Jochie,tis tud ena cvetka

Jochie napisal/-a:pa človek, ti si tako nadležen, kot da bi ti celega kurca odrezali, ne samo tvojem bratu eno kurčevo kožico...![]()
![]()
![]()
claire napisal/-a:jaz niti slučajno nisem brala vsega, niti se ne bom opredeljevala, ker se mi ne da razpravljati. imam pa vprašanje za dodomana. in sicer ali je torej tudi to, da starši preluknjajo obe ušesi svoji hčeri preden se sama zavestno za to odloči zločin in kruto poseganje v otrokovo telo brez njegove privolitve? (ker to namreč otroka tudi boli, lahko se gnoji...)
Tearjerker napisal/-a:Pa isuse no, pa ka je s tabo te narobe? Kr nekot ti ne rata poštekat, da je večina ljudi itak proti obrezovanju, razen v primeru medicinske indikacije ala. Pač, enim se zdi fimoza indikacija in preventiva boljša od kurative, drugim (tebi) ne. Če hočeš vodit normalno konverzacijo, bod vsaj tolk sogovorca, da ne težiš ljudem, ko v njihovih prispevkih vidiš napisane imaginarne stvari (tj. podpora obrezovanju, ko to ni nujno).
dodoman napisal/-a:vse to k si navedla sem spodbil že v prvem postu, pa vendar še vedno tolčeš z istimi nebulozami..
dodoman napisal/-a:Niti ene raziskave nisi navedla, ki ni že bila zavrjena in spodnesena z moje strani..in strani znanstvenikov.
dodoman napisal/-a:če se jaz odločim obrezat svojo hčerko...bi te to motilo?
razlog bo identičn...higiena, aids, rak..
namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...
prav tako imajo deklice veliko pogostejše vnetje spolovila kot fantki..torej je edino logično, da masivno obrezujemo deklice kajne?
da nebo pomote..nebom rezal ščegiča..ampk samo sramne ustnice..tko kt ve režete fantkom "samo" kožo:)
dodoman napisal/-a:namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...
barbie_girl_85 napisal/-a:dodoman napisal/-a:vse to k si navedla sem spodbil že v prvem postu, pa vendar še vedno tolčeš z istimi nebulozami..
Navedla sem kredibilno bazo podatkov (za karkoli jo boš rabil, tudi če boš prehlajen). Niti slučajno nisem šla brati raziskav in člankov, ker nisem jaz tista, ki se ukvarja s to tematiko. Ti se. In ti bi jih moral prebrati in upoštevati.dodoman napisal/-a:Niti ene raziskave nisi navedla, ki ni že bila zavrjena in spodnesena z moje strani..in strani znanstvenikov.
To ni moj namen. Jst če se o tematiki zanimam, preiščem baze podatkov in izberem raziskave, ki me zanimajo.
Nimam pa nič od tega,da bi se zdejle spravila na pregled literature...dodoman napisal/-a:če se jaz odločim obrezat svojo hčerko...bi te to motilo?
razlog bo identičn...higiena, aids, rak..
namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...
prav tako imajo deklice veliko pogostejše vnetje spolovila kot fantki..torej je edino logično, da masivno obrezujemo deklice kajne?
da nebo pomote..nebom rezal ščegiča..ampk samo sramne ustnice..tko kt ve režete fantkom "samo" kožo:)![]()
Bolano, bolano. Deklicce imajo pogostejša vnetja. Ampak guess what, obrez pri deklicah ne zmanjša možnost vnetji. Ko ženski odrežeš velike sramne ustnice (koža), pod njimi ni koža, ampak sluznica. In sluznica je prepustna za mikroorganizme. Torej bi naredil škodo. Ne bi pa je sam obrez zmanjšal pogostost infekcij.
Pri moškem ni tako. Penis je prekrit s kožo tudi po obrezu. Med prepucijem in glavico se razvije toplo, vlažno okolje, ki je idealno gojišče bakterij. Sej veš, da pri umivanju ne odstranimo vseh bakterij? Torej, iz tistih par, ki jih bo ostalo, se bodo pod kožico hitro namnožile nove. In jih bo več (zaradi ugodnejših pogojev) kot na glavici obrezanega. In spet, sem proti rutinskemu obrezovanju, še vedno pa ni pametnega razloga, da bi obrezali deklico. S tem nič ne pridobi. Moški pridobi, vendar po mojem osebnem mnenju še vedno premalo, da bi se zato odločila za operacijo. Raje bi zdravila z antibiotikom vsako infekcijo.
Kar velja v zdravstvu pa niso miti, so raziskave. Teža teh tveganj in prednosti, ki jih obrezovanje prinaša, pa je še vedno predmet polemik.