Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

fashion.freak napisal/-a:hej. sem bolj nova v "seksu" in rada bi začela jemat KT. pri ginekologu sem naročena 28. februarja. zdaj me pa zanima kakšne imate kaj ve izkušnje z različnimi KT, katere so vam najboljše, po katerih ste se malo zredile (rada bi se malo zredila, ker sem PREsuha, jem normalno in vse, zredit se pa ne morem da bog pomagi ): ) in pa še: po katerih ste ve imele najmanj težav z glavoboli, slabostjo.. ? je še kaj kar moram vedet? saj vem da mi bo ginekolog vse lepo razložil, ampak rada bi slišala še konkretne primere.. če se kateri da, mi naj prosim lepo odgovori. hvala ! :)

Ko se punce zredijo, se zaradi zaostanja vode (česar nočeš, čeprav si presuha) ali pa povečanja apetita (ki pa ga lahko kontoliraš-sej si človek). Tabletke nimajo kalorij in se zaradi njih ne boš zredila. Rajši vzami ene, zaradi katerih ne boš zadrževala vode in pojej en burek več :wink:
Z Cilest in tabletkami Yaz sem imela zelo slabe izkušnje. Menstruacija se mi, kar ni vstavila in je trajala skoraj 3 mesece. Trenutno sem že drugič na tabletkah Harmonete, ki so zame THE BEST. Menstruacija je dosti šibkejša kot pred tabletkami, koža je boljša.
Aja, jošk mi niso nobene povečale. Zredila sem se po Cilest, ampak, ker sem začela jesti skupaj s fantom in sem začela manj skrbeti za telo (to dela dolga zveza :x in ne tabletke).
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a fashion.freak »

Nyree napisal/-a:
fashion.freak napisal/-a:hej. sem bolj nova v "seksu" in rada bi začela jemat KT. pri ginekologu sem naročena 28. februarja. zdaj me pa zanima kakšne imate kaj ve izkušnje z različnimi KT, katere so vam najboljše, po katerih ste se malo zredile (rada bi se malo zredila, ker sem PREsuha, jem normalno in vse, zredit se pa ne morem da bog pomagi ): ) in pa še: po katerih ste ve imele najmanj težav z glavoboli, slabostjo.. ? je še kaj kar moram vedet? saj vem da mi bo ginekolog vse lepo razložil, ampak rada bi slišala še konkretne primere.. če se kateri da, mi naj prosim lepo odgovori. hvala ! :)

Ko se punce zredijo, se zaradi zaostanja vode (česar nočeš, čeprav si presuha) ali pa povečanja apetita (ki pa ga lahko kontoliraš-sej si človek). Tabletke nimajo kalorij in se zaradi njih ne boš zredila. Rajši vzami ene, zaradi katerih ne boš zadrževala vode in pojej en burek več :wink:
Z Cilest in tabletkami Yaz sem imela zelo slabe izkušnje. Menstruacija se mi, kar ni vstavila in je trajala skoraj 3 mesece. Trenutno sem že drugič na tabletkah Harmonete, ki so zame THE BEST. Menstruacija je dosti šibkejša kot pred tabletkami, koža je boljša.
Aja, jošk mi niso nobene povečale. Zredila sem se po Cilest, ampak, ker sem začela jesti skupaj s fantom in sem začela manj skrbeti za telo (to dela dolga zveza :x in ne tabletke).

hvala za odgovor! :D no tega pa nisem vedla heh (: joj če me tak panika grabi :( če že tak mam probleme z glavoboli, zdaj pa nočem da me zaradi tabletk še glava boli, samo s kondomom pa nočem več, ker sem mela že 2 slabi izkušnji. pa sploh nevem kak naj, ker ginekolog ne more vedet po kerih bom mela glavobole, po katerih pa ne .. zdaj sem brala tukaj, in sem se odločla da yasminelle 100% nočem met. tudi kolegica mi je "odsvetovala" yaz, saj sploh nevem kere bi mela.. katere še obstajajo tak bolj za malde? .. kaj to si lahko ti izbereš? al ti ginekolog pove? pa na kaki podlagi se on odloči katere ti bo dal? (če se). pa zdaj, če grem jaz prvič k G, kaj to je samo pogovor al je pregled tudi že če sem že mela spolne odnose? (ne da mi ne blo strah, samo da vem.. ) hvala res !
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a spelaspela »

NOVO:)

zanima me, ali lahko kadarkoli prenehaš s jemanjem kontracepcije. Tabletke imam že leto ali več in sem se odločila da naredim pavzo. Koliko časa je priporočljivo imeti pavzo?

In kakšne so vaše izkušnje s prekinitvijo?

HVALA punce=)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Ja, lahko nehaš kadarkoli. Za pavzo pa ne vem, ker ne štekam smisla le-te, razen pač v primeru da nimaš partnerja in prenehaš ali pa prenehaš z jemanjem zaradi kateregakoli drugega razloga. Vkolikor bi se rada pač ''prečistila'' hormov in vzpostavila fiziološko ravnovesje hormonov v telsu naj bi to trajalo cca. 3 mesece - da se zopet vzpostavi funckija in anatomija jajčnikov pod vplivom lastnih hormonov. Izkušnje so različne - poglej malo čez temo, s(m)o punce veliko že o tem povedale in učinki so dokaj individualni - tako kot odziv na KT. Jaz zase lahko povem da sem ''dobila nazaj'' boleče menstruacije in nečisto kožo, česar pač nimam odkar sem na KT.
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a LioraBat »

hojla.

Mam tud en vprašanje in sicer je tkole. Spet sm začela s tabletkami. Taprvo sem vzela pač prvi dan menstruacije. zdej je tega že 11 dni pa imam še vedno menstruacijo. En dan je sam mal izcedka, drug dan pa spet več..tko se ponavla.

Ginekologinjo sm vprašala, kaj nej nardim, če se bo izcedek pojavil kar umes, ko jemleš tabletke pa je rekla, da nej vzamem še eno iz druzga omota. Sam to je rekla tko na hit pa nejasn, da zdej nevem točn kuko pa kaj.. ker konc koncu se mi izcedek ni pojavu "kar nekje umes" ampak se mi menstruacija enostavno ni ustavila..

A je kateri od vas kdaj ginekologinja že kaj podobnega svetovala (da vzameš še eno tabletko "čez")?
Pa a je to kej ful hudo narobe lohka, če dve v enmu dnevu poješ?..ja mal sm panik po duš in srcu..

jemlem pa tabletke Cerazette.
Uporabniški avatar
niinii
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a niinii »

Hmm. Cerazette so itak tabletke, ki jih jemlješ ves čas, brez presledka, tako da je meni logično, da jo dobiš kar tako vmes. Zdej lahko je samo na začetku to, ker predvidevam, da prej nisi imela cerazette tabletk. Lahko ti pa pač te takletke ne odgovarjajo. Jaz imam ravno tako cerazette pa menstruacije skor nimam, dobim jo edino, če sem ful pod stresom (kar se mi je do sedaj zgodilo 1x). Ali počakaj, da boš videla stanje, če ne pa pojdi do ginekologinje in ji razloži, kakšno je stanje.
Florabus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Florabus »

cerazette jemlješ neprekinjeno ,ni odmora vmes.In krvavitve so čist nekaj normalnega pojavljajo se največ v prvih mesecih jemanja ( 3-4 mesece),potem pa več ne
spelaspela tabletke lahko nehaš jemati kadarkoli
Ni treba imeti pavzo vmes. KT niso več v telesu po 3-4 dneh

fashion.freak- ne glej kakšne kt imajo druge. Vsaka ženska je nekaj drugega,vsaka ženska drugače reagira po kt.tebi bo tvoj G predpisal tabletke glede na tvoj tlak,če si kadilka itd

sama pa se, postala zagovornica nuvaringa :razz:
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka

Eno vprašanje =)

Kdaj neha delovat kontracepcija, takoj po tazadnem tabletku al kako ?
HVALA :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

neha ko dobiš M, se pravi s prvim dnevom M. To se ponavadi zgodi 3-4 dni po zadnji tabletki, z M se ciklus zaključi in obenem začne novi, v katerem če ni tabletk, potem pač ni zaščite. Tukaj mislim na oralno kontracepcijo seveda da ne bo pomote (če ni KT, pač se lahko zaštimo tut drugače, če si nosečnosti seveda ne želimo)
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka

čuftika napisal/-a:neha ko dobiš M, se pravi s prvim dnevom M. To se ponavadi zgodi 3-4 dni po zadnji tabletki, z M se ciklus zaključi in obenem začne novi, v katerem če ni tabletk, potem pač ni zaščite. Tukaj mislim na oralno kontracepcijo seveda da ne bo pomote (če ni KT, pač se lahko zaštimo tut drugače, če si nosečnosti seveda ne želimo)

Hvala točno to sm rabila=)
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a disketa »

Mene pa zanima nekaj glede stranskih učinkov.. imam še slab teden do zaključka druge škatlice, pa mi kar malo nagajajo. Že približno 1 teden imam blago medmenstruacijsko krvavitev, v navodilih sicer piše, da je v prvih treh mesecih jemanja to dokaj normalno in naj bi po 3. škatlici minilo. No to me niti ne moti toliko, bolj me motijo bolečine v trebušni votlini. Sedaj je sicer veliko bolje, kot je bilo par dni nazaj. A to pomeni, da bodo te bolečine ščasoma izginile in se telo samo privaja na tabletke?
Nekje sem zasledila tudi, da krvavenje v času, ko ni menstruacije, lahko pomeni tudi, da tabletke niso dovolj močne zate. Ali je to res?
Sedaj me zanima- ali naj še malo vztrajam, ali kaj?

K svoji ginekologinji zaradi študija ne morem. A kdo ve, kako je s študentskimi ginekologi v Mariboru? In, ali je študentski ginekolog edina opcija, saj osebnega ginekologa v bistvu že imam?

Pa se opravičujem, če sem bila predolga (:
lolala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lolala »

mene pa zanimajo vaše izkušnje s tabletkami Yaz.. ali ste imele kakšne psihološke stranske učinke? jaz jih imam 1 mesec in sem že od začetka brez razloga potrta, skoraj depresivna.. a je še katera imela takšne izkušnje, je to normalno na začetku in bo nehalo? ali naj razmislim o drugih tabletkah?
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a disketa »

lolala napisal/-a:mene pa zanimajo vaše izkušnje s tabletkami Yaz.. ali ste imele kakšne psihološke stranske učinke? jaz jih imam 1 mesec in sem že od začetka brez razloga potrta, skoraj depresivna.. a je še katera imela takšne izkušnje, je to normalno na začetku in bo nehalo? ali naj razmislim o drugih tabletkah?

Jaz končujem z drugo škatlico in me zadnja 2 dneva matra razpoloženje. Danes sem recimo klicala fanta in se mi ni javil, pomislila sem na najslabše in se skoraj zjokala sredi ulica. No potem me je klical nazaj in ko sem videla njegovo št. na ekranu me je spet primlo za jokat. Pogovor je bil čisto normalen, povedal mi je, da je bil s kolegom na kavi in da je telefon pustil doma. Po končanem pogovoru pa sem se spet skoraj zjokala.. mja no, vsaj dolgčas ni ko imaš takšne situacije :lol:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Jaz jih imam že več kot eno leto in se počutim ful bolje kot prej na Logestu. Izgleda, da mi ta način jemanja bolj ustreza. Pri vaju se telo pa sigurno še navaja. Počakajta kakšen mesec.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
lolala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lolala »

upam,da se bo normaliziralo,ja.. počakala bom še kak mesec,če pa ne bo bolje,bom najvrjetneje kr šla do ginekologinje in prosila za druge.
Zaklenjeno