Osebno so mi pa všeč kratka imena

haley napisal/-a:A bi še kdo svojemu otroku danes dal kakšno 'starinsko' slovensko ime, recimo: Janez, Jože, Franc, Pavel, Marija, Jerca...?
Nimam nič proti tem imenom, ampak se mi nekako zdi, da ne pašejo več v današnji čas današnjim otrokom. Kaj pa vi pravite?
Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Kaj to je bil joke ali čisto resno mišljeno?Ker meni namreč, bi blo ful hecno slišat eno mamo v parku kak se dere za tamalim: Rožleeeee Rožle, pridi sem!
Ali pa da ima ta oseba potem v daljni prihodnosti poslovni razgovor... "Kako vam je pa ime?" -Rožle.
Kaki tujci si pa itak pomoje zlomijo jezik ob izgovorjavi imena. Mogoče je pač samo meni to čudno, ker me preveč spominja na Kekčeve filme, kjer je mularija vandrala po planinah v napol strganih hlačah in lesenih palcah
Brez zamere, ampak se vidi, da si še fejst mlada.Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Kaj to je bil joke ali čisto resno mišljeno?Ker meni namreč, bi blo ful hecno slišat eno mamo v parku kak se dere za tamalim: Rožleeeee Rožle, pridi sem!
Ali pa da ima ta oseba potem v daljni prihodnosti poslovni razgovor... "Kako vam je pa ime?" -Rožle.
Kaki tujci si pa itak pomoje zlomijo jezik ob izgovorjavi imena. Mogoče je pač samo meni to čudno, ker me preveč spominja na Kekčeve filme, kjer je mularija vandrala po planinah v napol strganih hlačah in lesenih palcah
purple_rain napisal/-a:Brez zamere, ampak se vidi, da si še fejst mlada.Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Opažam pri sebi, meni so se tud v najstniškem času "starejša" slovenska imena zdela hudo trapasta, pa so mi zdej čist normalna. Konkretno Rožle se mi zdi prov simpatično, sam tu bi jz mela "pričakovanja" te osebe, da bo en tak navihanc.
So mi pa ljubša daljša imena (Valerija, Valentina, Katarina), izjema je Lara.