Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
teddy_ursa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a teddy_ursa »

...
Zadnjič spremenil teddy_ursa, dne 01. Avg. 2011 11:46, skupaj popravljeno 1 krat.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

zanimivo, kako smo različne, da imamo tako različne izkušnje :) meni so bile Yaz največji horror in po prenehanju 3mesečnega jemanja so se mi tako zamerile, da za KT sploh slišat nisem hotla več.. ampak moja ginekologinja vztraja, da bi blo fajn ene jemat, kr mam še vedno precej neurejen ciklus, tako da sem spet pristala na to.. zdaj jemljem že 2 mesca Qlaira in me zanima kakšne izkušnje maste kaj :) v primeru, da te tabletke nimajo name nobenega slabega učinka, sem verjetno resno manično depresivna kr takšnih ekstremnih moodswingov pa še ne!
tako, da bom verjetno šla nazaj na Lindynette, ki sem jih jemala 2 leti in so mi ble v tem pogledu super.. so mi sicer povzročale migrene, ampak bom tista 2 dneva že požrla kr je to vrtec proti temu, kar zdaj doživljam..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

rachka, pa si ziher, da ne bi raje mela neurejene menstruacije kot pa migrene/mood swingov? :eek: Jaz se na tvojem mestu ne bi več dotaknila tabletk.
Every rose has its thorn
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Moje mnenje glede forsiranja KT s strani ginekolog je da to počnejo zato, da jim ne bi kdaj prišla s tem da si noseča in da želiš naredit splav, ker takrat se rabijo s tabo še dodatno ubadat "za brezveze". Raje papcat tabletke, ne glede na to katere stranske uničke imaš, saj jih dejansko prenašaš ti in ne tvoj G. No, da ne bom metala zdej vseh G. v isti koš, moja je zlata namreč.
Pač vsaka ve kaj je dobro za njeno telo in kako se ob jemanju počuti, neurejeni ciklusi gor al dol, sej verjetnone načrtuješ še nosečnosti da bi to bilo zdej spet nekega bistvenega pomena.
Men Qlairo nadomestni G. ni hotel napisat, ker so to po njegovo tabletke za starejše ženske, dal mi je Yaz, ampak me niso nekaj preveč navdušile. Odkar tablet ne jemljem se počutim ko rožica, sam toliko za premislek :)
Uporabniški avatar
Snezinkca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Snezinkca »

Jaz sem se odločila da zopet začnem s tabletkami. Razmišljam pa o Yasminelle. Ima katera od vas te?
Imejte se radi. Danes. Jutri. Vsak dan.
Uporabniški avatar
Lovely_Girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lovely_Girl »

Jaz mam tud eno vprašanje. Kaj se zgodi, če neham jemat tabletke tam nekje na sredini? Se pravi zdaj sem pri enajsti tabletki, in če je danes pač ne bi vzela, kaj bi se zgodilo? Bi dobila menstruacijo?

Ker mam ene zdravstvene težave, pa mi je zdravnik zabičal, do moram z jemanjem tabletk nehat takoj...
Hurt me with the truth, but never comfort me with a lie...
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Menstruacije še ne bi dobila, samo odtegnitveno krvavitev 3-4 dni po tej zadnji tabletki (ne glede na to, da si na sredi cikla). Menstruacija pa potem pride čez kakšen mesec (odvisno od tega kako hitro se vzpostavi "normalno" stanje v telesu).
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

*SunFlower* napisal/-a:rachka, pa si ziher, da ne bi raje mela neurejene menstruacije kot pa migrene/mood swingov? :eek: Jaz se na tvojem mestu ne bi več dotaknila tabletk.

stem se v bistvu strinjam.. čist sem razdvojena, kr ko ne jemljem tabletk, mam včasih menstro tudi na 15 dni, posledično nizek pritisk + slabe krvne vrednosti.. slabokrvna oa tudi nočem postat. nevem, kako se bom lotila tega problema.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

Recimo, da dekle zanosi, kljub jemanju kontracepcijskih tablet .. Ali dobiva menstruacijo med premorom med eno tablico tablet in drugo?
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

Lahko se tudi to zgodi. Ena znanka je bila na tabletkah, komi po 3 mesecih je nehala met te "umesne krvavitve". Takrat je blo pa prepozno za plav že. Zdej ima že 6 let staro punčko.
Jst tudi uporabljam tabletke in me je zaradi tega primera kar malo strah. Od 100, ki uporablja KT namreč malo manj kot 1 v letu zanosi. Meni se to zdi, kar velik procent (aja, tu ni všteto napačno jemanje tabletk. Baje, da realno zanosijo kar 3. Sama jih jemljem že toliko let, da se čudim, da nisem še prišla v to kvoto). Baje celo, da lahko več kot 3 kozarci ananasovega soka na dan zmanjšajo zanesljivost kontracepcije.

rachka_ jst sm na istem. Stalno mam menstruacijo brez tabletk. Tudi po cele mesece. Za enkrat mi odgovarjajo samo Harmonette. Cilest sm mela glavobole in mood swinge. Po Logest in Yaz se menstuacija kar ni končala (2 meseca in pol) in je bil potem hemoglobin porazen in so me začeli takoj pitat z železom.
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a spelaspela »

Imam eno vprašanje.. UPORABA KONDOMA

1. Preden sem uprablajala tabletke, sva s fantom uporabljala kondom- takrt me ni nožnica nič pekla ali bolela.
2. Med jemanjem tabletk, če sva kdaj uporabila kondom me tudi ni nič peklo ali bolelo.
3. Sedaj ko jih ne jemljem več, ne morem prenest kondoma- ker me začne nožnica tako pečti, da se neda prenašat.
Če pa ne uprabiva kondoma je vse uredu.

Reš nism vedla kam nej napišemo tole ://

HVALA :)
iuventus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a iuventus »

Heeej punce.

Imam eno vprašanje. Želela sem si prestaviti krvavitev .. zadnjo tabletko navadno vzamem v torek in potem se krvavitev pojavi v petek. Ker sem želela prestaviti krvavitev za par dni, sem do petka še jemala tabletke.. Skrbi me zato, ker v navodilih yasminelle tabletk piše, da če želiš pestaviti krvavitev iz npr.petka na torek začneš jemati tabletke hitreje.. Ne pa da za par dni podaljšaš jemanje.
Skrbi me samo zato, ker sem po tem imela odnose in me zanima,če obstaja možnost.. V tem primeru imam danes še čas it po jutranjo tabletko.

Hvala vam! :)
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Mislim da ni problema sploh. Jaz pri mojih tudi tako prestavljam da vzamem kako tabletko več. Imam eno rezervno ploščico in če hočem prestavit za kak dan ali dva pač iz tiste ploščice še vzamem število potrebnih tabletk. Za vsak slučaj pa je vedno fajn dvignit telefon in poklicat ginekologa! Ne vem kaj vam je to tak problem!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

spelaspela napisal/-a:Imam eno vprašanje.. UPORABA KONDOMA

1. Preden sem uprablajala tabletke, sva s fantom uporabljala kondom- takrt me ni nožnica nič pekla ali bolela.
2. Med jemanjem tabletk, če sva kdaj uporabila kondom me tudi ni nič peklo ali bolelo.
3. Sedaj ko jih ne jemljem več, ne morem prenest kondoma- ker me začne nožnica tako pečti, da se neda prenašat.
Če pa ne uprabiva kondoma je vse uredu.

Reš nism vedla kam nej napišemo tole ://

HVALA :)

A to kljub lubrikantu?

Pa sta poskusila kondome brez lateksa? Ne vem, zakaj bi lahko kar naenkrat postala alergična, ampak poskusi za vsak slučaj.

@rachka_: ouch, kakšna smotana situacija. :? V tem primeru bi pa jaz (ne glede na to, kaj sem rekla prej) poskusila jemat še kake druge tabletke, ali pa mogoče poskusila s kako drugo obliko hormonske kontracepcije (npr. tisti obročki, ki se jih zdaj omenja).
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a spelaspela »

ja upam da je to.. hvala ti =) bom preverila kaj piše gor =)
Zaklenjeno