Fant ali otrok

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Horus napisal/-a:Jaz pa mislim, da ne kapirate, ker mu skoz nazaj pišete - kaj pa če njegovo ženo doleti nekaj, da bo potem njen videz šel po gobe. Dokler primerjaš prostovoljno zadevo, kot je nosečnost, z npr. rakom dojke, pri katerem nimaš niti promilo isto vpliva, ali pa daješ primere o amputaciji noge zaradi infekcije, ti očitno ni jasna razlika med neizogibnim in definitivno izogibnim.

ŽENSKE obsojate moške, ki nočejo otrok, in razumete druge ženske, ki nočete otrok.

Jaz tudi ne razumem, zakaj bi kdo raje kupil novo torbico/čevlje/whatever kot pa nov dodatek za X špil, pa tega osebka, ki zagovarja prvi nakup ne bom zaradi lastne preference slednjega začel tako aktivno napadati xD

Evo, tebi je pač vredno. Njemu NI vredno. Če nimaš že po naravi nagnjenosti k padcu IQja za 40 pik v prisotnosti dojenčka, potem lahko dokaj brez težav razumeš, zakaj ne bi lepote žrtvoval a) 20 let preden je izguba neizogibna in b) za nekaj, kar bo poleg lepote stalo še ogromno denarja, živcev in časa.

Sicer pa mislim, da ne razumeš točno tega "oklepanja telesne božanskosti".

Da ti malček drugače ponazorimo:

Imaš lep nov avto. Zakaj ga ne greš torej parkrat podrajsat ob steno, polit s kako kislino, da malo razžre, mal zasimuliraš rjo ane :P, sklopke in menjalnika čist zjahat. Saj čez 15 let bo tud ta avto že čisto fuč.

Če je nekaj neizogibno, je še toliko pomembneje, da toliko bolj uživamo preden se zgodi.

Če bi vedeli for fact, da bo čez teden dni konec sveta, bi vsi poskušali čimbolj živeti teh 7 dni. Malokdo bi naredil samomor kar takoj, češ, saj me itak to čaka.

Jaz se s tem tako strinjam, da ni za povedat.

Otroci so mi fajn, rada se z njimi ukvarjam, ampak trenutno mi niti malo ni do tega, da bi kakega rodila. Ok, nisem še stara 30 (kar je za nekatere očitno magična meja, pri kateri ali si želiš otroka, ali si pa sebična pujsa), ampak čisto racionalno ne vidim, zakaj se morala odločiti za to, da bom imela otroka. Tudi ne vem, zakaj so bili ti napadi na Alwaleeda glede tega, da je novo življenje vredno vsega, kar se ti v nosečnosti in po njej zgodi - zakaj potem nimate deset otrok? Deset življenj je ogromno, a ni po vaši logiki to več vredno kot pa to, da iz mlade punce nastane do konca izčrpana mamica? Meni se trenutno res ne zdi vredno tvegati strij, povešenih prsi, uničenega seksualnega življenja, poporodne depresije, šivanega presredka, neprespanih noči, denarja, živcev in vsega ostalega, kar nosečnost spremlja, za to, da bom lahko rekla, da sem pa jaz omogočila eno življenje.

Najboljše je bilo pa tisto, ko je ena rekla, da če bodo žensko motile povešene prsi, jih bo šla pa popravit. :lol: Ne vem, kje ti živiš, ampak že če vse ostalo pustimo ob strani, mlada mamica običajno nima ravno par tisoč evrov za lepše prsi.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Sun, zakaj "napadi" na Alwaleeda? Ne zato, ker je sebično, ker si ne želiš otrok. Prav tako ne zato, ker bi moral skrbeti za evolucijo ali kej podobnega. Razumem tiste, ki nočejo otrok.

Da še enkrat počasi narišem, na kaj točno v postu sem se vtaknila: NA ODNOS DO TELESA. Pustimo zdej otroke na strani.

Alwaleed je napisal, da si "želita" otrok. Ženske imamo materinski nagon, to veš (no ne vse). Kaj je nagon, tudi veš.
Zdej, če je edini razlog za to, da nočeš otrok strah pred izgubo popolnega telesa, to pomeni, da je ta strah tako močan, da zmaga nad osnovnim človeškim nagonom. To je bolezensko.

Motnje hranjenja poznaš. Pri nekaterih dekletih je še huje, želja po popolnosti telesa jim zamegli tudi lakoto, ki je še eden od "nagonov". Zmožne so se sestradati do smrti, telo zmaga nad življenjem.

Gospodu z infekcijo noge je tudi zunanji videz (in imeti nogo) bil pomembneji in zmagal nad lastnim življenjem.

Tole so trije primeri, vsi po vrsti patološki,ne zdravi. Odnos do telesa naj ne bi bil tak.

Pri njima nisem zasledila, da navajata kar koli drugega (da si želita bolj polno živeti še nekaj časa, da se bojita, da bosta failala kot starša, da ona še nima tega nagona in si otrok ne želi...). To vse razumem, tudi kombinacijo razlogov. Hotela sem mu odpreti oči, da mogoče ne goji najbolj zdravega odnosa do telesa in temu pripisujeta prevelik pomen, kar bi jima znalo povzočati probleme (tako v spolnosti kot drugje v življenju - npr pri soočanju z raznimi boleznimi). Ne sprijaznijo se vsi z boleznijo, ko smo mladi, je lahko reči....to pride. Bo že. Bova ostala skupaj. me ne bo dotolklo. Ne bom zaradi tega v depresiji.... Pa ni tko, veš. Zlo malo se jih lahko sprijazni in kvalitetno živi naprej. Na to sem ju opozorila.

zakaj nimam 10 otrok? Ker bi to pomenilo, da svoji tamali namenim za 9/10 manj časa, kot danes. Že ta čas, ki ji ga namenim kot edinski, se mi zdi, da mi ni dovolj. Želim več. Pri večih otrokih bi ga morala še bolj zreducirati. Nočem tega.

Sem pa res zelo čustveno odreagirala, ampak tako pač je. Če nekdo reče, da ne ve, ali bo otrok vreden spremembe na telesu, to projektiram nase. Vse, kar vključuje otroka, projektiram nase. Ne smejim se šalam o pedofilih, zaboli me, ko vidim npr Fritzla ipd na tv.... Nisem lih racionalna.
Torej, prebrala sem stavek, da se boji, da otrok ne bo upravičil teh sprememb. Dobim sliko moje tamale in svojega telesa. Je to upravičila? Seveda je, že z dnem, ko je nastala v meni. Bo upravičila evre, ki jih investiram vanjo? Bo.
In ni mi za zamerit (no, vsaj upam, da ne) ker sem napadla človeka, ki je izustil, da otrok morda ne bi upravičil tega, kar s seboj prinese.

Mogoče res tako misli, mogoče res ne bo, ampak tega ne moremo vedeti. Kako pa je z otroci tistih staršev, ki v sebi (ali na glas) pravijo, da njihov otrok ni bil vreden, da so ga rodili, pa vedo nekateri od nas. Sem prepričana, da se najde vsaje eden, ki mu je mamica skoz govorila: Nula si. Žal mi je, da sem te rodila. Bolje bi mi bilo brez tebe...

Kakšno samozavest in kakšno varnost in koliko srečnega življenja ima lahko otrok, čigar mama objokuje strije na telesu, očka pa 100 eurov, ki jih je mali zajedalec pojedel, v zameno pa jima ni ponudil nič, razen svojega brezveznega obstoja...

Tko da, podpiram tiste, ki razmišljajo tako in se ne odločij za otroka. Da bi jih bilo čim več in čim manj takih, ki se odločijo in obžalujejo...
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 24. Sep. 2010 12:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Seveda ga lahko, še prav je, da ga. Ni vsaka ženska za biti mama, tudi z nagonom. Vse preveč ga ne kontrolira in rojeva iz najbolj čudnih vzgibov, ko še sami na podstrešju nimajo pospravljeno. Ampak ne, da se ga kontrolira zaradi strahu pred ohlapno kožo...
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nixie »

Horus napisal/-a:Tako da če lahko moški mamo pod kontrolo nagon po pofukljanju vsake mal bl hot ženske, pa lahko ženske kontrolirate nagon po zibanju. :P

:rofl:
FoxyMegan
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a FoxyMegan »

Jaz bom, ker sem bolj nova, odgovorila na prvo vprašanje v tej temi :) Torej, kaj bi naredila če bi si eden od naju želel otroka, drugi pa ne? - Mislim, da bi počakala toliko časa dokler ne bi bila oba ready. Ne ravno deset let, ampak npr. štiri pa sigurno. Ne moreš zavreč dobrega partnerskega odnosa samo zato, ker si v nekem obdobju nekdo (ne) želi otroka... Vprašanje bi pa bilo, če bi mi partner rekel, da noče imet nikoli otrok :? verjetno ga zaradi tega ne bi pustila... Ne vem, ne morem rečt.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

barbie_girl_85 napisal/-a:Kako pa je z otroci tistih staršev, ki v sebi (ali na glas) pravijo, da njihov otrok ni bil vreden, da so ga rodili, pa vedo nekateri od nas. Sem prepričana, da se najde vsaje eden, ki mu je mamica skoz govorila: Nula si. Žal mi je, da sem te rodila. Bolje bi mi bilo brez tebe...

Kakšno samozavest in kakšno varnost in koliko srečnega življenja ima lahko otrok, čigar mama objokuje strije na telesu, očka pa 100 eurov, ki jih je mali zajedalec pojedel, v zameno pa jima ni ponudil nič, razen svojega brezveznega obstoja...

Tko da, podpiram tiste, ki razmišljajo tako in se ne odločij za otroka. Da bi jih bilo čim več in čim manj takih, ki se odločijo in obžalujejo...

Glede nagona se s tabo ne strinjam - meni se še zdaleč ne zdi, da je zatreti nagon kaj negativnega oz. da je nagon sam nujno pozitiven. Konec koncev, če bi ostali na izključno nagonski ravni, bi bili še danes opice.

Se pa povsem strinjam s tem, kar si napisala tu na koncu. Če si se odločil, da boš otroka imel, potem ga imej in sprejmi vse posledice v zvezi z njim. Tudi jaz, ko se bom odločala za otroka, bom šla v to zavestno in bodo strije in druge težave pač moja odgovornost, ne pa otrokova krivda (čeprav se sama veliko bolj kot strij bojim poporodne depresije ... :?).
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

barbie_girl_85 napisal/-a:Kako pa je z otroci tistih staršev, ki v sebi (ali na glas) pravijo, da njihov otrok ni bil vreden, da so ga rodili, pa vedo nekateri od nas. Sem prepričana, da se najde vsaje eden, ki mu je mamica skoz govorila: Nula si. Žal mi je, da sem te rodila. Bolje bi mi bilo brez tebe...

Tudi jaz mislim, da ljudje, ki na tak nacin razmisljajo, boljse da nimajo otrok...

Za otroka se moras odlocit ko si nanj pripravljen in ko si se zanj pripravljen okrekat stvarem,....ce pa nekomu svoboda, zivljenje brez kompromisov in prilagajanja, lepo telo brez strij (ceprav jih lahko dobis tudi kar tako, ne samo po porodu) ipd, pomenijo vec....potem pac naj bo brez. Vsakemu svoje :)
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a neznankan »

Horus napisal/-a:Takrat, ko se cinca s tem, ali bi šli delat otroke, čeprav sta oba partnerja sicer za in so izpolnjeni vsi ostali pogoji (štalca), je po moje večkrat štos, da nekdo noče otrok s tem partnerjem kot pa na sploh :P

Tu bi jaz vprašala kaj sploh dela s tem partnerjem, če ni pravi zanj?
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a neznankan »

Sem brala zadnje prispevke in se strinjam z napisanim od barbie_girl.
Tisti, ki si res želi otroka ne bo gledal na tiste minimalne spremembe, ki so posledica na ženskem telesu zaradi nosočnosti, poroda, dojenja,...

Razumem tudi tiste ljudi, ki pri 30ih še niso pripravljeni na otroka. Nekateri življenje nimamo načrtovano po letih, nimamo urnika pri kateri starosti naj se kaj zgodi. Nekateri bi pred tem radi še kaj drugega. Mislim, da ni nič narobe s tem.

Izgovarjati se na posledice telesa se mi pa zdi res nesmiselno.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Horus napisal/-a:Takrat, ko se cinca s tem, ali bi šli delat otroke, čeprav sta oba partnerja sicer za in so izpolnjeni vsi ostali pogoji (štalca), je po moje večkrat štos, da nekdo noče otrok s tem partnerjem kot pa na sploh :P

Lahko eden od njuju preprosto se ni pripravljen....in zato cinca.
Jaz vem, da ce si ga bo moj želel cez 1 leto, 2....jaz pa se ne bom pripravljena, bo pac moral pocakat....
Tanisha 24
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Tanisha 24 »

Tudi jaz imam podoben problem kot Nivea9.

Imela sem fanta s katerim sva bila v vezi 7 let. Jaz sem si želela otročka (skos bolj) on pa ne. Ko sva šla narezen mi je rekel da on si želi otroka, samo ne z mano. OK. Sm mu bla hvaležna, rajš vidm da greva narazen kokr da mam otroka z nekom k si tega ne želi.

Potem sem spoznala super fanta s katerim mi je res lepo. Že na začetku mi je reku da hoče imet otroke nekoč, da pa ne ve kdaj, ko bo pač on začutu da bi jih mel jih bo mel. Skupaj sva zdej 1 leto. Odgovor je še vedno isti. Da trenutno še ne razmišlja o otrocih. Oba sva okrog 30, službe mava, stanovanje tut. Bojim se, da se mi bo ponovila zgodba iz prejšnje veze. Ko čakaš in čakaš in čakaš...na koncu greš pa narazen. Leta pa grejo.... Bojim se, da bo po 3, 4 letih odgovor še vedno isti.

Nivea9 a je pri tebi kaj novega? :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Zakaj se pogovarjate o otrocih, preden se pogovarjate o "poroki"? ČE bi obrnila vprašanje, bi najverjetneje dobila bolj jasne odgovore.

Če moški še noče otroka, je mogoče razlog tudi ta, da se noče "vezati". Da ne ve, ali bi s tabo preživel ostanek življenja. Ni nujno, da ni pripravljen na otroka.

Ko ti reče, da trenutno še ne bi imel otrok, ga zasnubi :D :D :D Če bo odgovor, da se trenutno še ne bi vezal, veš, pri čem si. Odnos ni zadovoljiv. Ni prepričan, da si prava zanj.
Če pa pristane na poroko, je pa izgovor, da ni pripravljen na otroke, pristen.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

Tanisha 24 napisal/-a:Nivea9 a je pri tebi kaj novega? :)

Pri meni je precej novega. Pogovorila sva se o otroku, v planu je nekako, da drugo leto začneva delat na tem. Mislim, da je popolnoma razumljivo saj sva skupaj šele malo več kot leto dni. Je pa res, da si on želi enega, jaz pa dva otroka. To bo treba uskladit.
Nivea
Odgovori