Zlobna babica... kaj naj naredim?
Zlobna babica... kaj naj naredim?
Moja babica, očijeva mama, bo naslednje leto stara 80 let. Živimo skupaj v hiši, v različnih nadstropjih. Zlobna je, odkar pomnim.
Kot otrok naj bi bila očetova ljubljenka in zato zelo razvajena. Prvi mož se je zaradi nje baje zapil, drugi mož, moj dedek, pa je tudi (domnevno) zaradi njenega psihičnega terorja zbolel. Nista se ločila, vendar je on kasneje imel drugo žensko. Zdaj je že deset let pokojni.
Že dedku in kasneje moji mami in očetu je napisala več grozilnih pisem, v katerih poudarja svoj delež hiše. Moji mami tudi očita da je tujka v hiši in naj gre živet k svojim staršem, ki imajo veliko hišo. Baje je tudi poizvedovala, komu bi pripadlo premoženje mojega očeta (ki veliko potuje in se ukvarja z ekstremnimi rečmi) v primeru njegove smrti (pripadlo bi moji mami in nama s sestro). Ker je moja mami ''tujka v hiši'', sva to tudi midve s sestro, pa po njenem smo še hrvati (mamini starši so hrvati) kot da je to najhujši zločin.
Toži nas za vse živo, motenje posesti, najemnino za sobo (sestra je v dedkovi edini sobi, ki nama jo je zapustil), vikend (kjer še niti enkrat ni bila, vložila je pa čisto malo). Nad nami izvaja psihični teror, drugim pa se kaže kot prijazna in radodarna. Oče je zaradi nje že na koncu z živci in ne vemo več kaj narediti. Do mene in sestre je zaničevalna, pušča nama izrezke iz časopisa ki prikazujejo laži in krajo, grozi nama z vsem živim. Grozi tudi da nas bo razdedinila in vse dala ne vem komu. Se vam zdi to normalno?
Do nje smo bili vedno ustrežljivi in prijazni, ona pa nam to daje v zahvalo. Ne spomnim se da bi me kadarkoli v mojem življenju sploh objela. Še darila ki nama jih je s sestro podarila (nekoč) nama zdaj očita. Kot da bi bili razvajeni. Meni bi zadoščala že njena ljubezen.
Dovolj imam že tega da svoj čas in denar zapravljamo po sodiščih, ko bi lahko normalno živeli in se imeli lepo. S sestro nama uničuje mladost, staršem pa tudi. Kaj se da tu sploh še narediti? Vesela bom kakšnihkoli odgovorov!
Kot otrok naj bi bila očetova ljubljenka in zato zelo razvajena. Prvi mož se je zaradi nje baje zapil, drugi mož, moj dedek, pa je tudi (domnevno) zaradi njenega psihičnega terorja zbolel. Nista se ločila, vendar je on kasneje imel drugo žensko. Zdaj je že deset let pokojni.
Že dedku in kasneje moji mami in očetu je napisala več grozilnih pisem, v katerih poudarja svoj delež hiše. Moji mami tudi očita da je tujka v hiši in naj gre živet k svojim staršem, ki imajo veliko hišo. Baje je tudi poizvedovala, komu bi pripadlo premoženje mojega očeta (ki veliko potuje in se ukvarja z ekstremnimi rečmi) v primeru njegove smrti (pripadlo bi moji mami in nama s sestro). Ker je moja mami ''tujka v hiši'', sva to tudi midve s sestro, pa po njenem smo še hrvati (mamini starši so hrvati) kot da je to najhujši zločin.
Toži nas za vse živo, motenje posesti, najemnino za sobo (sestra je v dedkovi edini sobi, ki nama jo je zapustil), vikend (kjer še niti enkrat ni bila, vložila je pa čisto malo). Nad nami izvaja psihični teror, drugim pa se kaže kot prijazna in radodarna. Oče je zaradi nje že na koncu z živci in ne vemo več kaj narediti. Do mene in sestre je zaničevalna, pušča nama izrezke iz časopisa ki prikazujejo laži in krajo, grozi nama z vsem živim. Grozi tudi da nas bo razdedinila in vse dala ne vem komu. Se vam zdi to normalno?
Do nje smo bili vedno ustrežljivi in prijazni, ona pa nam to daje v zahvalo. Ne spomnim se da bi me kadarkoli v mojem življenju sploh objela. Še darila ki nama jih je s sestro podarila (nekoč) nama zdaj očita. Kot da bi bili razvajeni. Meni bi zadoščala že njena ljubezen.
Dovolj imam že tega da svoj čas in denar zapravljamo po sodiščih, ko bi lahko normalno živeli in se imeli lepo. S sestro nama uničuje mladost, staršem pa tudi. Kaj se da tu sploh še narediti? Vesela bom kakšnihkoli odgovorov!
Odselite se! NUJNO! Ne vem kaj sploh to trpite... Pojdite res k staršem mame, če vam svoje stanovanje/hiša ne znese. Ker to trpinčenje se definitivno ne bo nehalo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
- Cosmopsiho
POISON HER!
sj ne, hec. Ne tega delat!!!
Mam izkušnje z zlobnimi babicami pa zlobnimi tetami, strici..sicer ne lastnih ampak.. Nevem če kej lahko storiš sploh v tem primeru no. Ste jo poskušal ignorirat/izolirat? Če po zakonu nima nobene pravice vas metat iz hiše in iz dedkove sobe, se ji ne podrejat. Pač popolnoma jo izolirejte v hiši, ne se pogovarjat z njo, ukvarjat..in če ona postane zlobna, hey, postante zlobni tudi vi, navsezadnje je ona "neubogljena stara ženica"
mislm..vedno sm razmišljala tko, da dajem spoštovanje tistemu, ki ga daje meni, ne glede na starost.. In če je res taka psica, kakršno jo opisuješ..je čas da spremenite svoj način z njo in jo nahranite z lastnim zdravilom.

Mam izkušnje z zlobnimi babicami pa zlobnimi tetami, strici..sicer ne lastnih ampak.. Nevem če kej lahko storiš sploh v tem primeru no. Ste jo poskušal ignorirat/izolirat? Če po zakonu nima nobene pravice vas metat iz hiše in iz dedkove sobe, se ji ne podrejat. Pač popolnoma jo izolirejte v hiši, ne se pogovarjat z njo, ukvarjat..in če ona postane zlobna, hey, postante zlobni tudi vi, navsezadnje je ona "neubogljena stara ženica"

It was forever..but it didnt last long..
*mala* napisal/-a:Odselite se! NUJNO! Ne vem kaj sploh to trpite... Pojdite res k staršem mame, če vam svoje stanovanje/hiša ne znese. Ker to trpinčenje se definitivno ne bo nehalo.
to smo že mislili, ampak se mi zdi tudi malo neumno ji prepustit dve nadstropji. tako bi dosegla svoj namen.
..Evelyn.. napisal/-a:POISON HER!![]()

..Evelyn.. napisal/-a:Če po zakonu nima nobene pravice vas metat iz hiše in iz dedkove sobe, se ji ne podrejat. Pač popolnoma jo izolirejte v hiši, ne se pogovarjat z njo, ukvarjat..in če ona postane zlobna, hey, postante zlobni tudi vi, navsezadnje je ona "neubogljena stara ženica"
nočemo se spuščat na njen nivo. Zadnji dve leti jo itak vidimo samo še na sodišču.
Pozabla sem napisat še to, da je na vozičku že od operacije kolena, pa točno vemo da je zmožna hoditi normalno, še celo zelo hitro. Voziček uporablja samo za svoj videz nebogljenosti za druge.
-
- Cosmopsiho
jullia_ napisal/-a:Jaz pa dvomim, da je njej namen dejansko vas izselit in imet dva štuka zase. Kaj naj pa ena stara ženska počne s celo bajto?
Njen namen je vas podjebavat in vam utrujat. Ni se vam treba ravno odselit, bi pa na vašem mestu skenslala vso komunikacijo z njo. To jo bo neverjetno žrlo.
exactly. samo tehnika ''ignore'' traja že zadnje leto, pa se nič ni spremenilo. ona je tako polna sama sebe, da tega pomoje niti ne opazi.
Odselite se in ji pustite veliko bajto... Naj vidi kako bo lepo ko bo SAMA v ogromni bajti in ne bo več videla svojega sina in vnukinj... Mislim, da ji bo to hujša kazen kot karkoli drugega. Ne vem pa, zakaj ste do nje ustrežljivi in prijazni. 

"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Mogoče pa samo vi ne znate dobro ignorirat
Ko ti pusti kakšen izrezek iz časopisa, naj papir enostavno leži tam v nedogled, sploh se ga ne dotaknit. Grozilna pisma neodprta mečite v smeti (če jih že morate prebrat, kuverto nazaj zalepite). Na sodišču z njo ne komunicirajte, izključno s sodnikom. Še bolje je, da ste tiho in govori samo odvetnik, vi pa tam sedite kot mutci in gledate direkt pred sebe. Izven sodnih narokov je pa sploh pogledat ne.
Je pa treba opozorit, najprej bo huje, ker je prva reakcija na tak ignore vedno jeza. Ampak sčasoma se pa vsak naveliča, ker ni željenega rezultata.

Je pa treba opozorit, najprej bo huje, ker je prva reakcija na tak ignore vedno jeza. Ampak sčasoma se pa vsak naveliča, ker ni željenega rezultata.
-
- Komunikatorka
ok, najprej, smiliš/te se mi.
nevem v čem je finta, da se na stara leta spravlja to delat... edine, ki bi bili v tem času pri njej, dobesedno potiska proč od sebe. čeprav pa si tut omenla, da že prej ni bila glih nevem kak radodarna s svojo ljubeznijo do vas, ne?:)
kaj pa če se vi odselite, tista dva štuka pa daste v najem? upam, da se bo potem bolj pomirla,... če pa ne, pa boste to ugotovili kmalu, če se bojo hoteli najemniki odselit:D
vso srečo:)
(p.s. najprej sem htela rečt, da se poskušajte pogovorit z njo, ampak zdaj ko razmišljam... sem skoraj 100%, da ste to poskušali že storiti, ker drugače nebi prišlo do sodišč, itd...)
nevem v čem je finta, da se na stara leta spravlja to delat... edine, ki bi bili v tem času pri njej, dobesedno potiska proč od sebe. čeprav pa si tut omenla, da že prej ni bila glih nevem kak radodarna s svojo ljubeznijo do vas, ne?:)
kaj pa če se vi odselite, tista dva štuka pa daste v najem? upam, da se bo potem bolj pomirla,... če pa ne, pa boste to ugotovili kmalu, če se bojo hoteli najemniki odselit:D
vso srečo:)
(p.s. najprej sem htela rečt, da se poskušajte pogovorit z njo, ampak zdaj ko razmišljam... sem skoraj 100%, da ste to poskušali že storiti, ker drugače nebi prišlo do sodišč, itd...)
-
- Cosmofrik
Tudi jaz imam podobno babico, sam tako hudo spet ni. Jezna je na mojega očeta, ker se je poročil z mojo mamo, ki je na pol srbkinja. Še posebej mu zamer, ker se nista cerkveno poročila, ker ne hodi k maši in ker midva z bratom nisva krščena. Mene in brata pa kot, da nisva njena vnuka. Vsi ostali vnuki, ki imajo vse tri zakramente, so ji sveta, naju pa ne jeb* 100%. Jaz sem se jo že navadila in jo tudi jaz ignoriram, na obisk grem samo za 1. november, ali pa še to ne. Sedaj pričakujem otroka s fantom s katerim nisem (še) poročena in od katerega strši so prav tako Srbi. Verjetno to zanjo ne bo njen pravnuk. Ampak se glede tega ne sekiram...
Kakorkoli, tudi jaz jo bi dala na ignor in to popolnoma, kot da je ni. Verjamem, da je odselitev težka odločitev, vendar če imate urejene vse papirje, lahko svoj del hiše prodate ali pa date v najem, čeprav balkancem
To bi bil res šok zanjo. Jaz bi se taki babici popolnoma odpovedala, verejtno bo ona prej potrebovala vas, kot vi njo
Kakorkoli, tudi jaz jo bi dala na ignor in to popolnoma, kot da je ni. Verjamem, da je odselitev težka odločitev, vendar če imate urejene vse papirje, lahko svoj del hiše prodate ali pa date v najem, čeprav balkancem

-
- Komunikatorka