Fant ali otrok

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Roberta R. napisal/-a:in pa to nima nobene veze z otrokom, kokr je blo že rečeno, kakršnga si vzela, takega pa maš zdej.. Sej ni treba met otroka s prvim k je prbližno ok..

To js vedno pravim.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

nivea9 napisal/-a:V-e-s-n-a, če bo za jih bova imena, če bo proti jih pač ne bova imela. Ne bo konec sveta, če ne bo otrok, važno da bom imela njega, ki ga imam rada. Lahko pa se tako ali tako še marsikaj spremeni.

Veliko srece in ljubezni obema :razz:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mateja79 napisal/-a:
v-e-s-n-a napisal/-a:ok, ''dejmo ga met, če ga že ostali imajo''.

Jaz pa mislim, da primer, ki ga navajaš ni tako zelo pogost. Vsaj jaz ne vem za takšne primere.

Jaz sem pa ravno vceraj slisala eno tako zgodbo (iz kmeckega okolja): da marsikdo tam pri njih na kmetih ubistvu ima otroka zato, ker ga imajo vsi ostali. Ga ima, potem se pa nima casa z njim ukvarjat....ampak vazno da je otrok, da naujo sosedi cudno gledli, ce ga nebi mela.

Ja verjetno so redki taki primeri...ampak so pa.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

Tut js sm iz kmečkega okolja, veliko mojih kolegic in kolegov ima otroke, pa nimajo tega "izgovora" oz. za njih tudi očetje zelo lepo skrbijo. Tako lepo, da jih komaj kaj še vidim tule okol, razn z vozičkom..
Samo da obrazložim, da tale ekstremni primer nima nobene veze z kmečkim okoljem :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

itak.

sicer pa kakor komu pase.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Fant ali otrok

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

nivea9 napisal/-a:Recimo, da bi bili postavljeni pred dilemo, da bi si želeli otroka, vaš parter pa si ga ne bi želel? Kaj bi storili? Bi si poiskali novega partnerja, ali bi se odpovedali otroku? Kaj vam bi več pomenilo? Se je katera kdaj znašla pred tem vprašanjem?

Težko se postavim v takšno situacijo. Bi se pa verjetno odpovedala otroku, vsaj glede na moje trenutno 'stanje' - vedno sem si namreč želela otroka bolj kot vse drugo, zdaj pa vedno bolj razmišljam o tem, kako zelo se življenje z otrokom spremeni (nimaš več časa en za drugega, ne moreš se več vsesti v avto in it na poletne sanke, recimo, vedno imaš neko 'skrb, obvezo' ob sebi, poleg tega pa to ne traja samo kakšno leto, ampak moraš ti tega otroka imeti ob sebi najmanj kakšnih 20 let).
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

v-e-s-n-a napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:
v-e-s-n-a napisal/-a:ok, ''dejmo ga met, če ga že ostali imajo''.

Jaz pa mislim, da primer, ki ga navajaš ni tako zelo pogost. Vsaj jaz ne vem za takšne primere.

Jaz sem pa ravno vceraj slisala eno tako zgodbo (iz kmeckega okolja): da marsikdo tam pri njih na kmetih ubistvu ima otroka zato, ker ga imajo vsi ostali. Ga ima, potem se pa nima casa z njim ukvarjat....ampak vazno da je otrok, da naujo sosedi cudno gledli, ce ga nebi mela.

Ja verjetno so redki taki primeri...ampak so pa.

Teh primerov ne poznam. Poznam pa primere, ko jih imajo privatniki zaradi dohodninske olajšave :roll:
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Mene pa predvsem zanima, kako pridete do takih informacij, zakaj se je nekdo odločil za otroka. Srečate novopečenega očkata in ga direkt vprašate: Ej, zakaj si pa ti naredil otroka? In on odgovori: Zaradi sosedov, zaradi dohodninske olajšave, zato ker ga je moj frend naredu...??? Res?

Mislim, tudi če je tak razlog, jst najverjetneje ne bi šla razlagat, da mam otroka zarad otroškega dodatka. Al pa zato, ker je prijateljica to leto rodila, pa bi rada, da skupi sprehajave otročke. Al pa zato, da mi fant ne bo pobegnil....

Dejansko obstaja človek, ki ti je v faco (in v prisotnosti žene, tašče, babice, prijateljev...) reče, da ima oroka zato, da bo imel olajšavo na dohodnini? Ali ste to slišale od njegovega prijatelja, sestre, svoje prijateljice, trači....

F..k je ta folk iskren, po drugi strani pa laže o banalnih stvareh, kot je število spolnih partnerjev ali kilogramih :roll:

Še eno vprašanje za Matejo...je to zaupal samo tebi, ali tudi mama otroka ve, zakaj je šla rojevat? To skriva in zaupa le "prijateljem", ali to razglaša po mestu?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

To so pomoje tiste govorice, brez kakršne koli podlage..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Horus napisal/-a:Moras met pa zlo svoh privat podjetje, da ti tiste 3 jurje olajsave tok pomen :P In pa neumn, da ne pogruntas, da je tiste 3 jurje olajsave v koncni racunici infinitesimalno v primerjavi s stroski do otrokovega konca faxa xD

Ravno kontra, zelo dobro podjetje, da ti pri davku na dobiček precej pomeni.
Res pa je, da nihče ne pomisli, da je to kratkoročna rešitev in ne dolgoročna, in da se za eno leto naprej ne ve kako po s poslom. Bolano res.
mateja79
Debatorica
Debatorica

barbie_girl_85 napisal/-a:Mene pa predvsem zanima, kako pridete do takih informacij, zakaj se je nekdo odločil za otroka. Srečate novopečenega očkata in ga direkt vprašate: Ej, zakaj si pa ti naredil otroka? In on odgovori: Zaradi sosedov, zaradi dohodninske olajšave, zato ker ga je moj frend naredu...??? Res?

Mislim, tudi če je tak razlog, jst najverjetneje ne bi šla razlagat, da mam otroka zarad otroškega dodatka. Al pa zato, ker je prijateljica to leto rodila, pa bi rada, da skupi sprehajave otročke. Al pa zato, da mi fant ne bo pobegnil....

Dejansko obstaja človek, ki ti je v faco (in v prisotnosti žene, tašče, babice, prijateljev...) reče, da ima oroka zato, da bo imel olajšavo na dohodnini? Ali ste to slišale od njegovega prijatelja, sestre, svoje prijateljice, trači....

F..k je ta folk iskren, po drugi strani pa laže o banalnih stvareh, kot je število spolnih partnerjev ali kilogramih :roll:

Še eno vprašanje za Matejo...je to zaupal samo tebi, ali tudi mama otroka ve, zakaj je šla rojevat? To skriva in zaupa le "prijateljem", ali to razglaša po mestu?

Nekoč sem hodila v eno privat firmo malo pomagat delat in sem oba moža in ženo slišala, ko sta klicala njihovo računovodjo kdaj bi se jima splačalo imeti otroka in kako bi bilo glede dohodnine, dobička,... :roll: Jaz sem mislila, da bom šla bruhat, ko sem to slišala.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Mah bolano je, da se ti tolk obremenjuješ s tem in na splošno z življenji drugih.

Tudi če imajo starši otroka iz X razloga, še ne pomeni da ne bo ljubljen in srečen. Kakor so lahko tudi starši, ki o otroku sanjajo že celo življenje in ga načrtujejo, isto grozni starši.
Ni razlog za otroka merilo za njegovo nadaljno življenje.

Sicer pa, kar je barbie rekla.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Obremenjujem, a tebi deluje, da se obremenjujem? A se tebi ne zdi to bolano?

To je ravno tako kot bi nekdo pretepal otroka, in če bi dala pripombo zraven, bi mi odgovorili kaj se obremenjujem.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

In kakšno vezo ima njun trapast razlog s tem kakšna starša bosta?
A ima razlog sploh kakšne veze kle? Pa če je še tako trapast, važno je kako potem starša skrbita za otroka in ga vzgajata.

Sicer pa nas večina(* ki si jih želi/si želimo recimor) kalkulira kdaj bomo lahko imeli otroka, kdaj nam bo finančno zneslo. In če imaš podjetje, vprašaš računovodkinjo glede finančnega stanja. To pa še ne pomeni, da imata otroka zato, da bo šlo podjetju boljše. Ali si jasnovidna in vse to veš?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori