Njegova sestra je grozna

Pomoč iz čustvenih stisk.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

jullia_ napisal/-a:Ja, ampak vsi ti tvoji načini so neverjetno otročji :)
A niso vedno? :lol:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam ....

Neprebrana objava Napisal/-a Drobtinica »

Avtorico teme čisto razumem. Tudi pri mojem je isto - ima 4 leta mlajšo sestro, ki misli, da je središče vsakega vesolja - vsi bi morali početi, kar si ona zamisli, ona ima vedno in povsod prav; če ni po njenem, je neverjetno užaljena in se ne pogovarja s tabo.
Punca je stara 26 let, ima fanta, pri katerem živi.
Sposobna je v nedeljo 5 min do kosila poklicat, da s fantom prideta na kosilo (meni nič, tebi nič, a imaš slučajno kaj odveč skuhano);
lani je hotela prit k nama na morje za 14 dni - v stilu: kdaj imata dopust? Super, midva tudi, prideva k vama. (sem popizdila na polno);
vsi bi ji morali dajati denar (pa čeprav je že zaposlena in nima slabe plače), ko pokliče, bi morala cela hiša mirno stati in se ji klanjati.
Bog ne daj, da ji kaj prepoveš. Se ne pogovarja z mano že ne vem kako dolgo ne, ker sem mojemu rekla, da naj ji reče, da naj ne uletava v sobo brez, da potrka. Kaj hujšega. Komaj da me pozdravi.

Nimam nič proti sorodnikom - vem, da so tam. Ni pa nujno, da vse vesolje dela to, kar oni hočejo.

In ne, nisem ljubosumna in ne, nočem imeti popolne kontrole nad mojim tipom. En zdrav odnos brez pretiranega izkoriščanja bi pa človek pričakoval od 26letnice.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ tu se je za vprašati ali ima tvoj fant kaj hrbtenice. razumem, da je lahko tole nadležno (sigurno je, tudi sama bi popizdila), ampak da fant nima jajc ji povedati kaj in kako, je pa smešno.
itak da ona izkorišča to, da vsi skačejo okrog nje. starše še razumem. tvoj fant je pa tu tisti, ki mora reči razčistiti. ona pa, če je pametna bo razumela. sicer se nima smisla z njo ukvarjati.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Ahh tut js mam podobno izkušnjo, le da je blo tko, da ko je moj fant dobil domov plačilno listo je že koj klicala (v primeru da ga ni blo doma) kje je, nej pride da bosta šla u šoping da ji bo kupu neki. In ji je velikokrat...samo ok njegova stvar nej ji kupuje. Najbolj me je pa zjezil ko je njej kupoval vsak mesec fuuul stvari, na moj rojstni dan pa pozabil, ali pa mu je pol zmankalo denarja je pa mene prosil če mu posodim...pa sm se pol razjezila, mu tisto leto nič nism za rojstni dan kupila ker on tut men ni in mu tut nism več posojala denarja (ki ga nikol ni vrnil).
No pol je pa nehal ji kupovat, ker je vidu da skoz mesec on ne pride, in ni imel niti da bi si malco za na šiht kupil, tko da sm to uredila po svoje.
Sej še kdaj slišm od nje "kaj mi boš kupu" ampak me boli, če je tok neumn nej ji pa kupuje pa pol skoz mesec pride kako ve in zna.
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a undercover »

No zj sm tut js ugotovila da sestra mojega fanta s katero sem mislila da se dobro razumem kontaktira z njegovo bivšo punco , se z njo videva in kolikor sem čula deli z njo dogodke in ji posreduje informacije ki jih vidi in sliši med nama z mojim fantom. :? ahh te sestre
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Jaz sem imela tudi podobemn problem. Fant je star 26, njegova sestra pa 16. Ful je razvajena in vedno hoče, da je vse po njeno. Oblači se v njegove majice, si sposoja njegove stvari, brez vprašat, doma kriči na njega, ko ji kaj ni prav. Ko sem videla, kaj počne, sem mu pač povedala svoje in od njega zahtevala, naj situacijo umiri (prej jo je zagovarjal). Od takrat, se je 100% spremenil in ji ne pusti več, da bi se izživljala nad njim. Res je ffuull razvajena in doma ji vse pustijo. Enkrat sem jim povedala, da nima ravno najboljše vzgoje ter da nisem še videla bolj razvajene ženske. Kar nekaj časa nismo govorili. Se pa je izplačalo, čeprav jo še vedno ne maram preveč :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz se pa ne bi nikoli vtikala v fantove družinske razmere. Razen če bi živela tam in bi se me to neposredno dotikalo.
Sicer pa nobena družina ni popolna in pomoje ni ravno na mestu, da ti njegovim staršem razlagaš, da imajo razvajeno hčerko.
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objava Napisal/-a Miss M. »

Še z vidika sestre...
Jaz verjetno delujem nesramno, neuvidevno, ipd., do bratovih "punc". Namreč, ne da se mi več z njimi ukvarjat. Enostavno nobena se ne obdrži, pa naj ima še tako velike načrte, kako bo mojega brata spreobrnila in si ga podredila, ker ona je "drugačna od vseh drugih", njej bo zvest, njo bo upošteval. Riiight. Ne navezujem stikov z njimi, ne splača se mi poštekat s kakšno, ker itak kmalu prekineta stike. Tolk jih je že blo, da (to bo grdo za slišat/prebrat), da se mi zdijo bolj kot številke. Ima jih le za f**, nihče niti ne ve, da se sestajata, ampak one kar sanjajo...

Ko pridete v tujo hišo, ste na tujem teritoriju in se temu primerno tudi obnašajte. In če ste za fanta dobrodošle, obstaja veliko možnosti, da vam drugi člani družine niso tako naklonjeni. Najbolj mi grejo na živce babnice, ki ga poznajo en mesec, pa mu že hočejo cel življenje splanirat, ga zdresirat in urejat njegove odnose z družino. Ma, ne hodi v hišo, kjer živi sestra fanta, ki te ne mara in to je to. Pa brez zamere vsem, nisem ciljala na noben post v tej temi. :)
What's the story, morning glory?
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

jullia_ napisal/-a:Jaz se pa ne bi nikoli vtikala v fantove družinske razmere. Razen če bi živela tam in bi se me to neposredno dotikalo.
Sicer pa nobena družina ni popolna in pomoje ni ravno na mestu, da ti njegovim staršem razlagaš, da imajo razvajeno hčerko.

Enkrat pač pride do tiste točke. In jaz nisem taka, da bi bila tiho, če se kdo vtika vame ali v moj odnos s fantom. Fant se je takrat strinjal z mano. Tako da je od takrat boljše.
Tudi jaz imam brata, ki ima punco (sicer je mlajše od mene). Pa mi na kraj pameti ne pade, da mu rekla, da mora meni kupovati več kot njej, se pizdila na njega, če bi šel z njo vn, mene pa ne bi vzel s sabo itd
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Saj ne gre za to, da bi zagovarjala sestro tvojega fanta in njeno obnašanje. Zmotilo me je tole:

spice girl napisal/-a:Enkrat sem jim povedala, da nima ravno najboljše vzgoje ter da nisem še videla bolj razvajene ženske.

Tu si za moje pojme prestopila mejo.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Sam eni se res ne znate obnašat in držat vsake tolko jezik za zobmi.
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a T00Mika »

jullia_ napisal/-a:Saj ne gre za to, da bi zagovarjala sestro tvojega fanta in njeno obnašanje. Zmotilo me je tole:

spice girl napisal/-a:Enkrat sem jim povedala, da nima ravno najboljše vzgoje ter da nisem še videla bolj razvajene ženske.

Vsak starš vzgaja lastnega otroka "po svoje", hkrati pa se vsak trudi, da ga vzgaja v najboljši "luči".
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

tani24 napisal/-a:Pač mene ni nikoli motilo, kaj on dela s svojim denarjem, sam zdaj greva skupaj živet, stroškov bo veliko, treba bo šparat za najino stanovanje in nekoč najine otroke, moj pa sanja kako bo tamali plačal izpit in kupil avto in še in še...kaj lahko rečeš na to? meni govori, da ne smem zapravljat za cune, njej bo pa zdele dal 500 € na račun in js nimam kej nardit glede tega. Če bom kej rekla bom js una ta grda, ker ne zatopim, ko mu kaj omenim mi samo reče, da njegova tamala ne bo čutila revščine in da ji bo omogoču vse kar lahko in to je to. Pa sej nebi rekla, če nebi mela staršev samo ona ima oba starša, ki preklet dobr zaslužta...velik več k midva oba skupaj, pol ji pa on kupuje cunje, ker se mt čist nč ne spomne.

No, to je pa za moje pojme tam, kjer se potegne črta. Povsem mogoče je, da ti zares daješ preveč denarja za obleke, ampak če je hkrati tudi on razsipen, potem nima prav nobene pravice, da ti govori, kaj počni s svojim denarjem. Drugo bi bilo, da bi on trdo delal in ves svoj denar vložil v skupno stanovanje, avto, ..., ampak če pa on svoji sestrici daje take zneske, ... ma, jaz bi znorela na tvojem mestu :? Oz. verjetno bi mu lepo naravnost rekla, da zdaj pa dovolj, ti si tista, s katero si ustvarja družino, da njegovi tamali prav nič ne manjka in da če se ji zdi, da ima premalo keša, gre lahko tudi kdaj pa kdaj delat, pa je ne bo ubilo. Če ima fant preveč denarja, naj pa raje varčuje. To lahko rečeš na to. Ker če tega ne urediš zdaj, se zna zgoditi, da bosta v prihodnje imela še velike probleme prav zaradi tega.
Every rose has its thorn
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

T00Mika napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Saj ne gre za to, da bi zagovarjala sestro tvojega fanta in njeno obnašanje. Zmotilo me je tole:

Vsak starš vzgaja lastnega otroka "po svoje", hkrati pa se vsak trudi, da ga vzgaja v najboljši "luči".
Itak, in zato se "zunanji" (punce, fantje) nimajo kej za vmešavat v te odnose.

Jz sem tud kar precej časa mal postrani gledala na odnos bivšega&njegove sestre, zdela sta se mi ful povezana in on je marsikej naredu zanjo, četud mu je blo totalno odveč .. pa sem kasnej zgruntala (si priznala?), da ni bil problem v tem, da bi zarad tega mene zanemarjal, me res ni (sam je blo pa zoprno ga poslušat kako se jezi čez njo), problem je bil, ker sem jima zavidala tak odnos (mam namreč tud jz starejšega brata, s katerim si pa niti približno nisva tako blizu) (sem pa zdej ful prijateljica z bratovo bivšo :)).
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Ne, meja je bila prekoračena že veliko prej, z njene strani. Ko sem jim povedala svoje res nekaj časa nismo govorili, se je pa stvar poboljšala. Sicer je pa daleč od tega, da bi bila ljubosumna nanjo. Moj odnos z bratom je veliko bolj trden in pristen kot njun.
Take jih je kuhala, da je že prestopilo mejo normalnega in sem pač morala nekaj narediti. Mogoče ni bilo ravno lepo (tudi kar je ona delala ni bilo) ampak tako pač je. Dosegla sem, da se noben ne vtika več moje in fantove stvari in naju pustijo pri miru. Sicer pa se s taščo in tastom ful dobro razumem.
Odgovori