Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

claire napisal/-a:pol pa težko govoriš, da je to ful kul fajn, ane?

Ne.

Ideja mi je kul. Si predstavljam parčke lepo funkcionirat v taki zvezi. Pomoje jim nč ne fali ;) Ne vem pa, če bi sama lahko funkcionirala tko. Bi me pomoje vseen mal razjedalo, če bi razmišljala o tem, da moj partner še s kako bejbo uživa. Jebiga, mal pa sm posesivna, kaj nej :)

Sej ni tko, da mi ne bi smel bit všeč noben drug življenjski stil, kot pa tak, ki ga mam sama. Recimo, ful fajn se mi zdi, če majo ljudje čist zafilan dan, si znajo razporedit vse od dela, rekreacije, zabave, se znajo recimo sproti učit, pa men to ne rata. Pa to, da jz tega nisem sposobna, ne pomeni, da se mi stvar ne sme zdet fajn. Ali pač?

Zvestoba je kul, odkritost in "svoboda" je tut kul, varanje je pa no go.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

not_me napisal/-a:jaz ne vem kaj ti ni jasno, to je moje mnenje, ne osrečujejo nas iste stvari..in ja, meni je važno kako se jaz počutim v zvezi prav tako kot je to pomembno mojemu partnerju. če tebi sede, da se tvoj tip zadovoljuje tudi drugje, sem jaz zadnja ki jo to briga. še vedno pa sem mnenja, da ljudje to počnejo iz bojazni, da bodo nekoga izgubili oz. da mu niso zadostni. željo po sexu z drugimi oz. eksperimentiranju bi lahko zadovoljila tudi skupaj, ne vsak zase. meni je to smisel partnerstva.

Jaz pa ne vem kaj tebi ni jasno, saj nisem citirala in komentirala tvojega mnenja, temveč tvoje vprašanje namenjeno meni. Ne, jaz pravim, da nas ne osrečujejo iste stvari, ti pa praviš, da samo tisti, ki živijo tako kot ti ravnajo prav, ljudje v odprtih zvezah pa niso srečni.
Vsem je pomembno kako se počutijo v zvezi, nisem jaz nikjer napisala, da ni tako.

Večjo bojazen vidim pri tistih, ki želijo imeti partnerja samo zase. Več možnosti je, da me bo pustil za drugo, če se bo z drugimi dobival. Ampak jaz se ne obremenjujem s takšnimi stvarmi, nisem nikoli bila ljubosumna in živela v strahu, da me bo kdo zapustil. Zame je smisel partnerstva, da se dobivaš in kasneje živiš z nekom s katerim se zelo dobro razumeš in ti je z njim lepo, seks pa samo še ena od mnogih stvari, ki jo lahko počneš s partnerjem ali ne. S fantom sva si dovolj, a ne vidim nobenega razloga zakaj ne bi bila tudi z drugimi, če bi si to zaželela. Meni je to isto kot bi nekdo rekel, da partnerju nisem dovolj, ker se druži tudi s prijatelji, seks je še vedno tabu in ga večina obravnava drugače, jaz pa pač ne. Sem prepričana, da tudi če bi imela razmerja (pa naj bi ta temeljila samo na seksu ali tudi na čustvih) ne bi vplivala na najin odnos, ker kar imava midva je globlje od samega seksa ali nekaj zaljubljenosti.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

Horus napisal/-a:Amm, ego si pumpam tako, da se prepirckam z zenskami? Ha?
Ammm, punco, ki mi priskoci na pomoc? Na moskem forumu bi izpadel sam vem kaj? Ammm, malo bluzis ti?

heh ... in seveda, če se nekdo s tabo ne strinja potem ga sigurno bluzi :D

kadar se prepiraš z ženskami, na nek način deluje kakor da tekmuješ in če tekmuješ, potem hočeš tudi zmagati ... in ne razumeti :) ... iz tega vidika, mi deluje tak način kot pumpanje ega. Saj ni tako težko razumljivo :D

Horus napisal/-a:Ego si lahko pumpas takrat, ko se dajes z nasprotniki, ki igrajo isto igro. Se pravi, ego bi se mi dvignil le, ce bi logicno nadkrilil npr Alwaleeda, Jochieja, Mahagonija ipd. Ali pa ce bi emocionalno nadkrilil vas punce. Ampak s tipi se vglavnem strinjamo, emocionalno nadkriljevanje pa ni moje podrocje.

ista igra? hehe ... na forumu si in to je ista igra, ne glede na spol.

Horus napisal/-a:Punca, ki mi priskoci na pomoc... Pac se strinja z mano. Ni edina od zensk. Pomoci pa ravno ne potrebujem. Je pa fajn, da sem si nasel zrelo punco, ki razume moske in se ne slepi a ne xD

strinjati se in ščititi ni ravno eno te isto.
Če nekdo izpostavi tebi drugačen vidik, še ne pomeni da je oseba zrela in da razume moške. Če bi v tem sklopu tvoja trditev veljala, potem bi tvoja punca zdaj s tabo swingala ... :wink:

Horus napisal/-a:Na moskem forumu ne bi nikakor izpadel, ker se moski pac dajemo z logiko in tam najbolj logicen argument zmaga. Ali pa se flejmamo xD Either way, it's fun. Emocionalne ljudi se bananira.

probaj ... na tipično moškem forumu, če bi te v 'kritičnem delu' tvoja draga ščitila (z strinjanjem in podpiranjem tvojega mnenja) bi izpadel manj moški, kot na nekem forumu kot tale.

Horus napisal/-a:Seveda smo moski levomozganskopolovicno bolj zreli, zenske pa desnomozganskopolovicno. Get over it. Zenska pri 20 je racionalno tok zrela kot 20 letnik emocionalno. In kontra.

heh prihrani z takšnimi stereotipi ... nismo več v kameni dobi :D

Horus napisal/-a:In ja, emocije na moskih forumih so nepotrebne, nepomembne in otrocje xD

in zaradi takšnega mnenja, mišljenja in dojemnaj emocij se potem dogajajo takšni izpadi moških, ki si jih lahko zasledil tudi na tem forumu (npr oseba z nikom MotoStanch in še pri marsikomu v manj destruktivni obliki), ki na vsak način hočejo degradirati vse kar je žensko in pri tem so mišljenja, da so emocije domena žensk... seveda pa vso to potlačevanje dela sebe (ki ga nekako smatrajo za manjvrednega, nepomembnega, nepotrebnega in otočjega) se tranformira v obliko destruktivnosti do nasprotnega spola. V bistvu pa najbolj škodijo sebi ... ker se ne morejo sprejeti.

Izpostavljam le vidik, da če imaš pri sebi oba dela v harmoniji in pri tem nobenega ne zapostavljaš ali poveličuješ, (ter razumeš da sta različna, a enakovredna saj sta enako pomembna) je posledično tud tvoj vidik do sebe in spolov harmoničen. Potem več ne vidiš moškega ali žensko, ampak le osebo.

...
Zadnjič spremenil puma, dne 06. Nov. 2009 19:03, skupaj popravljeno 1 krat.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

claire napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a: Povej mi, lepo prosim, kaj od tega je striktno za ženske. :roll:

mogoče forum sam kot tak. COSMOPOLITAN. :roll:
Ja? Si ziher? Si prepričana, da poznaš pravi pomene te besede (in ne samo v povezavi s cosmo-kurami)?

Men se pa zdi fajn, da dobimo tu tud moške (resne in take malo manj resne) poglede na razne situacije.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ ne gre se za pomen besede. :roll:
revija cosmopolitan JE za ženske. tole je pa pač njen forum. (o tem, če je moške tu fajn met al ne, sem rekla samo, da so redki.)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

claire napisal/-a:^^ ne gre se za pomen besede. :roll:
Ne? Zakaj si pa potem tako izpostavila ime?

(pa pazi, da se ti učki ne bojo "zaskočil", tolk neki zavijaš skoz z njimi)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

claire napisal/-a:saj pravim, nimam nič proti, a so redki in njihov izgovor, da iščejo "pametne" sogovorke je isto klavrn kot izjava "kaj delajo na ženskem forumu".

Če je pa res.

Samo zato, ker prihajam vsake toliko na Cosmota pogledat, ne pomeni, da ne sodelujem tudi drugje, kjer je večina občinstva moškega. Moj lasten blog ima pretežno moške komentatorje. Pregledujem tudi OvercomingBias.com in LessWrong.com, kjer so spet večinoma moški.

Ukvarjam se z delom, kjer komuniciram večinoma z moškimi, in igram igre, ki jih igrajo večinoma moški.

Ko se pogovarjam z moškimi, je to običajno o intelektualno zahtevnih temah, ki zahtevajo sposobnosti razumevanja, uvida, nepristranskosti in natančnega izražanja. Takšne teme so stimulativne, vendar tudi suhoparne. Na ta forum pridem, ker se moški o mehkejših, bolj touchy-feely temah med sabo ne znamo pogovarjati. Vsak "pravi moški" - tak, ki sodeluje na "pravih, moških" straneh, in se pogovarja o "pravih, moških" temah - se namreč v življenju najbolj boji, da bi izpadel peder. Posledično so vsi pogovori o mehkih temah ali sterilni, ali pa hitro degenerirajo v zajebancijo.

Kje torej najdeš za take teme primernejše okolje, kot pa nekje, kjer se nihče ne boji, da bi izpadel peder?

Pred leti sem v ta namen sodeloval na forumu Spolnost.com, ki je bil za moje potrebe primernejši od tega tu. Ampak tisti forum so žal zaprli, in tako mi ostane tale, ki konec koncev tudi ni tako slab. Zaradi nekaj piscev obeh spolov, ki so mi všeč, se ta čas pogosteje sem vračam.

Zdaj bi pa predlagal, da pustimo ostalim, da se vrnejo k temi. ;)
Uporabniški avatar
baroque
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a baroque »

Mislim halo?! kakšna zveza je to, da lahko mirno oziroma še z užitkom gledaš svojega moškega ki seksa z drugo??!! Zveza brez čustev, ljubezni? res ne razumem.
Uporabniški avatar
Mellyora
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Mellyora »

:lol: :lol:
Freedom is just another word for nothing left to lose..J.Joplin
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a foxy.lady »

purple_rain napisal/-a:
claire napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a: Povej mi, lepo prosim, kaj od tega je striktno za ženske. :roll:

mogoče forum sam kot tak. COSMOPOLITAN. :roll:
Ja? Si ziher? Si prepričana, da poznaš pravi pomene te besede (in ne samo v povezavi s cosmo-kurami)?

Men se pa zdi fajn, da dobimo tu tud moške (resne in take malo manj resne) poglede na razne situacije.

:top:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

baroque napisal/-a:Mislim halo?! kakšna zveza je to, da lahko mirno oziroma še z užitkom gledaš svojega moškega ki seksa z drugo??!! Zveza brez čustev, ljubezni? res ne razumem.

Tvoje domneve so napačne. Vtis imam, da ljubosumje poistovetiš z ljubeznijo. Mogoče je čutiti do partnerja močna čustva in ljubezen, in uživati v pogledu, ko partner seksa z drugim.

Nismo vsi enako zgrajeni - enim je takšno doživljanje bolj blizu kot drugim - ampak če znaš enkrat odnos doživljati na tak način, je v odnosu več sproščenosti, več zaupanja, več ljubezni - in v življenju več veselja; ker je več stvari, ki v njih uživaš, in manj takih, za katere se ti zdi, da te ogrožajo (saj te v resnici ne).
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

baroque napisal/-a:Mislim halo?! kakšna zveza je to, da lahko mirno oziroma še z užitkom gledaš svojega moškega ki seksa z drugo??!! Zveza brez čustev, ljubezni? res ne razumem.

Kako lahko je govoriti o stvareh, ki jih ne poznaš..
moja pot, moj način je edini pravilen..

Jaz nisem v odprti zvezi, si sebe v takšni ne predstavljam, ker enostavno nisem tip človeka za to.. Ampak, če ljudjem paše takšna zveza, če se v tem najdejo, in najdejo nekoga, s katerim si takšno razmišljanje delijo, super.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a amark31 »

Tudi jaz mislim, da si je to zgodbo izmislil tip, ki išče žensko zase, noseča dragana najverjetneje ne obstaja.
Če pa obstaja je pa one fucked up bitch.

[/quote] tako kot marsikakšnega tipa rajca ideja, da njegova punca seksa s kom drugim.[/quote]

Marsikakšnega !? Pomoje to izhaja iz kakšnega Daddy issue, ali je pa tip gay, saj v prenesenem pomenu tip s tem ko
nateguje njegovo nateguje njega.

To, da ti nateguješ druge še razumem, ampak, da ti je všeč, da nekdo nateguje tvojo punco...

Pa ne spet uporabit argumenta, da sem zavrt moralist... kar se sexa tiče sem zelo free, ampak potreba, da vidiš, tvojo žensko, ki jo
seksa drugi po mojem izvira drugje, kot želja po seksu.

Zakaj si pa na tem forumu je pa itak jasno... vsak forum ma svojga lokalnga fukfehtarja, tukaj si to trenutno ti.
Obenem pa še vse prepričuješ, da ne moremo opraviti s svojo ljubosumnostjo in, da smo premalo pohotni, da bi pohota premagala našo ljubosumnost.
Ja super si.
Odgovori