Kontracepcijske tabletke
Jaz sem to sredo na prvi dan M začela za jemanjem KT Yaz. Piše, da če začneš z jemanjem takoj na prvi dan M, si zaščitena. Samo jaz sem skeptična, da bi to začelo tako hitro učinkovat. Mislite, da bi s fantom že lahko nadaljevala s seksom v torek ali sredo (ko izgubim M)? Boma kljub temu nadaljevala s kondomi, samo meni je kar groza, da bo kaj počlo... Odkar sva imela že 2 nesreči so se mi živci čisto uničli in že itak mi gre faks za nohte... Tak da, zanima me če bi kondom počil, a bi vseeno bila zaščitena?
- Tearjerker
- Cosmopsiho
OMFG, ja. Zaščitena si s prvem dnem, to si dejansko niso kr tak mal izmisll za hec. Razen če boš jemala šuš muš tablete na vsake 3 dni, pol pa ti niso noben garant.
Pa ne razumem tega skepticizma proti delovanju KT - a ko vzameš tableto proti glavobolu, tudi rabi teden dni da prime (za primerjavo pač....) ? Ne kompliciraj, če ni potrebno in uživaj v seksu
Pa ne razumem tega skepticizma proti delovanju KT - a ko vzameš tableto proti glavobolu, tudi rabi teden dni da prime (za primerjavo pač....) ? Ne kompliciraj, če ni potrebno in uživaj v seksu

Zadnjič spremenil Tearjerker, dne 22. Jan. 2011 12:56, skupaj popravljeno 2 krat.
- positive vibration
- Cosmofrik
s0nckic4 napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ Se opravičujemPriznam, da sem prehitro naredila napačen zaključek
tudi jaz! sem sklepala, da jih imaš 16, ko si napisala da jih še nisi jemala, glede na njihovo 'popularnost' in je bil odgovor temu primeren. bom vzela na znanje za drugič.
Sorry

Lol, smo res ene kokice vse skup

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- black_ariella
- Komunikatorka
je že v redu, punce
v prejšnji zvezi jih nisem jemala zaradi vseh teh kao stranskih učinkov (povečan apetit, glavoboli, možnost pojavljanja depresije itd.). pol sem bla en cajt brez fanta, pa jih nisem rabla... zdaj pa se pač že en lep cajt s fantom meniva, da bi pa probala... samo ko pač nikoli nisi tega prakticiral, so ti pač določene stvari vseeno nejasne...

v prejšnji zvezi jih nisem jemala zaradi vseh teh kao stranskih učinkov (povečan apetit, glavoboli, možnost pojavljanja depresije itd.). pol sem bla en cajt brez fanta, pa jih nisem rabla... zdaj pa se pač že en lep cajt s fantom meniva, da bi pa probala... samo ko pač nikoli nisi tega prakticiral, so ti pač določene stvari vseeno nejasne...

Ta izcedek lahko še kar traja. Nekak do 3 mesece je "normalno". Bo treba kar še mal potrpet.
In ja, ni ovulacije.
In ja, ni ovulacije.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- spelaspela
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
Hooj
Men gre moj ginekolog tok nažiuce.. joj..
a se vm nezdi normlano da nam ženskam teža niha 2kg gor 2kg dol...sploh pa zdej ko imam tabletke..in so se mi joške tok povečale je normalno da sm se za 2kg zredila...on mi pa skoz teži da sm se preveč zredila..joj..+mam najmoćnejše tabletke(Diane)
A ni normalno da nm tko niha teža?
Men gre moj ginekolog tok nažiuce.. joj..
a se vm nezdi normlano da nam ženskam teža niha 2kg gor 2kg dol...sploh pa zdej ko imam tabletke..in so se mi joške tok povečale je normalno da sm se za 2kg zredila...on mi pa skoz teži da sm se preveč zredila..joj..+mam najmoćnejše tabletke(Diane)
A ni normalno da nm tko niha teža?
Če maš najmočnejše tabletke z veliko estrogena, seveda je normalno, da si se zredila.
Sama mam ultranizkodozne tabletke in nisem mela težav s težo, me vedno seveda tud stehta, pritisk in to, ampak mam skos isto težo, tako da nevem kaj bi nardila v primeru, da se zredim.
Mogoče misli, da se boš še naprej redila, kar pa ne bi blo preveč fajn, nevem ker nisi napisala kolko časa že uporabljaš tabletke, a je to zdaj na novo al kako. 2kg gor al dol, men se ne zdi tok drastično in če ti drgač tabletke odgovarjajo, nevem zakaj bi blo to tok narobe.
Sama mam ultranizkodozne tabletke in nisem mela težav s težo, me vedno seveda tud stehta, pritisk in to, ampak mam skos isto težo, tako da nevem kaj bi nardila v primeru, da se zredim.
Mogoče misli, da se boš še naprej redila, kar pa ne bi blo preveč fajn, nevem ker nisi napisala kolko časa že uporabljaš tabletke, a je to zdaj na novo al kako. 2kg gor al dol, men se ne zdi tok drastično in če ti drgač tabletke odgovarjajo, nevem zakaj bi blo to tok narobe.
uporabi lubrikant, za prvo pomoč. Tut jz sm mela Yaz in sem jih zarad istih težav, ful suha nožnica in upad libida, ukinila. Z vlažnostjo nisem imela nikoli težav, ne pred tabletami in ne zdaj ko jih ne jem. Kaj boš naredila s KT, prehenala, menjala ali vstrajala še kak mesec, je pa čist tvoja odločitev, saj gre konec koncev za tvoje telo...
Pač to so KT, pa lahko še tako trobijo da so naravne, bla, bla... Nihče me ne bo v to prepričal.
Spelaspela- jz sm se zredila za 5 kg ko sm bila na Logestu, joške so se mi tut ful povečale, sam da mene ginekologinja ni tehtala, ni mi merila tlak, niti mi je kaj težila glede teže. Povečanje teže je bolj mene motilo kot njo. Po prehenjanu KT, sem vse pridobljene kg v hipu izgubila (brez diete
) Če se rediš/hujšaš za + oz. - 2 kg, se meni osebno to ne zdi nekaj zaskrbljujoče, niti velik. Jz brez tablet skos niham +/- 2 kg, tko da te ne rabi skrbet. Ene punce se od KT zredijo za 10 kg in še več, kar je res velik, 2 kg po mojem mnenju nista nič.
Pač to so KT, pa lahko še tako trobijo da so naravne, bla, bla... Nihče me ne bo v to prepričal.
Spelaspela- jz sm se zredila za 5 kg ko sm bila na Logestu, joške so se mi tut ful povečale, sam da mene ginekologinja ni tehtala, ni mi merila tlak, niti mi je kaj težila glede teže. Povečanje teže je bolj mene motilo kot njo. Po prehenjanu KT, sem vse pridobljene kg v hipu izgubila (brez diete

Mene pa nekaj zanima...po neki bedariji in temu da sem si pač nujno mogla prestaviti menstruacijo, sem prejšnji mesec jedla tabletke samo 3 tedne-mislila pa sem da sem jih itaq jedla 4 tedne ne oz. pač 28 tabletk...in potem čakam na menstruacijo in sem jo dobila, ampak sem jo imela samo kakšna 2 dni, potem pa nič več...takrat sem se spomnila da nisem pojedla 28 tabletk ampak samo 21...vseno pa sem počakala do petka-takrat začnem jesto novo tablico in takrat nadaljevala...ponavadi pa imam krvavitev 5 dni...verjetno sem zaradi te zmote imela krvavitev samo 2 dni al kako??
-
- Komunikatorka
hej. sem bolj nova v "seksu" in rada bi začela jemat KT. pri ginekologu sem naročena 28. februarja. zdaj me pa zanima kakšne imate kaj ve izkušnje z različnimi KT, katere so vam najboljše, po katerih ste se malo zredile (rada bi se malo zredila, ker sem PREsuha, jem normalno in vse, zredit se pa ne morem da bog pomagi ): ) in pa še: po katerih ste ve imele najmanj težav z glavoboli, slabostjo.. ? je še kaj kar moram vedet? saj vem da mi bo ginekolog vse lepo razložil, ampak rada bi slišala še konkretne primere.. če se kateri da, mi naj prosim lepo odgovori. hvala ! 

- whoknowswho
- Sramežljivka