rinca napisal/-a:
čakam da barbie kaj več pove o rezanju, ampak moje mnenje je, da je bolje da te prerežejo (med porodom tega sploh ne čutiš), kot pa da se sama raztrgaš do ne vem kam in tudi raztrganino je težje šivat in se grše zaceli.
Barbi bi isto povedala

Mi je žal, da nisem bila prerezana

Posledično sem dobila 9 grdih šivov. In res je, raztrganina se težje in grše zašije, kot raven rez. Od 7 mamic, za katere vem podrobnosti poroda, sta 2 rodile s carskim, dve imele prerezan presredek, tri pa so bile raztrgane. Nauk: nobena ni prišla čez brez raztrganine ali reza, tako da.....priporočam rez.
Kar se pa dretja tiče.....med tem, ko se derete med popadki, izgubljate moč. Da, dretje in napenjanje nas utrudi. Ko pa pride do tretje faze, ko je treba potisnit, ni moči za ornk push. Z retjem podaljšjete porod in škodite otroku. Če pa imate kljub temu željo kričati na ves glas, pa..... Kar glasno
Da pa bi ženska komaj čakala na seks po porodu, pa prvič slišim. spodaj je boleče, rana......jst sem se bala, ko sem mogla it kakat in lulat (kako je bolelo) in mi na kraj pameti ni prišlo, da bi še kej druzga v vagino tlačila. Za brisanje tamale z wc papirjem (ko se je bilo treba dodaknit spodaj) sem se prej par minut psihično pripravljala. Seksat sva začela nekje po dveh mesecih po porodu in bilo me je bolj strah, kot pred prvim seksom
PS Včasih je porodnico treba nadreti zaradi njenega dobrega in dobrega otroka.
In ja, če me v drugo umetno ne prerežejo, se bom sama