Osebno so mi pa všeč kratka imena

haley napisal/-a:A bi še kdo svojemu otroku danes dal kakšno 'starinsko' slovensko ime, recimo: Janez, Jože, Franc, Pavel, Marija, Jerca...?
Nimam nič proti tem imenom, ampak se mi nekako zdi, da ne pašejo več v današnji čas današnjim otrokom. Kaj pa vi pravite?
Tudi jaz upam, da se bo ta trend tričrkovnih imen končal. Videti je že tako.

Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Kaj to je bil joke ali čisto resno mišljeno?Ker meni namreč, bi blo ful hecno slišat eno mamo v parku kak se dere za tamalim: Rožleeeee Rožle, pridi sem!
Ali pa da ima ta oseba potem v daljni prihodnosti poslovni razgovor... "Kako vam je pa ime?" -Rožle.
Kaki tujci si pa itak pomoje zlomijo jezik ob izgovorjavi imena. Mogoče je pač samo meni to čudno, ker me preveč spominja na Kekčeve filme, kjer je mularija vandrala po planinah v napol strganih hlačah in lesenih palcah
Poznam 2 Rožleta, tako da mi ni to neko vesoljsko ime. V preteklosti so se tudi zgražali, ko so mame dajale svojim otrokom imena Rok, Nejc, Dejan...Nejc mene še danes asociira na pegastega, rdečelasega polulančka in mi je prav smešno to ime na odraslem moškem. Zato vse Nejce vprašam, če je ok, če jih kličem Jernej (od koder Nejc tudi izvira).
Trenutno sem na izmenjavi in čeprav imam mednarodno 3-črkovno ime, ga moram vseeno 3x ponovit in še črkovat, preden kdo skapira, kako mi je ime. Ne boš verjela, ampak imamo korejca, ki mu je ime Li in se je predstavljal kot Henry, češ, da si imena Li itak mi evropejci ne bomo mogli zapomnit. Te je že imel probleme s tem imenom.
In prav tako smo si vsi zapomnili ime Jildou, nizozemka, ker je pač faca. Izgovori se pa ful smešno. Medtem ko si francozinje Marrienne noben ne zapomni, kljub njenemu internacionalnemu imenu, ker pač čepi nekje vedno za sebe. Tak da...tolko pač o tujcih. Pa tudi finci imajo taka imena, da si jezik zlomiš, da o priimkih sploh ne govorim. Pa jih imajo, živijo s tem, mi se pač moramo te njihove priimke nekako naučit izgovarjat pravilno. Nista anglija in francija center sveta, še zdaleč ne. Angleški jezik je pač nekakšen pripomoček, da se ne pogovarjamo ravno v esperantu, to pa je tudi vse.

Brez zamere, ampak se vidi, da si še fejst mlada.Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Kaj to je bil joke ali čisto resno mišljeno?Ker meni namreč, bi blo ful hecno slišat eno mamo v parku kak se dere za tamalim: Rožleeeee Rožle, pridi sem!
Ali pa da ima ta oseba potem v daljni prihodnosti poslovni razgovor... "Kako vam je pa ime?" -Rožle.
Kaki tujci si pa itak pomoje zlomijo jezik ob izgovorjavi imena. Mogoče je pač samo meni to čudno, ker me preveč spominja na Kekčeve filme, kjer je mularija vandrala po planinah v napol strganih hlačah in lesenih palcah

purple_rain napisal/-a:Brez zamere, ampak se vidi, da si še fejst mlada.Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Opažam pri sebi, meni so se tud v najstniškem času "starejša" slovenska imena zdela hudo trapasta, pa so mi zdej čist normalna. Konkretno Rožle se mi zdi prov simpatično, sam tu bi jz mela "pričakovanja" te osebe, da bo en tak navihanc.
So mi pa ljubša daljša imena (Valerija, Valentina, Katarina), izjema je Lara.