marjancax napisal/-a:Ampak fantje mi pa kar začnejo presedati.
... ali si do zdaj imela same napačne (saj veš kako pravijo, da v življenju spoznaš veliko napačnih ljudi preden spoznaš pravega), ali pa (še) nisi pripravljena na resno zvezo.
Roberta R. napisal/-a:Ful me zanima o kakšni svobodi tukaj govorite?ne zajedljivo, čist tako me zanima.. kakšno svobodo ste zgubile v zvezi? Js namreč razen tega, da nimam svobode seksat ali se poljubljat s komerkoli, nisem zgubila ničesar pomembnega.. Samo tako me zanima
positive vibration napisal/-a:Roberta R. napisal/-a:Ful me zanima o kakšni svobodi tukaj govorite?ne zajedljivo, čist tako me zanima.. kakšno svobodo ste zgubile v zvezi? Js namreč razen tega, da nimam svobode seksat ali se poljubljat s komerkoli, nisem zgubila ničesar pomembnega.. Samo tako me zanima
No...ne morš glih počet vsega, kar bi, če bi bla samska, ne? Ni povezano neposredno s partnerjem, v veliki meri pa podzavestno vpliva na tvoje odločitve. Npr. omejiš večerne izhode, čage s kolegicami, večere preživljaš z njim, ker se ti nekako zdi to bolj prav, čeprav bi morda bolj uživala kje zunaj. Sprejemaš kompromise - lažje se koncentriraš v nočnih urah in se takrat lažje učiš, delaš za službo, vendar se prilagodiš partnerjevim željam in to opraviš v dopoldanskem času, da sta lahko zvečer vsaj malo skupaj in greta skupaj v posteljo.
Spreminjaš svoje navade - npr. če ti paše jest takrat, ko si lačna in se ne oziraš na redne obroke, partner pa je zelo strikten glede rednih obrokov (prava južna mora bit, brez krompirja in pečenke seveda ne gre![]()
), avtomatično začneš jest takrat, ko tudi on je, čeprav tvojemu telesu to ne paše, ampak se ti zdi tako prav in običajno.
Meja med kompromisi, prilagajanjem in neomejeno svobodo je včasih zelo tanka. Še tanjša je meja med kompromisom, ki je posledica svobodne izbire ( =neomejena svoboda) in kompromisom, ki ga sklenemo zaradi občutkov krivde, slabe vesti, "samoumevnega vedenja v zvezi"... ( =omejevanje svobode).
Tole sem hotela tud jz dodat, ja.Špela89 napisal/-a:Se strinjam z dolce_chicco. Meni veza popolnoma nič ne jemlje svobode. Še vedno normalno hodim ven in se dobivam s svojimi prjatlji. Pa tut nobene dejavnosti nisem skenslala zarad fanta. On pa tudi ne. In to se mi zdi zdravo za vezo.
marjancax napisal/-a:^^Mogoče se ti nisi, ampak večina se. Vsaj moje prijateljice so se zelo. Nikamor več ne grejo same, ves čas nekaj pedenajo tipa doma.
Jaz pa si ne predstavljam, da ne bi mogla nikamor it in bi bila ves čas priklenjena za štedilnika.
marjancax napisal/-a:Za nekatere so skrajnosti, za druge ne, ker nekatere se zaradi fanta odpovejo vsemu in vsem.
Vem pa tudi za primer, ko jr punca hodila na trening in jo je fant zasledoval kam hodi-ljubosumje pač. In je prenehala s treningom, da je bil najbolj mir. Če to ni prilagajanje.