McLarnovc napisal/-a:Če nekdo nekaj fizično dela, pač ne more ob solati. Pika. Vegiji, se bo treba kr sprijaznit, da solatka ni vsemogočna...
Menim, da se hecaš, pa vseeno.

Žitarice, stročnice (ajda m' pa fižou

McLarnovc napisal/-a:Če nekdo nekaj fizično dela, pač ne more ob solati. Pika. Vegiji, se bo treba kr sprijaznit, da solatka ni vsemogočna...
McLarnovc napisal/-a:buče...
Če nekdo nekaj fizično dela, pač ne more ob solati. Pika.
//4t3j napisal/-a:Sploh pa mi gre na živce ta gonja proti mesojedcem kot da smo mi krivi za vse slabo na tem svetu.
katja_t_1980 napisal/-a:1. Večina človeštva nima izbire in mora jesti meso za preživetje. Plausible
2. Vsi vegetarijanci jedo samo solate oz. zelenjavo. Busted
3. Vsem vegetarijancem primanjkuje beljakovin ali kakšne druge snovi. Confirmed
4. Fizični delavci in športniki ne morejo preživeti brez mesne prehrane. Confirmed
5. Telo nujno rabi živalske beljakovine, železo iz mesa ipd. Confirmed
6. Kuhati vegetarijansko je zapleteno in drago, najlažje in najceneje je pripraviti meso s prilogo. Plausible
7. Nekdo, ki je vse po malem, je bolj zdrav kot tisti, ki je uravnoteženo vegetarijansko hrano. Confirmed
8. Namesto zrezka se lahko poje ocvrti sir in že jemo bolj zdravo. Busted
9. Zelenjava in sadje sta danes zaradi škropiv slabša za zdravje kakor meso. Confirmed
...
McLarnovc napisal/-a:Mythbusters mode ON:katja_t_1980 napisal/-a:1. Večina človeštva nima izbire in mora jesti meso za preživetje. Plausible
2. Vsi vegetarijanci jedo samo solate oz. zelenjavo. Busted
3. Vsem vegetarijancem primanjkuje beljakovin ali kakšne druge snovi. Confirmed
4. Fizični delavci in športniki ne morejo preživeti brez mesne prehrane. Confirmed
5. Telo nujno rabi živalske beljakovine, železo iz mesa ipd. Confirmed
6. Kuhati vegetarijansko je zapleteno in drago, najlažje in najceneje je pripraviti meso s prilogo. Plausible
7. Nekdo, ki je vse po malem, je bolj zdrav kot tisti, ki je uravnoteženo vegetarijansko hrano. Confirmed
8. Namesto zrezka se lahko poje ocvrti sir in že jemo bolj zdravo. Busted
9. Zelenjava in sadje sta danes zaradi škropiv slabša za zdravje kakor meso. Confirmed
...
Mythbusters mode OFF.
katja_t_1980 napisal/-a:3. Pravkar ti piše post vegetarijanka, ki ji ne primanjkuje nobenih snovi. Preden sem prenehala s hranjenjem z mesom, pa je bil problem pri ravni hemoglobina v krvi (železo) in v pogostih prehladih. Podobno se zgodilo tudi prijateljem, ko so postali vegetarijanci.
McLarnovc napisal/-a:katja_t_1980 napisal/-a:3. Pravkar ti piše post vegetarijanka, ki ji ne primanjkuje nobenih snovi. Preden sem prenehala s hranjenjem z mesom, pa je bil problem pri ravni hemoglobina v krvi (železo) in v pogostih prehladih. Podobno se zgodilo tudi prijateljem, ko so postali vegetarijanci.
A ješ kakšne tablete dodatno? V mesu sta namreč vsaj dve aminokislini, ki jih v vegetarijanski hrani ni, in ju moraš v telo vneesti sintetično, torej s tabletami. To je dokazano in temu ne moreš oporekati. Če je odgovor na moje vprašanje ne, potem ti nekaj manjka.
In še drugi del te točke... Samo to bom rekel...ne nabijajo s hemoglobinom. To počnete vsi vegiji, čeprav nima nikakršne osnove. Govorite kontra vsem zdravnikom. Če imaš nizek hemoglobin, ti zdravnik priporoča izdatne količine mesa, priporočljivo je konjsko meso. Če tega nočeš jesti, ti da tablete, ki so ogabne. Zakaj potem, ne rečejo da naj se tak bolnik začne prehranjevati na vegi način? Skratka, ne nabijajte...
McLarnovc napisal/-a:Jaz sem ti napisal, kaj počnejo v bolnicah... Torej so tam neupoučeni? Aha, ITAK... Ko bodo tam za slabokrvnost začeli bolnike futrat z vegi hrano bom verjel da je nekaj na tem, prej pač ne... Samo imam občutek, da se to še dolgo ne bo zgodilo....
//4t3j napisal/-a:Hvala za to čudovito razsvetljenje. Od zdaj naprej nam ni treba več k zdravniku, ker so itak nepoučeni. Pojdimo na posvet raje k Tysiji.
sirova štručka napisal/-a:Sicer nimam neposrednih izkušenj z njo, ampak, da so dal človeku bolanmu na želodcu hrenovko za jest, men pove dost.
Tysia napisal/-a:Hm, v kolikor je meni znano medicinci (in družim se s kar nekaj bodočimi zdravniki in že lečečimi) nimajo posebnega dietetičnega znanja. Oziroma je to znanje zelo okrnjeno.
Ne moreš jemat za sveto (čeprav ne trdim, da jemlješ, a način pisanja se nagiba nevarno v to smer) vse, kar ti dohtar reče. Glede prehrambenih
zadev, torej tudi esencialnih aminokislin in abosrbcije raznih elementov iz hrane, bi prej vprašala živilskega tehnologa, kot pa zdravnika.