko normalno živeli in se imeli lepo. S sestro nama uničuje mladost, staršem pa tudi. Kaj se da tu sploh še narediti? Vesela bom kakšnihkoli odgovorov!

1. možnost: odselite se. Ni vredno vaših živcev. Lastniki dela stvabe boste vedno, nujni delež boste tudi dobili, ko bo ona umrla.

2. možnost: Najamite psihiatra, ki bo potrdil, da ne more skrbeti zase in jo dajte v dom. S takimi izpadi je vprašanje ali je psihično sposobna skrbeti zase. Če se pred tujci normalno obnaša pa ni normalno, da vam pušča pisma in izrezke. Več kot dovolj dokazov. Po pisavi se otročje lahko dokaže, da je bila avtor ona.

3. možnost: ostanite kjer ste. Vidva jo pa lepo ignorirajta in ji po otroško pritrjujta. Npr. pride babi k vama s kakšno novo foro ali izrezkom iz časopisa pa ji reci: Ja, ja , to si pa lepo povedala, ja bravo,.. Čimmanj se sekirat, vse zagradit, da je niti ne morete več videti. Onemogočite ji, da pride k vam drugače kot iz ceste.

Vem da nam je lahko tole pisati in da je tebi izredno težko. Svoje življenje moraš deliti samo s tistimi katere imaš rada in s katerimi ti je lepo zato se moraš zavestno odločiti, da ti njeni izpadi ne bodo kvarili dneva. Točno to si ona želi.
Razumem pa, da se tvoj oče sekira. to je le njegova mama in vsi bi imeli radi z mamami dobre odnose. Mislim da on vseeno nekje globoko še vedno upa, da se boste pobotali.

Veliko sreče!
Zadnjič spremenil GorazdR, dne 25. Mar. 2011 10:50, skupaj popravljeno 2 krat.
Odgovori