Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
iuventus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a iuventus »

Snezinkca napisal/-a:Jaz sem se odločila da zopet začnem s tabletkami. Razmišljam pa o Yasminelle. Ima katera od vas te?

Jaz imam yasminelle in so mi super. Nobenih stranskih učinkov nisem zasledila.. Vem da kolegice ful bolijo prsi, da so tečne, depresivne itd...
Pred m imam celo kilogram in pol manj kot sicer.. To naj bi bila posledica tablet, ker menda odvajajo vodo iz telesa..
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

Konkubina* napisal/-a:Ananasov sok??? WTF? :D Ti se hecaš? Kaj točno pa vsebuje ananas takega, da bi vplival na učinkovitost kontracepcije?

Jst tudi upam,da je bullshit, ker ga pijem full redno, pa uporabljam tabletke.

Tle sm prebrala, pa me je totalno šokiralo (nimam pa pojma o teh stvareh in kake sestavine ma kej.. ):
http://moskisvet.com/clanek/rubrika/samo_za_zenske/miti-o-kontracepciji.html

Pitje ananasovega soka lahko vpliva na učinek tabletk. RES JE!
Nekatere kemikalije v ananasovem soku vplivajo na količino estrogena v telesu in tudi na nekatere encime, ki presnavljajo kontracepcijske učinkovine. Raziskave so pokazale, da če spijete več kot dva kozarca tega rajskega soka na dan, vam lahko zmanjša učinek tabletk.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

iuventus napisal/-a:Heeej punce.

Imam eno vprašanje. Želela sem si prestaviti krvavitev .. zadnjo tabletko navadno vzamem v torek in potem se krvavitev pojavi v petek. Ker sem želela prestaviti krvavitev za par dni, sem do petka še jemala tabletke.. Skrbi me zato, ker v navodilih yasminelle tabletk piše, da če želiš pestaviti krvavitev iz npr.petka na torek začneš jemati tabletke hitreje.. Ne pa da za par dni podaljšaš jemanje.
Skrbi me samo zato, ker sem po tem imela odnose in me zanima,če obstaja možnost.. V tem primeru imam danes še čas it po jutranjo tabletko.

Hvala vam! :)

Js mam tut Yasminelle in sm si na isti nacin kot ti enkrat prestavla menstruacijo. Ni blo nobenga problema, pa tut ne vidim razloga zakaj bi bil, sej jih jemljes dlje :)
Live. Love. Surf.
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Konkubina* sej tudi jst sm vzela v zakup, da je blo na 24ur :lol:
Samo zadnje čase ko slišim same čudne stvari o tabletkah, me je kr malo stisnlo.
Tko, da če ni frke, pol ok.
Florabus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Florabus »

iuventus: kt lahko jemlješ dlje časa,recimo tudi po 3-4 mesece skupaj,če nočeš M. To ni nič takega.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Ni nič takega?
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Florabus napisal/-a:iuventus: kt lahko jemlješ dlje časa,recimo tudi po 3-4 mesece skupaj,če nočeš M. To ni nič takega.

To je pa zihr ful fajn za telo :? js si prestaulam samo, ce je res nujno, pa se takrat samo za par dni.
Live. Love. Surf.
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Je res za vprašat ginekologa, če to ni "nič takega" :roll:
Florabus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Florabus »

Nyree no pa povej za kaj bi bilo to kaj takega?

Za info: nekajmesečno jemanje kt ne škodi. čemu bi pa škodilo?

Ve ste navajene striktno jemati kt 21 dni in potem imeti pavzo. Če nekdo reče drugače pa že skočite v luft da ni dobro :lol: ,kar pa ni res.
Sicer pa ja ,kar vprašaj G ,če se izobražuje redno ti bo povedala tako kot jaz.

Kopiram z vizite:

Spoštovani, zadnja navodila priporočajo neprekinjeno jemanje tablet. Prekinjanje vsakih 21 dni služi le temu, da si ženske s krvavitvijo, ki ni menstruacija dokažejo, da niso noseče

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1021403,1021548

Ali je potrebna občasna prekinitev jemanja tablet?
Občasna prekinitev jemanja tablet ni potrebna in ne koristi. Ženski jih ni treba prenehati jemati, razen če želi zanositi, če ima nevzdržne stranske učinke ali pa bolezen, pri kateri uporabo tablet odsvetujejo. Zdrave ženske, ki ne kadijo, lahko jemljejo nizkoodmerne kontracepcijske tablete neprekinjeno do menopavze.

Pripravila: Elvira Omerović, mag.farm.

http://med.over.net/forum5/read.php?278 ... sg-6452446

http://med.over.net/forum5/read.php?278 ... sg-6396264

http://med.over.net/forum5/read.php?19, ... sg-5106256
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Drugi odstavek o prekinitvi jemanja jaz ne razumem kot redno 7 dnevno prekinitev za "menstruacijo" ampak se mi zdi, da se bolj nanaša na prekinitev z jemanjem tabletk na splošno. Ker dost žensk ima to idejo, da tabletk ni dobro uporabljati kot kontracepcijo več let skupaj (kao zaradi kasnejše neplodnosti) in vmes delajo nekajmesečne pavze, ko uporabljajo drugo zaščito. In odgovor se nanaša na to dilemo. Ni mišljeno, da ne nardiš enotedenske pavze do menopavze :) Čeprav ni slaba ideja, nič menstruacije od 17 leta naprej... :)
Glede prestavljanja pa mislim, da res ni problem. Ravno zadnjič mi je ginekologinja rekla, da naj mirno pojem 2 škatli (se pravi neprekinjeno 6 tednov), ker če si bom sam za par dni prestavila, mi bo brezveze ostala napol porabljena škatla. Torej očitno že ni panike.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Med jemanjem ni potrebe po prekinitvah in "menstruaciji". Obstajajo tabletke, ki se po navodilih jemljejo neprekinjeno 3 mesece, en teden premora in nato spet 3 mesece tabletk. Ene izmed njih so Seasonique.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

NOVO:
Eno vprašanje, če bi mi katera znala pomagat. Kupila sem si eno prehransko dopolnilo (vitamini). Pod opozorilo piše, da naj ne jemljejo ljudje, ju jemljejo estrogenska zdravila. So to mišljene tudi KT ali ne?
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a fashion.freak »

ok, jaz sem zdaj jemala tabletke ob 20:00. kaj zdaj ko se je ura prestavla ste ve zamenjale za eno uro naprej, al jih jemlete ob istem času samo da z novo uro? kaj jih naj zaj ob 20:00 še naprej jemlem, al raje ob 21:00, al je vseeno?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Mah, zarad ene ure ne bo panike. Kakor teb paše. Jaz jih vzamem pred spanjem, kar je lahko karkoli med deseto zvečer in eno zjutraj. Fajn je, če se jih ob isti uri jemlje, da se lažje navadiš in ne pozabljaš (red mora bit :P) , ampak ena uro gor al pa dol pa res ni problem. Približno ob istem času je dost.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a fashion.freak »

okej super, hvala za odgovor! :)
Zaklenjeno