London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

Purplova fajn se mej!!!
crisspy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a crisspy »

pozdravljene,
mnoge sprašujete o vtisih, ki jih London pušča... po 6ih letih sanjarjenja, mi je poceni letalska z Ryanair-om omogočila uresničitev... doživetje sem spisala v članku za naš online časopis + nekaj slikic je priloženih... če koga mika:

http://student.pfmb.uni-mb.si/~crums/london.html

če vas kaj konkretnega zanima, just ask :)
cheerio
Zadnjič spremenil crisspy, dne 11. Nov. 2010 17:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

^^^ OT: barvo pisave v postu spremeni na crno!
Barv se ne sme uporabljat! :(
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

men je pa padu tale london kr iz neba k ma moj dragi izobrazevanje in grem lohka zastonj zravn!!

in sicer grem v nedeljo in pridem nasledno soboto nazaj!

torej 5 dni londona ki ga mislm izkoristit za en konkreten šoping!!!

zanimajo me izklucno no name ferme in me zanima a mi katera lohka pove v katerem delu londona bom to najvec najdla??

slisala sm za camden town?
še kej?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Camden Town je kul, ampak zame je bil bolj za gledat in kupovat majice bendov, ne pa ravno oblačila. Je pa še precej tržnic, ampak ne vem ravno kako je nakupovat oblačila na njih. Priporočam Primark na Oxford Street (postaja Marble Arch)- najcenejša trgovina, kar sem jih kdaj videla. Kul kvaliteta. Pa splačajo se firme, ki jih pri nas ni, ali pa so v manjši obliki (Top Shop, Dorothy Perkins, Aldo za čevlje, itd...). Ne vem sicer točno, kaj iščeš.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

potrebujem perilo in kavbojke v grobem.

nad slovensko kvaliteto sm zelo razocarana in zato močno upam da bom tam dobila kvalitetno robo po normalni ceni. to zame pomeni kavbojke do 30-40€ perilo naprimer kompletek 20-30€

ostalo mislm kupiti ce mi bo kaj ušeč.
imam željo po kasnih škornih v stilu uggic.

zanima me pa še neki... a rajši € zamenam v funte pri nas ali tam.
ali se v trgovinah lahko plačuje z klasicno bančno kartico na kateri piše maestro???

hvala za odgovor
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Za take stvari definitivno ne bo Camden Town primeren.
Primark ima kavbojke do 10 funtov. Meni so kul (sicer imam samo ene), fant jih samo še od tam nosi in že 2 leti nosi stalno (pač ene 4 pare menjava). Za sp. perilo pa težko povem. Itak je ogromno trgovin istih kot pri nas (H&M, Zara, Mango, itd...). Konkretno UGG so kar cenejše, imajo pa isto kot pri nas en kup fejkov (tud v Primarku za ene 10 funtov bi morale bit).

Raje zamenjaj tukaj. Sicer lahko pa tudi tam dviguješ z bankomata, samo je precej provizije. Glede Maestro pa ne vem, ker vedno uporabljam Mastercard, ki definitivno nima provizije.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Tinna's nails
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinna's nails »

v Primarku imajo fake Uggice po 5 in 7 funtov :) (bila prejšnji teden tam)

funte pa definitivno zamenjaj tukaj - pri nas je 1 funt - 1,13€, tam pa tudi po 1,5€ :?
Uporabniški avatar
jagoodka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jagoodka »

tako... čez neki dni grem pa tud js v LONDON! :D
in sicer grema s fantom, za 4 dni...vstopnine,za oglede, vsaj za nekatere nameravam preko neta rezervirat. pa me zanima kaj si je res VREDNO pogledat. v tako kratkem času. verjetno je to bigban,london eye,tower of london, madame tussauds...mi lahko kdo kaj več pove o Piccadilly circus- ka to je samo ulica al kaj?al je kaj bol tak za ogledat. :)
pa verjetno si splača ogledat tut buckingham palace?
še neki..sicer me zanimajo muzeji, umetnost, galerije,nisem pa tut neki ful navdušena nad tem... če pa je kaj res interesantno, vredno ogleda, bi si pa to rada ogledala. tako, da me zanima vaše mnenje glede tega! vas je kaj posebej navdušlo(muzeji,umetnost) in bi priporočali vsakomur, ki gre v london. gre se samo za to, ker vem, da bo čas tam 123 mineval, zato ne bi rada se zadrževala kje, kjer res ne bi mela kaj od tega. zato prosim za izkušnjeee in mnenja :!: :D
tnx :D
Have a nice day! ;)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

london eye baje dlih obnavlajo in je zaprt :cry:
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

^^London Eye se je pa men zdel neki tkoooo dougocasnga, da sm ga kr spustila. Pa se drag je. Sm se zato rajs za 3 funte povzpela na monument na drugi strani Temze pa si iz vrha ogledala razgled - lustno :)

Drgac pa men je Tower ful hud, nujno ofkors na guided tour Beefeaterja :) (je zastonj, mislm, da usake pou ure, takoj za vhodom se zbirajo). Pa mau posedet ob Temzi, po moznosti k se Tower Bridge dvigne. Uuuu, pa ce si fan Zooja, je tut ful lep, sam verjetn novembra ni lih primern letni cas, js sm bla augusta. Akvarij je dokaj brezvezn, bl za male solarcke, k jih sprehajajo ribice gledat.

Pomoje je organizacija ogledov ful odvisna od vremena. Ce je ksna huda razstava v Albert&Victoria se splaca jt pogledat. British Museum je itak zastonj, tko da ce dezuje zna bit lustno, ce so ti muzeji kukr tok usec. Isto velja za Science museum. Za razna slikarska dela pa ne vem, ker se jim ponavad u velkem loku izognm ;) Ce je lepo vreme se splaca jt menjavo straze pogledat pred Buckinghamsko, ampak mors prej precekerat, k ni usak dan.

Moj favourite del Londona so pa parkci - cisti relaaaax :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ce je lepo vreme se splaca jt menjavo straze pogledat pred Buckinghamsko, ampak mors prej precekerat, k ni usak dan.

Men je bla pa to najbolj dolgočasna stvar ever. OMG, čakali 2 uri na menjavo (da imeli seveda dober položaj :lach: ), pa nič posebnega, sem sam čakala da bo konc, da grem na kavo. Nikol več :D

Fant je bil navdušen nad British museum, velik povdarek na zgodovini. Ogromna stavba in si napol mrtev potem.
Mi je bila pa Tate Gallery dost všeč, precejšna zbirka slik, všečno celo za neljubitelje (veliko bolj kot National Gallery). London Museum mi pa ni bil pretirano všeč. National Maritime Museum na Greenwichu je pa kar kul. Ne znam lepše opisat :lol:

Mi je pa London Eye super. Bila že 2× in definitivno ne zadnjič. Pa Tower je super. Medtem ko mi je bil London Dungeons blazno dolgočasen. Akvarij mi je bil tud precej všeč.
miš^
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miš^ »

Jaz sem se tudi čist zaljubila v London, ko sem bila polet tam :)
Poleg vseh omenjenih znamenitosti (Tower Bridge, London eye, palača, Piccadilly, BigBen & parlament, Covent Garden je tud lušna zadeva, itd.) je bil zame nekaj posebnega tudi ogled Wimbledona (sem bila ravno v času turnirja). Sem bila tudi na centralnem stadionu, kar nisem ravno pričakovala, da je mogoče, če pač ne greš na ogled kakšne tekme.
In pa definitivno priporočam ogled kakšne predstave/mjuzikla, če vas to zanima. Grease me je navdušil, pa tudi Thriller od Michaela Jacksona. Res nepozabna izkušnja, karte pa tudi niso preveč drage (okoli 15 funtov (razen MJ je bil malce dražji) - zadnje vrste na balkonih, ampak povsod se vse odlično vidi, res.)
Skratka, lepo mesto, komaj čakam da ponovim izlet :D
Odgovori