Hiša ali stanovanje v bloku?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

Nekega dne bi rada imela hiško na samem, da se lahko gola sončim pred hišo, delam treparije kakršne koli mi že pašejo, imam zasebnost, svoj vrt - brez tega si ne predstavljam, ker imam rada bio, domačo, neškropljeno hrano in bi me cel premoženje prišla samo hrana, če ne bi imela vrta.
Živela sem tudi že v bloku, ni problema, se brez problema prilagodim, ampak mi ni to To.
Kako pa bo, bom pa videla, zaenkrat ko nimam stalne službe, ne morem velikih planov delat. Korak za korakom, pa bom vidla kam bom prišla :)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Jaz že celo življenje živim v LJ v bloku in mi nič ne fali, nasprotno, v hišah me vedno zebe, ker je , razumljivo, ogrevanje dražje. Stanje v našem bloku je pač takšno, da se za vodo in ogrevanje plačajo pavšali ne glee na porabo in posledično se razvadiš glede toplih kopeli in prezračevanja. Meni se to zdi velik luksuz, ki si ga v hiši težje privoščiš, razen, če si lahko. Zidovi so hvalabogu debeli, sosedje se ne vtikajo v naju, tako da mir je definitivno. Po 26 letih hrupa z ulice tudi slišim več ne, pa živim ob eni najprometnejših ljubljanskih cest.

Moj je prišel v LJ iz hiše v blok, a se je zelo hitro navadil. V bistvu zato, ker stvari, ki si jih prej moral paziti tu ni treba več, bistveno manj je tudi dela, ki sicer sodi okrog hiše (urejanje vrta, kidanje snega ipd).

Jaz na te stvari gledam z drugega zornega kota - meni osebno blok ne predstavlja nobenih odrekanj in utesnjenosti, bolj pomembno postaja drugo - življenje v Ljubljani. Ne rečem, da ga nisem popolnoma vajena, saj sem rojena tu, ampak tu se vsem tako mudi, bodisi na cesti, bodisi na ulici, vsi so živčni, nejevoljni, odtujeni. Vsak je mrkega obraza in potem še ta megla pritisne skoraj vsako jutro.

Tako da čeže govorimo o sanjah bi se jaz odločila za spremembo lokacije, nekam s pogledom na hribe, še vedno v nižini, nekam k manjšemu mestecu, pa še vedno da imam recimo 15 minut do LJ z avtom (zaradi službe). To bi bilo idealno. Kakšen .... Šenčur recimo. Hiša ali blok - to pa mi je popolnoma vseeno.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Jaz sem tudi prišla iz hiše v blok živet, ko sem se preselila v Lj in začela študirat.
Pa ni neke panike....sedaj me je začelo motit, ne to da živim v bloku, ampak da živim v strogem centru mesta...skos hrup, pa bolj onesnažen zrak ipd...mi gre to vedno bolj naživce, kot da bi še vedno uživala v tem, da imam vse na dohvatu ruke.
Zdaj mi je že vedno bolj pomembno, da se malo umaknem iz centra dogajanja, da imam nekaj zelenja okoli in mir - zato tudi komaj čakam selitev drugo leto. :D Sicer še vedno v blok....ampak ok. Nimam nič proti.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a neznankan »

Jaz bi tud mela majhno hiško, ampak na vasi, ne v mestu. Sicer pa blizu mesta, da bi imela vse dostopno.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

rinca napisal/-a:
Tananda napisal/-a:Hiše so za dva prevelike (tudi velika družina je komot v stanovanju) in predrage, plus ne vem, kaj naj počnem z vrtom in ostalimi pritiklinami. Pa lastna hiša je ena velika finančna luknja, ki ti nič ne povrne.
Na splošno bi najraje stanovanje v bloku, ker res ne maram hiš v mestu, sploh pa hiš v "idilični vasici s prelepo naravo", v resnici pa bogu za leđima.
In seveda pod nobenim pogojem ne v bližini staršev.
Pa blok s sosedi na vseh straneh preferiram osamljeni hiši sredi gozda.:)

se do pikice strinjam s tem kar si napisala. pri meni je isto - vrt in ostalo mi ne pomeni nič, razen tega da bi vsak vikend zabila še z urejanjem tega. odkrito povedano sem prelena za hišo. če bomo hotli it v naravo imamo golovec 2 min stran, če bomo hotli it na vrt, bomo šli k babicam :wink:
+1 :D

Dead_kid napisal/-a:Sicer pa na koncu tako ali tako ni pomembno kje živiš, pomembno je samo to, da je tebi v redu oz. da svoje bivanje deliš z nekom, ki ga imaš rad. Vsaj jaz tako vidim.. Pa je potem vseeno ali imaš svoj blok ali pa garsonjero.
Eee..seveda je pomembno - men nikakor ne bi bilo všeč nekje bogu za hrbtom (pa še mal naprej), pa nima veze, če bi tam imela luksuzno vilo z olimpijskim bazenom :P, mi je (trenutno) lokacija (mesto) bolj pomembna.

neznankan napisal/-a:No men pa hiša velik pomen, ker sem od rojstva v hiši in mi življenje v bloku ne ugaja. Če se človek navadi na luksuz je težko it na slabše.
:roll:
Zihr si že slišala tudi za "luksuzna stanovanja" v blokih...nekatera imajo celo vrtove na strehah (me like, zelo)! :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

purple_rain napisal/-a:Zihr si že slišala tudi za "luksuzna stanovanja" v blokih...nekatera imajo celo vrtove na strehah (me like, zelo)! :D

Apak na strehi imaš težko 2000 ali pa 3000 kvadratnih metrov velik vrt... :D

Sem preživel 10 let življenja v bloku in, ne....ne bi mogel it več živet v blok, še manj pa v kakem centru mesta. :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Sem preživela 11 let svojega življenja v bloku :D potem smo se preselil v hišo, mamo veliko prostora, svoje dvorišče, parking blablabla...Ampak bi dala vse, da bi šli nazaj v blok zaradi okolice. :)
It was forever..but it didnt last long..
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

McLarnovc napisal/-a:Ampak na strehi imaš težko 2000 ali pa 3000 kvadratnih metrov velik vrt... :D
Nočem njive, jz bi samo mal zelenja! :P
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^i ja bi, sine :P :)
The world is as you are.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a neznankan »

purple_rain napisal/-a:
neznankan napisal/-a:No men pa hiša velik pomen, ker sem od rojstva v hiši in mi življenje v bloku ne ugaja. Če se človek navadi na luksuz je težko it na slabše.
:roll:
Zihr si že slišala tudi za "luksuzna stanovanja" v blokih...nekatera imajo celo vrtove na strehah (me like, zelo)! :D

Sam za ceno takšnega luksuznega stanovanja si lahko privoščiš že majhno hiško. In to na svojem. Kar bi meni osebno definitivno več pomenilo. Vrt hočem pri hiši kjer bom lahko občudovala rože s pogledom iz balkona, okna, terase,... Na mestu kjer lahko zraven pridem z avtom in kaj pripeljem ter odpeljem. Želim si tudi sadovnjak. Drugače pa ni ga čez piknike ob domači hiši kjer imaš zraven vse.

Sicer pa kot sem že rekla to so zaenkrat želje, ki jih bom skuša
la uresničit tja do penzije, kajti prvo bom zadovoljna, če pridem do stanovanja v bloku. Amapk cilj hiše pa definitivno ostaja.

Je pa ena napisala, da jo v hiši zebe. Mene nikoli ne zebe. Imamo zagotovljeno ogrevanje. Pri tem res ne šparamo.
Si pa ne predstavljam, da bi si morala v bloku deliti spalnico z eno od sester. Ali pa sexati ne drugi strani stene kjer bi spala starša.

Zame hiša je luksuz, stanovanje ne bo nikoli pa če je še bolj luksuzno. Stanovanje mi pomeni le izhod v sili, ker nimam za hišo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

UG84 napisal/-a:Jaz na te stvari gledam z drugega zornega kota - meni osebno blok ne predstavlja nobenih odrekanj in utesnjenosti, bolj pomembno postaja drugo - življenje v Ljubljani. Ne rečem, da ga nisem popolnoma vajena, saj sem rojena tu, ampak tu se vsem tako mudi, bodisi na cesti, bodisi na ulici, vsi so živčni, nejevoljni, odtujeni. Vsak je mrkega obraza in potem še ta megla pritisne skoraj vsako jutro.

Saj ti ljudje mrkega pogleda niso nujno vsi Ljubljančani. Tako pač človek izgleda ob 7ih zjutraj, sploh če je moral vstat že pred šesto in se do službe prigužvat iz Šenčurja :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

purple_rain napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Ampak na strehi imaš težko 2000 ali pa 3000 kvadratnih metrov velik vrt... :D

2000m2 velik vrt je pa že kar njiva al kaj? :roll:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Hmmm..ja, je kr poštena velikost,...hm, a ni? :D
Te reči na blokih pa men niso simpatične. Bi že raj pol mela kak lep vrtiček izven mesta, z malo hiško in bi šla tja na vsake tok časa. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

McLarnovc napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

2000m2 velik vrt je pa že kar njiva al kaj? :roll:

Ja, in to ne ravno majhna :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

..Evelyn.. napisal/-a:Hmmm..ja, je kr poštena velikost,...hm, a ni? :D

Je. Ampak nevem zakaj bi bila to njiva. Nič te ne ovira, da imaš vrtiček velik 10m2 ostalo pa travo posejano in nasajene češnje in jabolka. :D
Odgovori