London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Js nazadnje dala 45€ za povratno letalsko z Brnika (easyJet, s fantom skupen kovček) + okol 100€ za 7 dni nočitev easyHotel (vsak seveda) + 2 funta (=2,5€) povratna za bus.

Za hrano res nekako 15-20 evrov na dan (zjutraj konkreten zajtrk za 5 funotv, + še en večji obrok, ter vsaj ena Starbucks kava :lach: ); ostalo pa odvisno kaj želiš vidt :wink: Aja, pa skor 30€ za prevoz po Londonu za 1 teden (podzemna+ busi).

Ko bo spet kakšne -30% na vse lete se priporočam za informacijo (sicer rabim za v Pariz z Brnika, sam vseen)- ne vem zakaj js tega nikol ne zasledim :?
Zadnjič spremenil *mala*, dne 01. Sep. 2010 17:44, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^

*mala* kje se dobi ta konkreten zajtrk :D ?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

English breakfast imajo skor povsod :D Za en 5 funtov.
2 jajca na oko, 2 toasta, maslo, marmelada, slanina, popečene gobe, popečen paradižnik, klobasa + še neki. Nasitno k sam vrag (mi jedli ob ene 8ih zjutraj in bili nahranjeni do 3, 4 popoldne- celo fant, ki lahko cel vagon poje). Je pa res da od takrat že skoraj pol leta nisem jedla jajc :lach:
Nam je bla ful ena majhna "gostilna" pri podzemni Earl's Court všeč (od zunaj nič posebnega, creepy lastnik, ampak čist kul hrana).

Za kosilo pa kitajske v kitajski četrti (še zmeri sanjam o njih :lach: )

Js bi šla tud v London :cry:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krogla »

A obstaja še kakšna druga, cenejša možnost prevozda (bus, podzemna) po Londonu za turiste? Namreč za zdaj vidim edino možnost prevoza po mestu travelcard, ki stane okoli 25 funtov za 7 dni in velja v coni 1-2. Obstaja še kaj? :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^hotela sem rečt "vedno: kolo :D", ampak je treba bit član in samo UK prebivalci se lahko včlanijo. Bedarija. :roll:

Sam zihr tole ni edina opcija..
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Ne, mislim, da se da kolesa najeti tudi, če si turist - vsaj pred časom so na Dnevniku poročali o tem, da imajo ogromno število novih koles in mislim, da se omenili tudi turiste :)

Ampak kolo ne pride v poštev, ker bo itak jeseni itak dež :) Najbolj elegantna rešitev prehajanja z enega kraja na drugega se mi zdi podzemna, ampak me moti cena - vem, da je všteto še prevažanje z busom, hkrati je se lahko na dan prevažaš poljubnokrat, a vendar ... če obstaja še kaj, bi bilo super :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Peš? :D Če imaš hostel/hotel v centru se skoraj vse da peš prehodit. Za daljše lokacije pač plačaš (recimor, da ne vzameš tedensko, ampak sproti plačuješ; ampak če greš že 4× na dan na podzemno porabiš ceno dnevne, kar je skoraj 8 funtov, in je v enem tednu precej več kot 25; noup ne splača se).
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Po moje je od Earl's courta pa do centra kar preveč km, da bi šlo peš, a? Lani sva s fantom vse obdelala s podzemno, tako da nimam občutka, koliko bi zneslo s peš hojo in koliko je podzemna sploh nujna.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Z google maps z merilom, da se približno vidi. Js se tega lih nebi šla :)
Slika

Razen če bi bil hotel bolj v centru (mogoče easyHotel Victoria, ki le kilometer od Big Bena, kraljeve palače, samo zna bit pa hotel dražji na ta račun).
Drugače se bojim, da je tedenska Oyster kar nujno zlo :?
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

^^ ja, po moje bo travel card kar nujna, hvala :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

krogla napisal/-a:Ne, mislim, da se da kolesa najeti tudi, če si turist - vsaj pred časom so na Dnevniku poročali o tem, da imajo ogromno število novih koles in mislim, da se omenili tudi turiste :)
Ja ja, zihr mora bit - jz sem mislila konkretno za primer, ki sem ga nalepla gor.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Wiiiii, grem decembra, predbožični London Slika

Pa še eno vprašanje: če imaš Oyster card, koliko ti največ odšteje na dan? Da malo preračunam, ali se mi bolj splača oyster ali dnevne karte.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^

Mislm,da je tako da nikol ne prekorači cene dnevne vozovnice. Ko enkrat pride do tistga zneska neha odštevat denar.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jp, res je da če porabiš več kot ceno dnevne, se ti dnevna šteje. Je pa dnevna 7,2 funta. Ena vožnja pa 1,8. Če greš več kot za 3 dni se ti pa že bolj splača tedenska.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Aha, sej bom vzela kar Oyster pay as you go, ker imam že kartice pa bom samo še mal gor naložila. Uporabljala jo bom pa polne 3 dni, prvi in zadnji dan pa ne, tako da se mi tedenska ne splača.
Odgovori