Ice princess?

Pomoč iz čustvenih stisk.
LilBarbie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a LilBarbie »

čokolinček napisal/-a:Jaz sem bila takšna še do nedavnega, tako da vem o čem govori avtorica. No, jaz nisem rabila nikakega psihiatra niti nisem spraševala na forumih, kaj naj naredim, ampak sem enostavno vzela v roke list papirja, premišljevala kaj delam, pisala reakcije ljudi katerim sem take stvari počela in na koncu spisala, KAKO bi rada da bi bilo in KAJ moram spremeniti. In sem brala tist list vsak večer, sčasoma sem ugotovila da sem se popravila, pa tudi drugi so mi rekli da sem se spremenila na bolje.

- Obnašala sem se zelo razvajeno in otročje, nisem znala sprejemat kritik na svoj račun, bla sem precej zajedljiva in preveč sarkastična, nesramna... Sem odkrila tudi razlog temu - v OŠ sem bila "grdi raček" in so me skoraj vsi pač imeli za grdo in me psihično uničevali s svojimi žaljivkami, zato sem bila dolgo časa na dnu s samozavestjo. Zadirčna, z nikomer nič pogovarjat -če pa že, sem bila nesramna (branila sem se še preden bi me kdo "napadel"). No, v SŠ se je to malo izboljšalo (15let), edino pri fantih sem bila še vedno mutava lutka in se obnašala skrajno odbijajoče; sploh če sem zvedela da sem komu všeč, sem mislila da se norca dela (slabe izkušnje iz preteklosti pač, ko se so fantje delali norca iz mene) in sem se sama še bolj iz njega. Zelo grdo... No, pri 17ih sem spoznala pa prvega resnega fanta, ki mi je pomagal dvignit samozavest na normalno raven in mi pomagal, da sem postala normalna oseba. Še vedno sem sicer mela napade "nesramnosti", ampak v manjši meri kot prej in pri osebah, ki so si to dejansko zaslužile. Najhujše mi je blo, ko sem se zavedla kako sem se obnašala do staršev - tega si nikakor niso zaslužili, ampak oni so pač rekli da sem pubertetnica (nisem jim povedala kako sem trpela v OŠ, šele čez nekaj let sem to zaupala mami).
No, kakorkoli - sama sem to dala skozi in če me zdaj spet kaj takega prime, sem raje tiho in si mislim svoje, ali pa 3x vdihnem in potem z mirnimi in vljudnimi besedami odgovorim/pojasnim, karkoli že. Rekla sem si pač; Nehaj se tako obnašati, nihče ti več nič noče, lepa si, ne zafrkava te noben več, ti pa se še vedno tako obnašaš in to do ljudi, ki te imajo radi in ti hočejo dobro?? Se sploh zavedaš, kako izpadeš pred njimi?!!

Uf, sem se razpisala- upam da nisem preveč offtopic.
:lol:

Koda berem sebe...Kar solzne oci sem dobila :) good job
StormRider
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a StormRider »

Horus :roll: you must be joking, right?
Butterflies and Zebras and Moonbeams an Fairytales..
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a foxy.lady »

StormRider napisal/-a:Horus :roll: you must be joking, right?

:top:

Hvala vsem za pozitivne/negativne kritike.
Thanks a lot, čokolinček :) :respekt:
Z enim frendom sva analizirala moje obnašanje in vse.. who needs a psychiatrist with a friend like that :D

zdej bom samo še princess, brez ice :bia:
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a dolce_chicco »

Tisti, ki ni najbolj sproščen (in zadovoljen sam s sabo, kar že vemo) se ponavadi brani brez, da ga sploh kdo napada, in išče šibke točke pri drugih. Zato se je treba najprej "pogovoriti" sam s sabo in delati na tem, da se izboljša samopodoba, šele nato se lahko začne spreminjati odnos do drugih...

EDIT: Drugače pa super, da imaš še koga, ki te po tvojih izpadih še vedno prenaša, in da ti pomaga pri tem. :wink:
Odgovori