Kleio napisal/-a:Jaz sem prvič seksala na tabletkah, brez kondoma, brez bolečine. Ne pravim, da boli če prvič s kondomom( ker seveda tega ne vem), vendar bi se, če bi se še enkrat odločala za prvi seks, odločila enako.
Že pri prvem seksu nisi bila zaščitena pred spolno prenosljivimi boleznimi? To pa je pametno, ja ...

Carrie, jaz ti predlagam kondom obvezno, tabletke pa po želji. Sama sem prvič seksala brez tabletk in nasploh ne razumem preveč, zakaj dosti deklet na vrat na nos želi jemati tabletke - tabletke so le hormoni, imajo stranske učinke, tako da če nisi sigurna, da boš od zdaj naprej redno seksala, bi jaz na tvojem mestu s tabletkami raje počakala.
Sicer je pa kondom povsem zanesljiva kontracepcija; jaz sem tabletke uporabljala samo enkrat pol leta, pa sem imela tako slabo izkušnjo z njimi, da sem šla potem nazaj na kondom. Še nikoli mi ni počil, pa sem že kar nekaj let spolno aktivna. Če uporabiš kvalitetne kondome (in ne kake, ki jih na ulici delijo), po možnosti ne take z okusom ali tiste, ki imajo gor neke črte/pikice, bi moralo biti vse v redu, pa še lažje bo šlo, ker je kondom dodatno lubriciran.