nisem resno mislila, da moraš vire navesti, ampak sm samo hotela reči, da nehaj bit tako tečna in pikolovska kao "ni virov, vire prosim!!", ker je to samo forum, ne strokovna debata.

aja, še to. ne skrbi, ne sledim ti po forumu.

serena86 napisal/-a:jullia_, nikjer ne piše, da je treba vsako mnenje podpreti z razlogi. to je priporočljivo samo zaradi tega, da je tvoje mnenje bolj kredibilno tudi za ostale. kako se subjektivno mnenje oblikuje in kakšen pomeni ima se mi pa res ne da pisat, ker se pa ja ve.![]()
forum je namenjen sproščeni debati o raznih temah, ne pa pisanju strokovnih člankov, zaradi česar ni nobene potrebe po dokazovanju. btw, niti ti ne podajaš virov za svoja mnenja.![]()
*SunFlower* napisal/-a:Point je v tem, da če se izmenjuje mnenja, naj bodo potem tudi oblikovana kot mnenja in ne kot trditve. Če pa oblikujete nekaj kot trditev, pa ne bodite presenečeni, če vam kdo reče, da želi dokaz.
jullia_ napisal/-a:*SunFlower* napisal/-a:Point je v tem, da če se izmenjuje mnenja, naj bodo potem tudi oblikovana kot mnenja in ne kot trditve. Če pa oblikujete nekaj kot trditev, pa ne bodite presenečeni, če vam kdo reče, da želi dokaz.
Plus to, da določene stvari enostavno ne morejo biti vprašanje osebnega mnenja.
A če napišem, da ima na vodi kuhana cvetača več kalorij kot hamburger iz Burger Kinga, bo vse kul, če na koncu dodam, da je to moje mnenje? In ko mi bo nekdo nalimal razpredelnico s kaloričnimi vrednostmi živil, bom začela sitnarit, da je to samo moje mnenje in da naj se folk ne vtika vanj. Wtf...
nanamiša napisal/-a:Fak kako ti kompliciraš
claire napisal/-a:nanamiša napisal/-a:Fak kako ti kompliciraš
fak, julija sploh nič ne komplicira.
sicer se nimam časa trenutno spuščati v tole debato, ampak julija ima čisto prav. ne morem jaz reči, da zunaj 20 stopinj, če jih je 10. in se pol naslanjati na osebno mnenje. malo je treba ločiti kaj je osebno mnenje in kaj ne.