McLarnovc napisal/-a:Tole s higijeno je tud ena blodnja, da glava boli... Kot, da se neobrezanga tiča ne da umit.
Pomoje se ne misli toliko na higieno v odrasli dobi, kot v otroški. Kožica se pri malih fantkih ne premika tako lahko, kot pri odraslih, ali pa se sploh ne. Dosti raztegljiva postane šele v kasnejši dobi. In ravno zato je pri neobrezanih dojenčkih toliko več infekcij penisa. 24 ur na dan v plenicah, v urinu in blatu, cca dve leti......pa še kožice ne moreš umaknit, da popucaš spodaj....
Poznam 4 mamice malih fantkov, in vse imajo probleme s kožico. In noben deček ni obrezan.
Druga stvar pa je mimoza. Zagovarjaš to, da se obrez opravi kasneje, v odraslih letih. Fant, ki ga poznam, in se je obrezal kasneje (pri 14. letih), pravi, da je bilo grozno. Ne sam poseg, ki je pod anestezijo, ampak kasnejše celjenje in zdravljenje. Ne samo, da dalj traja, ko si odrasel, tudi večje "travme" pusti. Od fantov, ki so bili obrezani ob rojstvu, se bolečine in obreza kot negativnega noben ne spomni.
Vsekakor bi bila raje obrezana kot dojenčica in ne bi čutila oz se zavedala ničesar, kot kasneje (pri petih, desetih ali petnajstih letih), ko bi se mi vse vtisnilo v spomin, bi vedela, kaj bolečina pomeni in zakaj jo prestajam. Enako je trdil tudi moj prijatelj (da bi raje videl, da bi ga obrezali že kot dojenčka, kot kasneje).
Da pa poseg povzroči travme na novorojencu, da ima zaradi bolečine kasnejše motnje.....potemtakem je moja punčka do nule iztravmirana, kolikokrat je padla, razbila glavico, priprla prstke med vrati.....vse to so grozne bolečine, travm pa ni videti....zakaj bi bilo pri zarezu v kožo drugače?