Mama hoče da grem od doma
Pravico imaš živeti, kjer živiš in uporabljati vse, kar je v hiši v skupni uporabi. Vse pripombe o pretiranem tuširanju, hrani in podobnem so smešne. Lahko ostaneš kjer si in trpiš psihično nasilje (ker to to je) ali pa se podaš v finančno tvegano selitev.
Kljub vsemu ti svetujem, da ostaneš doma, obenem pa imaš natančno izdelan načrt za odselitev (kam, kje, koliko denarja, s kom).
Zakaj? Ker menim, da je to dobra vaja, da te tako ravnanje mame neha prizadevati. Njena dejanja in izjave so NJENA zgodba, ki s tabo nima nobene veze. To NISI ti - ti si samostojna, od nje neodvisna celota, ki razmišlja in čuti po svoje.
Ni ti treba odgovarjati na njene iztočnice za prepir, ampak vadi vlogo "Ghandija" - pretvarjaj se, da si povsem mirna, razumevajoča in neprizadeta. Napad brez obrambe izgubi svojo moč, napadalec pa se počuti ogoljufan in osramočen, saj se je obnašal kot tepec. Ker vsako nasilje je v svojem bistvu neumnost. Glej na svojo mamo kot nekoga, ki je negotov, nesamozavesten, izgubljen, ranljiv.
Vse življenje je še pred tabo - delaj dobro in se ne oziraj na tiste, ki te pri tem ovirajo. Tudi, če je žal to tvoja mama.
Kljub vsemu ti svetujem, da ostaneš doma, obenem pa imaš natančno izdelan načrt za odselitev (kam, kje, koliko denarja, s kom).
Zakaj? Ker menim, da je to dobra vaja, da te tako ravnanje mame neha prizadevati. Njena dejanja in izjave so NJENA zgodba, ki s tabo nima nobene veze. To NISI ti - ti si samostojna, od nje neodvisna celota, ki razmišlja in čuti po svoje.
Ni ti treba odgovarjati na njene iztočnice za prepir, ampak vadi vlogo "Ghandija" - pretvarjaj se, da si povsem mirna, razumevajoča in neprizadeta. Napad brez obrambe izgubi svojo moč, napadalec pa se počuti ogoljufan in osramočen, saj se je obnašal kot tepec. Ker vsako nasilje je v svojem bistvu neumnost. Glej na svojo mamo kot nekoga, ki je negotov, nesamozavesten, izgubljen, ranljiv.
Vse življenje je še pred tabo - delaj dobro in se ne oziraj na tiste, ki te pri tem ovirajo. Tudi, če je žal to tvoja mama.
-
- Kofetarica
*kayka* napisal/-a:ja sj se je izogibam k res nimam več živcou za kreganje...ja za študentski dom sm šla pa prou gledat moje km in ne morš verjet... 28km mam... tko da no go, še ena kolegica s koroške ni dobila kuko bom pol js
No, ampak subvencijo za stanovanje pa vseeno dobiš.

Every rose has its thorn
ej ne da govorim o seb samo dobro, sj ona ma tud dneve k je kul, pa mam tud js dneve k sm slabe vole. Sam js če vidm da je ona dobre vole ji ne pokažm da sm slabe vole, ker mi je kul kadar je dobre vole, če štekaš. Za vsa razburjanja pa obtoževanja pa nima prou nobenih pravih razlogov. Nč ne zahtevam od nje, hvaležna sm ji če ma dobr dan pa prnese kosmiče zame k gre v trgovino, vsak dan zutrej predn grem od doma pospravm kuhno (k jo zmer pustijo v razsulu!), z mano nima nč stroškov, ne pijem skorej nikol, če pa že pa ful mal, ne kadim, ne drogiram se, delam od kar vem zase (pr 14 sva s sestro hodile v naše podjetje pucat predn sva šle zutrej v šolo!), nikol v žiulen mi ni rekla da me ma rada, nikol nobene topline od nje, pohvalila me je prbližn 5x v živlen, zanč k sm z aerobike pršla mi je rekla da se preseravam
mislm WTF??? Js nikol ne začnem prepira, res nikol, ker mi preveč pomen to da bi se enkrat dobr zastople...

Heh , potem pa nwm skuhj kavico reci zj se morva pa pogovort in ji use to poveš ampak ne tako da se kregata ampak kot normalni ljudje ker če se kregas nič ne dosezeš... lepo mirno pa probi če pa tud to ne pomaga pol pa lohk sam sufr furaš :d resno kajti tako mamico imeti haha ... preveč čudno ampak se postavi zase jaz se ko sm biu mlajsi sm reku sam bod tih pa pjd stran pa če je se kj rekla sm pa pouzdignu glas pa je sla ocetu jokat on se ji je smejou pa je reku pač kaj pa neki se kregas za brezveze;D in je blo njej gando
*kayka* to pa je res. Pogovori se znjo, na lep način jo vprašaj zakaj te ne mara? Povej ji da bi rada imela lepe odnose brez kreganja..Če pa tud to ne bo pomagalo, kot je napisala princes...čim več delaj da si čim manj doma..in potrpi še leto pa pol in bo tvojega mučnega življenja konc!
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
- positive vibration
- Cosmofrik
Ma dej, kašna mama je to
Svoje mame nej ne bi blo glih treba prosit za njeno ljubezen. Jaz bi se takoj, ko bi lahko, distancirala od nje. Če te pa tud takrat ne bi pogrešala in popravla svojga odnosa do tebe, pol pa hvala lepa za tako mamo. Pol bi samo še s fotrom ohranjala stike, njo pa čist ignorirala, pa nej bo fouš. A ni bolš svojo energijo usmerjat k drugim članom družine, k bo kšn rezultat.