Zlobna babica... kaj naj naredim?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

zanimivo bi bilo videt, če bi babici (ki je v efektu napada zagrenjenosti) rekla, da jo res imaš rada

:D
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a foxy.lady »

puma napisal/-a:zanimivo bi bilo videt, če bi babici (ki je v efektu napada zagrenjenosti) rekla, da jo res imaš rada

če se do zdaj to ni obneslo... se verjetno ne bo.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

puma napisal/-a:zanimivo bi bilo videt, če bi babici (ki je v efektu napada zagrenjenosti) rekla, da jo res imaš rada

in potem te 80-letnica vpraša po zdravju... :D :D :D
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

če ta taktika deluje pri psih, bi morala delovati tudi pri pasjih karakterjih ljudi :D
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

Zlobne babice še hujše od psov, tukaj ni primerjave.
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lutkica* »

Uporabi matematiko. Seštej prostore, ki jih uporabljate vi, in prostore, ki jih ima v uporabi ona (če gre za idealne deleže in ni bila opravljena delitev v naravi) - če se vi nahajate v njenih prostorih, potem motite njeno posest, in če živite v njenih sobah, bi ji morali plačevati najemnino. Če tega ne počnete, kar je nakazano iz navedbe, da vas iz tega naslova toži, potem je zaradi tega babica oškodovana, kar pa je za preproste ljudi primerljivo kraji.

Polovica hiše je v lasti tvojega očeta, polovica pa od babice, kot si napisala. Če se že tvoja starša nista odselila, kar bi bilo povezano z večjimi stroški, naj vsaj zdaj vložita določen denar, da se opravi delitev v naravi. Potem bosta v hiši dve popolnoma ločeni stanovanji, vsaka s svojimi števci in ločenimi vhodi. Če bi imeli vi po takšni delitvi manj prostora, kot ga imate trenutno, to spet kaže, da ste do zdaj zažirali babičin prostor.

Babica je torej kriva, da je bil njen prvi mož pijanec in da jo je drugi mož varal. Svoje premoženje pa lahko vsak zapusti osebi po svoji izbiri, to je dejstvo in ne grožnja.
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

lutkica* napisal/-a:Svoje premoženje pa lahko vsak zapusti osebi po svoji izbiri, to je dejstvo in ne grožnja.

ne. preberi si kaj o nujnem deležu.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lutkica* »

:?

nujni delež lahko uveljavljaljajo nujni dediči, če to sami želijo.

kot zapustnik pa lahko celo svojo hišo zapustim Rdečemu križu, če mi paše. če se s tem prikrajšani nujni dediči ne strinjajo, lahko potem zahtevajo svoj delež.
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a peppermint »

pa je babica kakšno izmed tožb sploh dobila? (al še trajajo...?)
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

lutkica* napisal/-a:- če se vi nahajate v njenih prostorih, potem motite njeno posest, in če živite v njenih sobah, bi ji morali plačevati najemnino. Če tega ne počnete, kar je nakazano iz navedbe, da vas iz tega naslova toži, potem je zaradi tega babica oškodovana, kar pa je za preproste ljudi primerljivo kraji.

Če bi imeli vi po takšni delitvi manj prostora, kot ga imate trenutno, to spet kaže, da ste do zdaj zažirali babičin prostor.

Babica je torej kriva, da je bil njen prvi mož pijanec in da jo je drugi mož varal. Svoje premoženje pa lahko vsak zapusti osebi po svoji izbiri, to je dejstvo in ne grožnja.

če bi dejansko živela z nekom takim, bi drugače mislila in me ne bi obtoževala odžiranja prostora. Polovica hiše je DEJANSKO naša, soba ki je bila najbolj konfliktna in ki je sedaj od moje sestre, pa je pripadala dedku, v oporoki pa je IZRECNO napisal, da babici ne zapušča nič in ji po zakonu to pač ne pripada. Če pa ima sama neka donkihotovska nagnjenja je to njen problem.

Nujni delež pa svojcem vsekakor pripada. Ne govori stvari, na katere se ne spoznaš.
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

peppermint napisal/-a:pa je babica kakšno izmed tožb sploh dobila? (al še trajajo...?)

Prvo, za motenje posesti, je izgubila. Potem se je pritožila in spet izgubila. Mislim da se je sedaj spet pritožila.
Prej bi lahko mi tožili njo, saj je naše stvari, vključno z računalnikom, zaklenila v sobo, ko je nanjo namestila cilindrično ključavnico in nismo mogli do njih, vrat pa ni hotela odpret. Kaj bi ti naredila v takem primeru? Nam se je takrat najbolj smiselno vzet v roke bor mašino :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

^^dajte jo probat za omejeno prištevno razglasit. očitno vlaga neutemeljene tožbe, zapravlja vašo bodočo dediščino in vam omejuje lajf. ni pomembno, kako se ona obnaša pred drugimi, saj njena dejanja govorijo sama zase. pokažite kako grozilno pismo pa bo šlo dost hitro :) ali jo pa dajte v dom. če je na vozičku, tako rabi nekoga, da skrbi zanjo, vi pa tega ne morete :D
drugače pa od raznih tožb bodo pa največ zaslužil odvetniki, rešilo se bo pa vse čez n let, če se sploh bo.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Update, če katero zanima...

Babica je tožbo zaradi motenja posesti izgubila, se pritožila in spet izgubila. Očetov bratranec (aka pizdolizec, oprostite izrazu) jo hodi 'rihtat' parkrat na teden, včasih pride tudi z ženo. Dost žalostno, da babica ne opazi da sta v bistvu ona voluharja in ne mi. Oči je zaradi nje na koncu z živci in ponoči ne more spat. Bojim se, da ga bo enkrat zadel infarkt. Grozilno pismo je od babice prejela tudi moja petnajstletna sestra, vse propisno, z datumom, krajem in podpisom. In to ravno takrat, ko sta bila starša na dopustu. Potrkala sem ji na vrata in ji v obraz povedala, da z nama lahko komunicira samo preko odvetnikov. Obenem pa tudi (pre)večkrat slišim, kake zgodbice tvezi tujim ljudem - človeku, ki nam je prišel obrezovat jablano na vrtu, je recimo povedala da smo zlobni, da je hiša njena, da jo hočemo dat zapret ker pravimo da je neprištevna, da smo mi krivi za smrt dedka, da sem jaz nesramna in jo hočem ubit (v resnici pa sem samo peljala psa na vrt lulat) ... v glavnem, laže tako, da verjame sama sebi.

Pri osemdesetih bi res lahko imela kaj pametnejšega za počet, kot pa to, da nas toži za vsak drek. Hoče tudi prodat naš vikend, kjer ima le delno lastništvo, vikend pa sploh ni razdeljen.

Res ne vem, kaj naj še naredimo - razen tega da zamenjamo odvetnika, ker se mi zdi, da mu 'dol visi' za vse skupaj in nič ne ukrene.
Kakšna ideja?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Glavo grem stavit (v resnici ne, to se samo tako reče), da ima tvoja babica Alzheimerjevo. Preganjavica je eden od najbolj klasičnih simptomov.
Odgovori