Zaščita pri prvem spolnem odnosu

Zadovolj(e)n/a v postelji.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Kleio napisal/-a:Jaz sem prvič seksala na tabletkah, brez kondoma, brez bolečine. Ne pravim, da boli če prvič s kondomom( ker seveda tega ne vem), vendar bi se, če bi se še enkrat odločala za prvi seks, odločila enako.

Že pri prvem seksu nisi bila zaščitena pred spolno prenosljivimi boleznimi? To pa je pametno, ja ... :?

Carrie, jaz ti predlagam kondom obvezno, tabletke pa po želji. Sama sem prvič seksala brez tabletk in nasploh ne razumem preveč, zakaj dosti deklet na vrat na nos želi jemati tabletke - tabletke so le hormoni, imajo stranske učinke, tako da če nisi sigurna, da boš od zdaj naprej redno seksala, bi jaz na tvojem mestu s tabletkami raje počakala.

Sicer je pa kondom povsem zanesljiva kontracepcija; jaz sem tabletke uporabljala samo enkrat pol leta, pa sem imela tako slabo izkušnjo z njimi, da sem šla potem nazaj na kondom. Še nikoli mi ni počil, pa sem že kar nekaj let spolno aktivna. Če uporabiš kvalitetne kondome (in ne kake, ki jih na ulici delijo), po možnosti ne take z okusom ali tiste, ki imajo gor neke črte/pikice, bi moralo biti vse v redu, pa še lažje bo šlo, ker je kondom dodatno lubriciran. :) Pa še namig: ne verjemi vsem ljudem, ki ti rečejo, da jim je kondom počil. Tudi mojim kolegicam je že nekajkrat 'počil kondom', ko niso uporabile kontracepcije, pa so potem potrebovale izgovor za jutranjo tabletko ... :?
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
bubble.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bubble. »

čuftika napisal/-a:
bubble. napisal/-a:S fantom že kar nekaj časa poskušava imeti spolni odnos, vendar ne gre, ker mene res zelo zelo boli. Mislim da ni vzrok vlažnost in nesproščenost, ker si to res želim in ga imam rada. Fant je zelo pozoren in pazljiv, ter me v nič ne sili. Zanima me samo, če ima katera kakšen predlog, kako bi bilo najlažje. Vem, da je vse odvisno od debeline himna, vendar me kar močno zaboli tudi, ko poskušam vstaviti tampon.

Upam, da sem nekako povzela, kar želim vprašati. Hvala za odgovore. :)

Evo, pri meni je bilo isto. Pa nisem rabila kirurškega posega. Bolelo je kot hudič, no skratka fant je predlagal da bom zgoraj da jz nadzorujem dogajanje, ampak me je tak še bolj bolelo, na koncu sva porihtala tko da je himen počil ko je bil on zgoraj, je zabolelo in povem je bilo bolečine konce, samo potrpet moreš malo pa bo potem boljše.
Tampona si pred tem nisem nikoli vstavljala tko da ti o tem ne znam nič povedat. Samo sproščena bodita, potpežljiva in vama bo enkrat že uspelo.

Hvala za tako pomirjajočo tolažbo - sem se že bala da je kaj narobe, ker je bilo res grozno. :? :) bom upoštevala tvoj nasvet in upam da bo uspelo. :)
you never know how strong you are, until being strong is the only choice you have..
Uporabniški avatar
Kleio
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kleio »

*SunFlower* napisal/-a:
Kleio napisal/-a:Jaz sem prvič seksala na tabletkah, brez kondoma, brez bolečine. Ne pravim, da boli če prvič s kondomom( ker seveda tega ne vem), vendar bi se, če bi se še enkrat odločala za prvi seks, odločila enako.

Že pri prvem seksu nisi bila zaščitena pred spolno prenosljivimi boleznimi? To pa je pametno, ja ... :?

Prosim, da me ne citiraš in zraven pametuješ, sploh zato, ker me ne poznaš in ne veš kakšna situacija je bila. Nedolžnosti nisem izgubila s popolnim neznancem pri katerem bi bilo sumljivo, da me lahko nečesa naleze. Seveda mi ni potrebno razlagati raznih detajlov okoli tega, vendar se mi zdi, da je nekako logično, da če imaš partnerja dlje časa za katerega tudi veš da je zdrav, poznaš njegovo spolno preteklost, mu zaupaš - da ti potem ni težko seksati brez kondoma. In ja, jaz to preferiram. Veš, včasih se najde tudi kakšen mlad par, ko sta oba nedolžna, ko svetuješ ne veš ravno kako je na stvari- in se mi zdi, da v takšnem primeru ni ravno potrebe po kondomu, če želiš biti zaščitena le s tabletkami.
Seveda, če bi bila tema:" Rada bi izgubila nedolžnost s simpatičnim neznancem na stranišču k4" - bi sama svetovala obvezno uporabo kondoma.
Nekaterih na tem forumu res ne razumem, zakaj morate projecirati neke lastne domisleke na ljudi in jih vnaprej obsojati. Človek napiše, da je nedolžnost zgubil in uporabil tabletke in ne kondoma, pa se že to zvede na to, da neodgovorno seksa in mu je malo mar za širjenje spolnih bolezni. :roll:
Glede kondomov in tabletk: vsaka ima svoje izkušnje, moje so- nasprotno od tvojih- glede tabletk zelo pozitivne in glede kondomov zelo negativne. Hkrati, če imaš neko resno zvezo se vsaj meni zdijo veliko bolj praktične. :)
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Lol, 'prosim, da me ne citiraš', saj veš, da smo na forumu? :lol:

Pa nič ne mislim pametovati, samo nočem, da daš komu napačen vtis, da je seks v prvo brez zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi dobra ideja. Saj ni treba, da te partner okuži s HIV, dovolj je že kak genitalni herpes. Ti lahko še tako 'veš', da je partner zdrav, pa to še ne pomeni, da je res - lahko je prenosnik bolezni, tudi, če je še nedolžen, pa tega ne vesta ne ti, ne on. Pa to ni nikakršen 'lastni domislek', kar vprašaj svojo ginekologinjo. Spolno prenosljivih bolezni ne dobiš le ob seksu z neznanci na wc-ju.

Tako da ne mi govoriti, da te vnaprej obsojam ali kaj podobnega - če dobro prebereš, sem rekla samo, da nikakor ni pametno biti nezaščiten pred spolnimi boleznimi ob prvem spolnem odnosu, ne pa, da si neodgovorna ali pa da ti je malo mar za širjenje bolezni ;) Ti kar seksaj brez kondoma, če želiš; konec koncev si ti tista, ki tvegaš okužbo, ne jaz.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Kleio
Sramežljivka
Sramežljivka

*SunFlower* napisal/-a:Lol, 'prosim, da me ne citiraš', saj veš, da smo na forumu? :lol:

Pa nič ne mislim pametovati, samo nočem, da daš komu napačen vtis, da je seks v prvo brez zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi dobra ideja. Saj ni treba, da te partner okuži s HIV, dovolj je že kak genitalni herpes. Ti lahko še tako 'veš', da je partner zdrav, pa to še ne pomeni, da je res - lahko je prenosnik bolezni, tudi, če je še nedolžen, pa tega ne vesta ne ti, ne on. Pa to ni nikakršen 'lastni domislek', kar vprašaj svojo ginekologinjo. Spolno prenosljivih bolezni ne dobiš le ob seksu z neznanci na wc-ju.

Tako da ne mi govoriti, da te vnaprej obsojam ali kaj podobnega - če dobro prebereš, sem rekla samo, da nikakor ni pametno biti nezaščiten pred spolnimi boleznimi ob prvem spolnem odnosu, ne pa, da si neodgovorna ali pa da ti je malo mar za širjenje bolezni ;) Ti kar seksaj brez kondoma, če želiš; konec koncev si ti tista, ki tvegaš okužbo, ne jaz.

Ja, blazno je smešno povzemati en del stavka- očitno rada ignoriraš veznike.
Kar se nanaša na temo: Če si z nekom partner dovolj časa in mu zaupaš ter ti bolj ustreza uporaba KT, se mi zdi uporaba kondoma v tem primeru nesmiselna, razen seveda, če te daje ogromna paranoja, da pa se morda lahko česa nalezeš od svojega partnerja. Ja seveda... lahko te tudi prevara, stakne bolezen, potem seksa s tabo... Lahko doživi prometno nesrečo, pride do napake, prevzame okuženo kri ali postane narkoman, uporabi okuženo iglo... in potem SPET seksa s tabo!
potrebno je misliti na vse alternative, kjer lahko gre kaj narobe, zato se vedno seksa le s kondomom! :D
Osebno se mi to zdi mimo nasvet, saj človek, ki se želi odgovorno lotiti seksa, se bo pozanimal za vse možnosti zaščite, ki se mu ponujajo. Nekako je vseeno ali seksaš prvič ali stotič, če seksaš z nekom, ki mu lahko zaupaš in poznaš njegovo spolno preteklost in potemtakem izbereš KP, če se ti zdi bolj praktično. Saj pa se ne poznata 2 dneva :roll:
kakorkoli: :lol:
blue coctail
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a blue coctail »

*SunFlower* napisal/-a:Lol, 'prosim, da me ne citiraš', saj veš, da smo na forumu? :lol:

hm, a ti si svojga tipčka (tipčke) potemtakem poslala na testiranje in si šla tudi ti sama? saj je ista možnost, da ima partner bolezen pri prvem spolnem odnosu kot tudi ko sta npr. že štiri leta skupaj. i dont get your point.
Uporabniški avatar
Kleio
Sramežljivka
Sramežljivka

you never know... :lol:
Odgovori