Kontracepcijske tabletke
Sem že govorila z ginekologom in je rekel, da naj še zdržim kak mesec ali dva na njih, da se telo privadi. In da je tudi izbruh mozoljev čist normalen kao, da se bo koža spucala al kaj.
Sicer pa tako ali tako brezveze kaj z ginekologom komunicirat, itak ničesar niso tabletke krive, vsega sem si sama.
Na primer..prej sem jemala Diane in po treh letih sem se odločila da zamenjam..ko sem mu opisala stranske učinke ki jih imam, napr. bolečine pri spolnih odnosih, suha nožnica, upad libida, zastajanje vode v telesu, glavoboli, itd..je rekel, da mogoče nisem zadavoljna s partnerjem zato mi ni do seksa, in da sem se zredila zato ker preveč jem, da so glavoboli zaradi stresa, da sem cmerava in da menjam tako hitro razpoloženja ker sem že sama po sebi tako občutljiva in ne zaradi tablet..komaj sem ga sploh prepričala da mi napiše recept za Yasminelle. Ko pa sem omenila, da bi sploh prenehala s tabletkami in poiskala drugo zaščito je pa tako znorel, da ne morem nehat jest da je to najbol zanesljiva zaščita bla bla..
Gre se mu sam za te tabletke. in jih ful zagovarja.
Bom še malo zdržala na teh, da vidim če bo kaj bolje..
Sicer pa tako ali tako brezveze kaj z ginekologom komunicirat, itak ničesar niso tabletke krive, vsega sem si sama.
Na primer..prej sem jemala Diane in po treh letih sem se odločila da zamenjam..ko sem mu opisala stranske učinke ki jih imam, napr. bolečine pri spolnih odnosih, suha nožnica, upad libida, zastajanje vode v telesu, glavoboli, itd..je rekel, da mogoče nisem zadavoljna s partnerjem zato mi ni do seksa, in da sem se zredila zato ker preveč jem, da so glavoboli zaradi stresa, da sem cmerava in da menjam tako hitro razpoloženja ker sem že sama po sebi tako občutljiva in ne zaradi tablet..komaj sem ga sploh prepričala da mi napiše recept za Yasminelle. Ko pa sem omenila, da bi sploh prenehala s tabletkami in poiskala drugo zaščito je pa tako znorel, da ne morem nehat jest da je to najbol zanesljiva zaščita bla bla..

-
- Cosmopsiho
Ella29 napisal/-a:Sem že govorila z ginekologom in je rekel, da naj še zdržim kak mesec ali dva na njih, da se telo privadi. In da je tudi izbruh mozoljev čist normalen kao, da se bo koža spucala al kaj.
to je tudi mene moja ginekologinja svarila, da tabletke nehat jest. to pa bog ne daj. boš ziher noseč v roku keks.
zdej že pol leta veselo seksam s kondomom in nisem niti N od noseča.
Je možno da je tudi zaradi drugih dejavnikov tako počutje, ampak nevem zakaj čutim tako olajšanje v tistem tednu, ko dobim mesečno perilo in jih ne jem..je že nekaj na tem, da zelo vplivajo name in na moje počutje. Rajši neham jest tabletke, ker bo moj vsak čas znorel zraven mene
Bom še poskusla te Yasminelle pa bomo vidl kaj bo, če ne bo okej bom pa res nehala. Čeprav se kar bojim, kaj vse se mi bo na koži začelo delat po prenehanju..
Kar se pa ginekologa tiče, ga imam pa tako namen zamenjat. Tak al tak hodim v zasebno ginekološko kliniko in imam tak občutek, kot da se mu gre samo za to farmacijo in čim večji dobiček od teh tablet..
Npr. ko sem bla prvič na pregledu in mi jih je predpisal je rekel, da si lahko skoz prestavljam mensturacijo, tako da jo bom imela samo dvakrat ali trikrat na leto??? Že to se mi je zdelo malo sumljivo, in potem sem si jo samo enkrat, in mi je zmanjkalo tablet oz. sem porabila vso predpisano količino za tisto leto, sem mogla plačat pet evrov za recept in nato še 20 za tabletke..
Če bi si jo pa skoz prestavljala bi pa tak al tak ful denarja zdevala za to..
nekaj je na tem al sem pa samo jaz malo paranoična:)

Bom še poskusla te Yasminelle pa bomo vidl kaj bo, če ne bo okej bom pa res nehala. Čeprav se kar bojim, kaj vse se mi bo na koži začelo delat po prenehanju..

Kar se pa ginekologa tiče, ga imam pa tako namen zamenjat. Tak al tak hodim v zasebno ginekološko kliniko in imam tak občutek, kot da se mu gre samo za to farmacijo in čim večji dobiček od teh tablet..
Npr. ko sem bla prvič na pregledu in mi jih je predpisal je rekel, da si lahko skoz prestavljam mensturacijo, tako da jo bom imela samo dvakrat ali trikrat na leto??? Že to se mi je zdelo malo sumljivo, in potem sem si jo samo enkrat, in mi je zmanjkalo tablet oz. sem porabila vso predpisano količino za tisto leto, sem mogla plačat pet evrov za recept in nato še 20 za tabletke..
Če bi si jo pa skoz prestavljala bi pa tak al tak ful denarja zdevala za to..
nekaj je na tem al sem pa samo jaz malo paranoična:)
Ella29 kot prvo, tvoj ginekolog je očitno full neobčutljiv, če ti govori take stvari (torej, da si za vse sama kriva), čeprav je v temu lahko full resnice. Sama sm en izmed teh primerov. S fantom sva skupaj že dosti let. Libido mi je padel, vlažna sploh nisem bla, zredila sem se 9kg. Sm bla prepričana, da to je zaradi tabletk (ki sem jih takrat jemala že ene 5 let) in sm se odločila, da neham (tudi jaz sem se prej med menstruacijo full "olajšano" počutla, bolj potrebno in vse). Več kot leto sem bila na kondomih. Spremenilo se ni nič. Šla sem k ginekologu in mu vse to povedala in mi je povedal isto kot tvoj- a na lepši način. S partnerjem si že dolgo skupaj-itak, da ti ni več tolko do sexa kot ko si bla najstnica, pomagaj si s pripomočki, exprerimentiraj. Vlažnost lahko z lubrikantom poštimaš. (Aja, shujšala sem pa že prej
) Tako, da zdej sm spet na tabletkah (pa prej sm jedla Cilest ter Harmonette), ampak novih Yaz in vse je enako kot ko sm bla na kondomih. Tko, da mogoče, da je res vse bolj psiha, čeprav si je to velikokrat težko priznat (jst sm se kar prepričevala, da so vse tabletke krive-vsaj za libido, ker mi je blo težko s parterjem si povedat, da bo treba kaj spremenit-še zlasti, ker on nima nobenih težav z libidom).
Upam, da sem bla kej v pomoč.

Upam, da sem bla kej v pomoč.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Js sm u taksnm primeru uzela eno manj. In pol je tko k da bi tazadno pozabla,nardis 7-dnevno pavzo pol pa normalno naprej (en dan prej kot bi sicer zacela).
Ce sm slucajno nerazumljivo napisala, ti pa pise v navodilih kaj narest, ce pozabs tabletko v tretjem tednu (mas dve opciji, ti zberes tisto s 7-dnevno pavzo
)
Ce sm slucajno nerazumljivo napisala, ti pa pise v navodilih kaj narest, ce pozabs tabletko v tretjem tednu (mas dve opciji, ti zberes tisto s 7-dnevno pavzo

Live. Love. Surf.
Mja, sej sm brala, pa ni nič pisal? Sm pobrskala po netu, pa piše, da si zaščiten tut med pavzo, če jih seveda ješ pravilno vsak dan, ob približno istem času in tko... Ampak me je zanimal, če to prakticirate pa če je vse ok 

Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
- positive vibration
- Cosmofrik