Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a spelaspela »

punce mene zanima kako veš katere tabletke so primerne zate ?

jst grem kmal h ginekologu in me zanima vaše mnenje kere so najbolš:D
sej vem da mi bo on svetvou sam..se mi zdi da vaša mnenja štejejo :D:*
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Pomoje je tak da, če imaš probleme s kožo potem prosiš za Diane 35, sicer menim da so najboljše tiste, ki vsebujejo najmanj hormonov. Meni je ginekologinja napisala Yaz, to so zdej nove tabletke, primerne za mlade, tak mi je rekla. Začela sem jih jesti, bomo vidli, zaenkrat nism opazila nobenih stranskih učinkov.
V škatlici jih je pa 28, naj bi pomagale pri olajšavi PMS-ja, sam s tem tak ne vem kak je, ker sm jih komaj začeja jesti :)
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka

hvala:*
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a HčiLune »

tko ko je rekla čuftika.. če maš probleme s kožo to povej.. pa ti bo vrjetno dal diane35 - te mam js zdej že 1 leto.. in se mi je koža ful popravla pa še lase mam lepše.. :)
drugač pa ti bo on znal vse povedat :)
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka

HčiLune napisal/-a:tko ko je rekla čuftika.. če maš probleme s kožo to povej.. pa ti bo vrjetno dal diane35 - te mam js zdej že 1 leto.. in se mi je koža ful popravla pa še lase mam lepše.. :)
drugač pa ti bo on znal vse povedat :)

hvala :*
glih take probleme mam :D
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

....
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 13:07, skupaj popravljeno 1 krat.
zvezdicax3
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: SI

Neprebrana objava Napisal/-a zvezdicax3 »

ojla
mene pa nekaj zanima zdaj jemljem tabletke Yaz sem pri koncu druge škatlice. :) To so moje prve kontracepcijske tabletke zato me zanima ali mi zaščita že deluje ali ne :?: Prosim za hitre odgovore hvala :D
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

zvezdicax3 napisal/-a:ojla
mene pa nekaj zanima zdaj jemljem tabletke Yaz sem pri koncu druge škatlice. :) To so moje prve kontracepcijske tabletke zato me zanima ali mi zaščita že deluje ali ne :?: Prosim za hitre odgovore hvala :D

tabletke začnejo delovati že prvi dan, če vzameš na 1. dan menstruacije prvo tabletko (kot piše v navodilih)
Tak da si zaščitena ja :)
zvezdicax3
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: SI

Neprebrana objava Napisal/-a zvezdicax3 »

hvala za ta odgovor :D ja prebrala sem navodila sam še vedno sem bila v dvomih :) ker res nimam izkušen pač s kontracepcijskimi tabletkami :?
lp :D
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

ti samo glej da jih boš redno jemala, pa bo vse uredu...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
MA&MA
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a MA&MA »

mene pa zanima neki....pred kšnima dvema letoma sm jemala tabletke harmonet...in nism mela nobenih težav takrat. No zdej sm se pa spet odločila da jih bom začela jemt. Vzela sm jo prvi dam menstruacije in menstruacijo sm mela 5 dni pol dva dni umes nč zdej pa ze ene 7 dni tak temno rjav izcedk podobn menstruaciji. a je to normalno? sej sm brala za te umesne krvavitve ampak kok časa to traja?
mayča
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a HčiLune »

Mogoče bo zdej tole malo smešno vprašanje in boste mislale da ne znam brat navodil.. (piše da se morm v tem primeru posvetovat z gin.- ki pa trenutno ne dela).. V glavnem, zdravla sem se v bolnišnici zaradi sepse (dobivala antibiotike, garamicin in cclxone-preventivno proti trombozi). Še en teden moram pit tablete amoksiklav 875/125mg.
Zanima me, koliko časa je potrebno zdej pazit pr sp.odnosih. Zanesljivost KT je zdej bistveno manjša. Koliko časa vi potem pazite (do konca trenutne tablice al še naslednjo)? Je nujn kondom? al bi blo vredu tut metoda umika? (sicer sva stara dosti, tko da tut če kaj pride..ampak vseeno.. zato sprašujem, ker mi kondomi ne pašejo, sva probala vse možne predn sm šla na KT, ampak sm mela vedno probleme z nožnico..)
hvala za mnenja.
..worrying is dreaming in the wrong direction..
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Jaz bi pazila še en teden po koncu jemanja vseh teh tablet.
(s)mej se
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

@HčiLune: verjetno je en teden pazljivosti dovolj, kot tudi pri vseh ostalih ''modifikacijah'', s tem da jaz sem ko sem jemala AB uporabljala kondom vse do premora.... Pa drugač ful zaupam KT, ampak v takem primeru sem se pa raje šla ''poostreno varnost''.
metuljcek87
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a metuljcek87 »

živjo punce

za vas mam eno vprašanje...glede tablekt in o prenehanju z njimi...kaj mi svetujete...zdaj sm jih 5 let jemala..ker sm imela rednega fanta...ker sva končala....me zanima če se sploh splača še jesti...al je bolš d malce opustim to?
hvala za odgovor ;)
Zaklenjeno