Fant ali otrok

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

barbie_girl_85 napisal/-a:OMG........ne morem verjet, da nekdo lahko tko razmišlja.....si se vprašal, če si sploh vreden razdejanja, ki si ga naredil v materinem telesu?

Your point being? *shrug* :)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

rebelgirl napisal/-a:alo alo alo...prvič: nosečnost in porod NISTA bolezni. sej to veš, pomoje si se malo zatipkal.

Seveda vem. Ampak nisem se zatipkal - namenoma sem primerjal s stanji, kjer je zdravje telesa resno ogroženo in deležno trajnih posledic.

rebelgirl napisal/-a:drugič: z ženo se najbrž da nisi poročil SAMO zato, ker ubijalsko dobro zgleda. kokr te poznam po tvojih postih, mi deluješ zelo razgledan, zelo preudaren in ful pameten. dej bodi pameten še tule.. vsi se bomo postaral, tut ti ne boš večno lepotec, glih tako kot tvoja žena ne. če ma zdej dobro postavo ma super šanse, da to postavo po porodu pridobi nazaj. če skrbi zase, se po porodu ne bo zanemarila in se nima bat, da bo postala 100kilska mama z mastnimi lasmi. če jo bo pa kej motilo, si bo šla pa popravit...povečanje prsi, liposukcija, keglove vaje, da pride v formo...

Hvala za kompliment. :)

Res je, nisem se poročil z njo samo zaradi izgleda. Ampak mi pa seks veliko pomeni; in v seksu mi veliko pomeni telesna privlačnost.

Razumem, da lahko z veliko truda, mogoče še s kakšno operacijo, in verjetno šele čez vrsto let, po nosečnostih povrne svoje telo nazaj v podobno stanje. Ampak to stanje ni enako. In med tema dvema stanjema je zame razlika takšna, kot med sprejemljivim in božanskim.

Saj vem, da bi se skozi čas navadil sprejemljivega. Ampak zakaj bi se podal v to - če imam sedaj božansko?

rebelgirl napisal/-a:sta še mlada in mata čas za otroke, ampak za božjo voljo ne piši takih traparij. me zanima kaj bi nardil, da ji v prometni nesreči odreže nogo. a potem bi se pa kr ločil in drugo s popolno postavo poiskal?

To seveda ne. Ampak zakaj bi ji nogo sam po lastni odločitvi odrezal?

rebelgirl napisal/-a:alwaleed pa prosim ne zameri mi. mogla sem se oglasit, ker si kar predstavljam kako grozno bi se tvoja žena počutila po porodu, če bi prebrala tole kar si napisal. ljudje nismo samo tisto kar se vidi od zunaj.

Ne zamerim. Ona vse to ve. Saj nisem samo jaz tisti, ki ima takšne pomisleke; ona jih ima podobno. Saj je njeno telo tisto, ki ima doživeti takšno transformacijo; ne moje.

rebelgirl napisal/-a:jst bi želela moža, ki bi me sprejemal in ljubil tudi brez noge, roke ali dojke, ker si bom tudi jaz za moža izbrala človeka, ki ga bom ljubila pa če bo plešast in na vozičku...al pa z veliko brazgotino na hrbtu, ker je dal najinemu otroku ledvico. ne bo potem nič manj popoln in nič manj vreden ljubezni.

In seveda jo bom. Moj zadržek je, ali se je smiselno za tako pot odločati, če vidiš, kakšne so posledice, in ti te posledice niso všeč. Čeprav so ti mogoče všeč druge posledice (odnos z otrokom, če gre vse po sreči).

Na kratko, moj problem je, da sem v veliko stvareh atipičen. V dosti stvareh sem izjema, ne pravilo. Ne znam se odločiti, ali bom tudi pri otrokih atipičen, ali bom tipičen. Ali bom med večino staršev, ki otrok ne obžaluje, ne glede na posledice; ali pa bom med manjšino, ki po vseh naporih in žrtvovanjih sicer imajo radi svoje otroke, ampak bi v primeru, da bi začeli znova, raje bili brez njih.

Lahko se zanašam na svojo notranjo intuicijo, ampak brez da poskusim, ne morem biti prepričan. Če poskusim in falim, sem pa zaj*.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

^^ eh, pomoje si še mlad (oz. premlad za otroke) in je odločitev o otrocih še daleč, zato na stvari gledaš tako plastično. ko boš dovolj zrel, si jih boš želel, predvsem pa si jih boš želel z žensko, ki bo ''the one''. to boš čutil v sebi in se smejal postom, ki si jih zdaj napisal.

sama si želim otrok, a ne za vsako ceno. pomembno mi je, s kom jih bom imela, želim si lepih odnosov in prijetne družinske klime, v kateri bi jih vzgajala, ker v moji primarni družini tega ni bilo. v kolikor ne bo teh pogojev (seveda poleg osnovnih eksistenčnih pogojev), jih pač ne bom mela. eni kolegici recimo sploh ni blo važno, s kom ima otroka, samo da ga ima. in to je tud storila in si sedaj podajata to bogo dete in komaj skrbita zanj, samadva pa imata nek čuden odnos, bolj prijateljski, povezuje ju samo otrok. ne vem, jaz tako nebi mogla, ampak ljudje smo si pač različni.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Alwaleed napisal/-a:Your point being? *shrug* :)

Point: kako se lahko nekdo sprašuje, če je življenje človeka (pustmo zdej to, da ni samo človek, ampak tvoj otrok) vredno desetih strij na trebuhu :roll:

Kako lahko kdo tako zelo ceni svojo (oz tujo) trenutno podobo telesa, da dvomi, če bi rojeni otrok sploh lahko upravičil spremembe, ki bi jih z rojstvom povzročil.

Govoriš o možnosti mrtvorojenega otroka, in da potem ostaneš brez "obeh", tako popolne postave kot otroka. Tudi v obratno smer zna it. Ženska se zaradi strahu pred dodatnimi kilogrami in kakšno razpoko na koži odloči ne imeti otrok. Potem pa se njeno telo spremeni - npr črevesni rak, posledično izvod črevesa skozi trebušno steno in stoma (vrečka, zalepljena na trebuh, ki zbira drek). Spet je brez "obeh" stvari. Pa možganska kap, posledično razne plegije, pa sladkorna, amputacije, kožne bolezni, rak (dojke, čeljusti)....
Koliko žensk rodi mrtvorojenega otroka, in koliko jih je iznakaženo zaradi bolezni?
Kot zaposlena v bolnišnici videvam veliko 30, 40 letnic.....ogromno jih je, ki se jim je telo zaradi bolezni drastično spremenilo, ne zaradi otroka. Pa delujemo zdravstveno vzgojno, jih navajamo na novo življenje, se pogovarjamo o spolnosti (ki se zna zelo spremenit, če maš ti npr eno dojko manj ali odvajaš skozi trebuh). Kako se bosta s takim razmišljanjem sploh soočila z spremembami, ki jih prinesejo leta (in verjemi, so lahko več kot ogabne)? Kako boš lahko polno in srečno živel?

Da otrok ni vreden par let bolj povešenih dojk? Vzami 2 ženski, stari 25 let. Ena mama, druga ne. Razlika je najverjetneje ogromna (gledano na telo). Zdej pa vzami dve 40. letnici.....dojke so povešene tako pri eni, kot pri drugi. Koža je ohlapna tako pri eni, kot pri drugi. Temu se ne moreš izogniti, četudi nikoli ne imel otrok.

Že res, da je nekomu lepota telesa izredno pomembna, celo pomembnejša od življenja. Ampak......ali je prav tako' Je prav tako poveličevati stanje, ki ni večno? Telo je telo. No, mogoče jst zarad poklicne deformacije gledam na telo kot na kos mesa, kot na stvar, ki jo je treba nenehno popravljati... ampak še vedno se mi zdi, da bolezensko pretiravaš :wink:

Pa če že tuje življenje ni vredno iznakažene dojke tvoje žene, upam, da je vsaj njeno življenje tega vredno. In da če pride do sprememb, ko bo dojka morala iti stran, ne bo rekla: Ne, raje živim še par let v popolni postavi in potem umrem, kot da me iznakazite samo zato, da živim. Če je lepo telo pretehtalo nad življenjem otroka, iskreno upam, da ne bo pretehtalo nad življenjem nje same...čeprav se je tu za vprašati, katero bi bilo dejansko več vredno :roll:

Kaj pa je dejansko božansko, vredno vsega dobrega na svetu, vseh tvojih organov in 10 življenj, boš ugotovil, ko boš oče.

Ni me zmotilo to, da nočeta imeti otrok, ampak stavek, da se bojiš, da otrok tega ne bo upravičil, da ne bo vredno. Zato sem te vprašala zate....od kod ti ideja, da morda otrok ni vreden uničiti materinega telesa? Se sam ne počutiš vrednega? Misliš, da tvoja mama obžaluje, da te je imela? Bi raje danes ne imela tebe, imela pa svoje telo? Od kod ta strah, da otrok morda ne bo upravičil vseh vajinih pričakovanj, in ne bil vreden posledic, ki bi jih morda prinesel?

Verjemi, bo vreden.....še veliko večjo vrednost zate bo imel, kot je božansko telo desetih žena :wink:

PS Še dodatek....upam, da se bo tvoj pogled tokom let na pomembnost popolnega telesa za dobro spolnost spremenil, kajti v nasprotnem primeru se boš soočal z težavami v spolnosti in erekciji, ko boš enkrat imel 50, 60. let, in zraven tebe ne bo ležalo popolno telo. Tvoje spolno življenje bo s takim razmišljanjem, kot je sedaj, zelo obubožano...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Tara_108
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tara_108 »

Barbie, ful lepo povedano. Res bi bilo super, če bi vsi razmišljali kot ti. Ampak mislim, da je Alwaleed želel povedati,da nekateri ne čutijo tako, žal. Veliko ljudi obžaluje odločitev imeti otroka, so potem še tok bolj nezadovoljni s sabo/svojim življenjem/telesom...In pri tem seveda najbolj trpi otrok in bi bilo verjetno res bolje, da ga ne bi imeli. Problem je pa seveda v tem, da nihče ne more vedeti, kako bo to vplivalo nanj, dokler se dejansko ne odloči za otroka, tu pa ni popravnih izpitov.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Horus napisal/-a:Me zanima, kdaj boste ženske na tem forumu skapirale razliko med nečim, kar ni prostovoljno (bolezni ipd.) in nosečnostjo, ki JE prostovoljna :P

Bolezen ni vedno prostovoljna (pa pustimo to, da si jih večino sami prostovoljno nakopljemo), je pa prostovoljna odločitev, ali boš imel radikalno operacijo (z odstranitvijo obolelega dela in posledično deformacijo telesa) ali ne.

in mislim, da ženske tukaj kapiramo razliko med boleznijo in nosečnostjo, primerjava je prišla iz moške strani :P

Alwaleed napisal/-a:Med boleznimi, ki jih poznamo, sta nosečnost in porod relativno grozotna, neljube posledice pa pogoste in trajne.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 23. Sep. 2010 11:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Horus napisal/-a:
Sicer pa, kot sem rekel. Če ženska napiše, da noče otrok, se jo razume. Če tip, pa je konc sveta xD

aja? Ti razumeš žensko, ki noče otrok in obsojaš moškega, ki jih noče?

No, jst razumem vsakega, ki jih noče (v alwaleedovem postu ne razumem tega, da se sprašuje, če bo njegov otrok vreden šiva na vagini in par strij ali brazgotine nad sramno kostjo), obsojam pa samo tiste, ki se kljub temu, da otrok nočejo, odločijo za njih :wink:

Tvoja trditev torej zame ne velja. Velja zate?

PS Kot kadilka se zavedam, da s kajenjem prostovoljno povečujem možnost za čeljustnega raka, in z vsakim cigaretom prostovoljno tvegam, da nekega dne ostanem brez jezika, ustnice, cele čeljusti.... Pa še vedno kadim. Tisti k... cigaret mi je tega vreden. Tko da bi bilo zelo grdo od mene, da bi obžalovala, ker mi je hčerka pustila par strij :D

Še en dodatek.....videla sem človeka, ki bi mu zaradi infekcije morali amputirati nogo. Star je bil 52. let. Ni pristal na operacijo, izbral je nogo. Umrl v bolnišnici, slab mesec kasneje. Žena je jokala, ga prepričevala....ampak ni pomagalo. Možakarju je bilo imeti nogo (oz. izgubiti nogo) pomembnejše kot življenje. Vsi smo samo zmajevali z glavo, prepičevali, .....ampak pomagati se ni dalo. Prostovoljno je izbral smrt namesto amputacije. To se dogaja, ko je človek odvisen od svojega "lepega izgleda" in se mu poruši življenje, ko to enkrat izgubi. Ne zna in noče živeti sam s sabo kot ne-lepim. In na to opozarjam Alwaleeda.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Alwaleed napisal/-a:
rebelgirl napisal/-a:sta še mlada in mata čas za otroke, ampak za božjo voljo ne piši takih traparij. me zanima kaj bi nardil, da ji v prometni nesreči odreže nogo. a potem bi se pa kr ločil in drugo s popolno postavo poiskal?

To seveda ne. Ampak zakaj bi ji nogo sam po lastni odločitvi odrezal?

Alwaleed napisal/-a:
rebelgirl napisal/-a:alwaleed pa prosim ne zameri mi. mogla sem se oglasit, ker si kar predstavljam kako grozno bi se tvoja žena počutila po porodu, če bi prebrala tole kar si napisal. ljudje nismo samo tisto kar se vidi od zunaj.

Ne zamerim. Ona vse to ve. Saj nisem samo jaz tisti, ki ima takšne pomisleke; ona jih ima podobno. Saj je njeno telo tisto, ki ima doživeti takšno transformacijo; ne moje.

Vidiš, tle je ketch. Pri nosečnosti lahko izbiraš....ali ja, ali ne. Lahko se izogneš posledicam (drugačnemu telesu). Prišel bo trenutek, ko se spremembi ne bo dalo izogniti. Takrat bo nastopila kriza. In kriza bo, ker telo bo slej kot prej "ne božansko". In samo škodilo vama bo (vama in vajinemu odnosu), če se oklepata te božanskosti...
Lahko se izogneta spremembi telesa zaradi nosečnosti, zaradi dodatnih kilogramov, zaradi premalo telesne aktivnosti.....ne moreta se pa izogniti spremembi zaradi staranja in bolezni. To je neizogibno, zato menim da je boljše, da se na spremembe privajamo in z njimi kvalitetno živimo, kot da "bežimo" stran od njih... Sej veš....U can run, but U cant't hide :wink:
Horus

Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

Horus napisal/-a:ŽENSKE obsojate moške, ki nočejo otrok, in razumete druge ženske, ki nočete otrok.

ena nixie napiše tak post in ti to seveda posplošiš na celotno žensko populacijo. bravo :roll:

vsak po svoje, ampak men se spremembe na telesu zdijo najbolj glup razlog zakaj ne imet otroka. si ga sicer želiš, ampak te je strah 2 strij. kot da bi ble telesne spremembe po nosečnosti res tok drastične. jst mislim da če ima ženska pred nosečnostjo kul postavo, nepovešene joške itd. ji po nosečnosti ne bo problem nazaj na isto cifro prit. jst imam srečo in recimo strij nisem dobila, pač skoz nosim modrc...pa sej ne vem zakaj sploh tok osebne stvari razlagam. pač ni neke hude spremembe.
če je pa moški tistih nekaj mesecev ne more gledat, kako je napihnjena kot balon, je pa druga zgodba :lol:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

OK, sej razumem. Bom tud nehala :wink: Moj čas ni vreden, da nekomu predstavim, kaj se lahko zgodi, če zunanjemu izgledu dajemo prevelik pomen.

Sej so tud ženske, ki raje investirajo v svojo (ne večno) lepoto, kot v osebnost in znanje (ki je dolgotrajnejše in po mojem menju pomembnejše - sej vem, prioritete so različne, znajo bit pa tud posledice pri napačno izbranih prioritetah), pa še vedno živijo. Sem tud nekaterim od njih probala solit pamet, pa ni bilo učinka.

konec koncev, mojemu možu moje (prej) popolno telo ni predstavljalo nekaj, zaradi česar bi bila sedaj ogrožena najina spolnost, tko da zanj in zame mi ni treba skrbet. Spolno življenje bo najverjetneje kvalitetno tud čez 20 let. Kaj se bo pa z drugimi dogajalo, se me pa ne tiče toliko, da bi še naprej debatirala :D

Pičim domov :P
Horus

Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

pa s kakšnimi ljudmi, polnimi enih predsodkov se ti družiš?

jst ugotavljam, da očitno živim v milnem mehurčku, obkrožena z bolj ali manj normalnimi ljudmi in ne opažam takih stvari. npr. ljudje, ki imajo otroka in potem to odločitev obžalujejo. ljudje, ki imajo otroka zarad vsega drugega, razen zaradi lastne želje. resno, kje jih srečate??

Tip, ki pri tridesetih hoče brez obveznosti sexat, je označen za nezrelega in nevemkajševse. O tem govorim. Če pa ženska hoče brez obveznosti sexat, pa to vse ženske zagovarjajo

Tole bi po mojem mnenju bla sposobna napisat kakšna delusional. In niti slučajno ne mislim, da večina žensk razmišlja tako kot ona.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Horus

Odgovori