Obrezovanje otrok: za ali proti?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Obrezovanje otrok: za ali proti?

za
12
21%
proti
46
79%

Skupaj glasov: 58

SchneeEule
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a SchneeEule »

uf,totalno proti,če je pa prostovoljno,pol pa izvolio....

Jochie,tis tud ena cvetka :razz:
There are always a few people doing it in a way weird enough to grab my attention.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dodoman »

Jochie napisal/-a:pa človek, ti si tako nadležen, kot da bi ti celega kurca odrezali, ne samo tvojem bratu eno kurčevo kožico... :roll: :roll: :roll: :roll:

če nisi sposoben napisat enga pametnga argumenta se prosim poberi s foruma...

in predvsem se izobrazi, ker delujš izredno umsko zaostal.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

dodoman napisal/-a: se prosim poberi s foruma...

:respekt: :yau: :rofl: :rofl: :rofl:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

jaz niti slučajno nisem brala vsega, niti se ne bom opredeljevala, ker se mi ne da razpravljati. imam pa vprašanje za dodomana. in sicer ali je torej tudi to, da starši preluknjajo obe ušesi svoji hčeri preden se sama zavestno za to odloči zločin in kruto poseganje v otrokovo telo brez njegove privolitve? (ker to namreč otroka tudi boli, lahko se gnoji...)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

claire napisal/-a:jaz niti slučajno nisem brala vsega, niti se ne bom opredeljevala, ker se mi ne da razpravljati. imam pa vprašanje za dodomana. in sicer ali je torej tudi to, da starši preluknjajo obe ušesi svoji hčeri preden se sama zavestno za to odloči zločin in kruto poseganje v otrokovo telo brez njegove privolitve? (ker to namreč otroka tudi boli, lahko se gnoji...)

sicer to k podajaš primer ni tolko doživljensko...AMPAK...seveda je tudi to totalna bedarija, ki se jo nebi smelo dovolit...

starš bi moral za otroka odločati sami stvari kot so..hrana(ker pač je nujna), osnovna šola(ker pač je obvezna in koristna) pa še kaj bi se našlo..

nikakor pa NEBI SMEL kar tko rečt: hejjj..dejmo odrezat otroku del telesa!
al pa..hejjjj..dejmo mu naredit pravi tatu!..

in to izvršiti brez posledic.

Saj tudi, če starš odreže otroku uhelj bo starš kaznovan..zakaj nebi bil za rezanje drugih delov telesa, če ni zdravstveno opravičil nujnost posega?
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

drugače pa se vsaj potrudi prebrat moj prvi post, če se ti že drugo neda..
argumente drugih itq tolče vsak bosanc, mojih pa ne slišiš nikjer od nikogar..

to je nekako tudi point te teme..viditi obrezovanje tudi s stališča negativnih posledic in ne samo splošnih mitov, ki veljajo v zdravstvu in javnosti.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Pa isuse no, pa ka je s tabo te narobe? Kr nekot ti ne rata poštekat, da je večina ljudi itak proti obrezovanju, razen v primeru medicinske indikacije ala. Pač, enim se zdi fimoza indikacija in preventiva boljša od kurative, drugim (tebi) ne. Če hočeš vodit normalno konverzacijo, bod vsaj tolk sogovorca, da ne težiš ljudem, ko v njihovih prispevkih vidiš napisane imaginarne stvari (tj. podpora obrezovanju, ko to ni nujno).
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Tearjerker napisal/-a:Pa isuse no, pa ka je s tabo te narobe? Kr nekot ti ne rata poštekat, da je večina ljudi itak proti obrezovanju, razen v primeru medicinske indikacije ala. Pač, enim se zdi fimoza indikacija in preventiva boljša od kurative, drugim (tebi) ne. Če hočeš vodit normalno konverzacijo, bod vsaj tolk sogovorca, da ne težiš ljudem, ko v njihovih prispevkih vidiš napisane imaginarne stvari (tj. podpora obrezovanju, ko to ni nujno).

kaj pa sem spet takega rekel v zadnjm postu, da te bode?

mislim, da sem čisto mirno razložil stvari v zadnjih postih..

vem, da je večina proti temu..to sem vedel že predno sem začel stem aktivizmom...

poanta pa je, da še vedno ogromno žensk se orientira na forume za nasvete o tem, če naj da otroke obrezat ali ne..in ker medicinsko osebje ala barbie-girl in še kdo trdi, da je obrezovanje super kul in najboljše kar se zgodi otroku, je logično, da bom jz podal protiargumente, ki povejo tudi slabe strrani obreza in naj se poizvedovalec o tej tematiki informira tudi o slabostih.

Že ves čas se nekateri tukaj trudijo opravičiti obrezovanje otrok, ker se tko na smrt bojijo infekcij pri fantkih(čeprav so te dokaj redke in povečini rezultat vlečenja kožce z glavice prezgodaj), tko, da nimam druge izbire kot nadaljevati z argumenti in nadaljno informirati ljudi..
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

"Pač, enim se zdi fimoza indikacija in preventiva boljša od kurative, drugim (tebi) ne."

kaj si hotel sploh stem povedati?

da je ok, če kdo kar reče: hejj...dejmo odrezat del telesa zaradi preozke kožice zgolj, ker smo preignorantski, da bi jo raztegnili ali operirali brez obreza, ki nikakor ni rešitev?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

dodoman napisal/-a:vse to k si navedla sem spodbil že v prvem postu, pa vendar še vedno tolčeš z istimi nebulozami..

Navedla sem kredibilno bazo podatkov (za karkoli jo boš rabil, tudi če boš prehlajen). Niti slučajno nisem šla brati raziskav in člankov, ker nisem jaz tista, ki se ukvarja s to tematiko. Ti se. In ti bi jih moral prebrati in upoštevati.

dodoman napisal/-a:Niti ene raziskave nisi navedla, ki ni že bila zavrjena in spodnesena z moje strani..in strani znanstvenikov.

To ni moj namen. Jst če se o tematiki zanimam, preiščem baze podatkov in izberem raziskave, ki me zanimajo.
Nimam pa nič od tega,da bi se zdejle spravila na pregled literature...

dodoman napisal/-a:če se jaz odločim obrezat svojo hčerko...bi te to motilo?

razlog bo identičn...higiena, aids, rak..

namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...

prav tako imajo deklice veliko pogostejše vnetje spolovila kot fantki..torej je edino logično, da masivno obrezujemo deklice kajne?

da nebo pomote..nebom rezal ščegiča..ampk samo sramne ustnice..tko kt ve režete fantkom "samo" kožo:)
:D

Bolano, bolano. Deklicce imajo pogostejša vnetja. Ampak guess what, obrez pri deklicah ne zmanjša možnost vnetji. Ko ženski odrežeš velike sramne ustnice (koža), pod njimi ni koža, ampak sluznica. In sluznica je prepustna za mikroorganizme. Torej bi naredil škodo. Ne bi pa je sam obrez zmanjšal pogostost infekcij.
Pri moškem ni tako. Penis je prekrit s kožo tudi po obrezu. Med prepucijem in glavico se razvije toplo, vlažno okolje, ki je idealno gojišče bakterij. Sej veš, da pri umivanju ne odstranimo vseh bakterij? Torej, iz tistih par, ki jih bo ostalo, se bodo pod kožico hitro namnožile nove. In jih bo več (zaradi ugodnejših pogojev) kot na glavici obrezanega. In spet, sem proti rutinskemu obrezovanju, še vedno pa ni pametnega razloga, da bi obrezali deklico. S tem nič ne pridobi. Moški pridobi, vendar po mojem osebnem mnenju še vedno premalo, da bi se zato odločila za operacijo. Raje bi zdravila z antibiotikom vsako infekcijo.

Kar velja v zdravstvu pa niso miti, so raziskave. Teža teh tveganj in prednosti, ki jih obrezovanje prinaša, pa je še vedno predmet polemik.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

dodoman napisal/-a:namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...

:D :D :D Prosim, nalimaj. HIV ženska dobi z spermo. Kako do vraga bi ga obrez preprečil? Nalimaj raziskavo, ne teksta, ki omenja neko raziskavo. Sploh pa, če so dokazovali na mednarodni konferenci...... :lol:

EDIT: Če me raziskava prepriča, in če obrez PREPREČUJE okužbo z hiv, bom začela podpirati obrezovanje.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 15. Jul. 2010 23:53, skupaj popravljeno 2 krat.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Verjamem. Jaz tudi.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

barbie_girl_85 napisal/-a:
dodoman napisal/-a:vse to k si navedla sem spodbil že v prvem postu, pa vendar še vedno tolčeš z istimi nebulozami..

Navedla sem kredibilno bazo podatkov (za karkoli jo boš rabil, tudi če boš prehlajen). Niti slučajno nisem šla brati raziskav in člankov, ker nisem jaz tista, ki se ukvarja s to tematiko. Ti se. In ti bi jih moral prebrati in upoštevati.

dodoman napisal/-a:Niti ene raziskave nisi navedla, ki ni že bila zavrjena in spodnesena z moje strani..in strani znanstvenikov.

To ni moj namen. Jst če se o tematiki zanimam, preiščem baze podatkov in izberem raziskave, ki me zanimajo.
Nimam pa nič od tega,da bi se zdejle spravila na pregled literature...

dodoman napisal/-a:če se jaz odločim obrezat svojo hčerko...bi te to motilo?

razlog bo identičn...higiena, aids, rak..

namreč na mednarodni konferenci v Riu je bilo dokazano, da obrez sramnih ustnic preprečuje aids pri ženskah...

prav tako imajo deklice veliko pogostejše vnetje spolovila kot fantki..torej je edino logično, da masivno obrezujemo deklice kajne?

da nebo pomote..nebom rezal ščegiča..ampk samo sramne ustnice..tko kt ve režete fantkom "samo" kožo:)
:D

Bolano, bolano. Deklicce imajo pogostejša vnetja. Ampak guess what, obrez pri deklicah ne zmanjša možnost vnetji. Ko ženski odrežeš velike sramne ustnice (koža), pod njimi ni koža, ampak sluznica. In sluznica je prepustna za mikroorganizme. Torej bi naredil škodo. Ne bi pa je sam obrez zmanjšal pogostost infekcij.
Pri moškem ni tako. Penis je prekrit s kožo tudi po obrezu. Med prepucijem in glavico se razvije toplo, vlažno okolje, ki je idealno gojišče bakterij. Sej veš, da pri umivanju ne odstranimo vseh bakterij? Torej, iz tistih par, ki jih bo ostalo, se bodo pod kožico hitro namnožile nove. In jih bo več (zaradi ugodnejših pogojev) kot na glavici obrezanega. In spet, sem proti rutinskemu obrezovanju, še vedno pa ni pametnega razloga, da bi obrezali deklico. S tem nič ne pridobi. Moški pridobi, vendar po mojem osebnem mnenju še vedno premalo, da bi se zato odločila za operacijo. Raje bi zdravila z antibiotikom vsako infekcijo.

Kar velja v zdravstvu pa niso miti, so raziskave. Teža teh tveganj in prednosti, ki jih obrezovanje prinaša, pa je še vedno predmet polemik.

Tudi glavica penisa je sluznica in NE KOŽA , zato, ker pa je izpotsavljena zraku se zasuši.

Obrez ženskih sramnih ustnic je popolnoma identičn obrezu penisa...vidim, da ti poznvanje delovanja moškega spolovila precej škripa, ker niti neveš, da je pred obrezom glavica vlažna...in to je posledica sluzi.

Lahko greva skupaj na medicinsko fakulteto in se poidiskutiramo s grupo profesorjev o sluznicah in koži, če hočš.

vse raziskave, ki govorijo v prid obrezu so bile narejene z namenom, da se obdrži čimvčji % obrezovanj v zda, saj so ljudje začeli dvomiti v mite o infekcijah in raku.

Zatorej so se pod vodstvomo 2 židov lotili mita o hiv- v afriki, vendar niso dokazali nič kaj koristnewga zanje..še več..naj bi se celo ovrglo raziskavo zaradi poskusov goljufije in priredbe dokazov, da je obrez koristen.

Zakaj, če praviš, da se ti razlogi za obrez ne zdijo dovolj pomembni..in zdaj tudi veš o nekaterih posledicah obreza..še vedno zagovarjaš nepotrebno obrezovanje, ki ni nujno?
Odgovori