Mama hoče da grem od doma
Mama hoče da grem od doma
situacija je taka: z mami se nikol nisva lih štekale, pridejo dnevi, ko se lahko normalno zgovarjava ampak to je tud to. že ko sem bla stara cca 16 let mi je zacela govort da komej čaka da bom šla od doma, da nj kr grem...zdj sm stara skorej 22, delam od 15 leta naprej, šolo delam redno, sama si plačujem vse (doma ne dajem za elektriko in vodo, pa še to bi, če ne bi blo fotra, ker mami pred njim noče nč pokazat kašn odnos mava, čeprou ve). ja fotr je bl mau doma, smo 4 otroc, js sm najstarejša, vedno pomagam doma, res ne vem kaj sm ji nardila, ampak s temle da nj se odselm je skos huj. Zdj mi to govori že vsak dan, pa da preveč vode porabm k se tuširam, da njeno hrano jem
(pa v polovici primerou si jo sama kupm). Ja pa dnarja mamo dost, to je najmanši problem. Mam pa fanta k sva skupej skorej 3,5 let, on studira v MB in bo letos zaključu in vzel absolventa, js pa mam pred sabo še 3 letnik v ljubljani (oba pa sva iz kranja). 98% bova ko njemu poteče status oba živela v Mb, ker nama je všeč tam, ampak ne vem kako nj zdržim še leto pa pol doma?! Vsak dan poslušam kako jih zajedam, da nj grem, pa nvm kaj še vse, fotr nikol nč ne reče, čeprou ve kako je...

^ti si iz kranja in študiraš v lj? kaj pa kako najemniško/študentsko stanovanje v lj? in pač ne prihajaš domov za vikend. ali pač enkrat na mesec ipd.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
nobena rešitev ne pride v poštev, da ji rečm da nj me žvi do 27 leta?! pomoje se ji kr umede...sm ji že marskej rekla u glavo (k se skregava sva precej direktne), tud pred fotram, pa nč ne pomaga, pa ene dvakrat k nisva govorile mislm da 3 mesce sm do nje prsla pa jo prasal azakaj je taka do mene pa se ne spomnem da bi mi povedala... Jah, selitev v Lj... krančani nč ne dobimo subvencije za Lj, stanovanja tm so pa precej draga...ne bi mogla na svoje zdle, ni šans. sama ne, ni dost financ, mam sicer nekej našparanga ampak ne bi blo dost.
~NIA~ napisal/-a:upraš jo kam naj greš, pa da greš takoj ko ti zrihta stanovanje, ki ga bo ona kupila ali plačevala najemnino in stroške. povej ji da te je DOLŽNA (sploh če te lahko) preživljat dokler se šolaš (oz. do 27 leta).
jst bi jo direkt uprašala zakaj me tok ne mara in kaj sm ji nardila!
pa pred fotrom bi tud kakšno rekla.
Jaz bi naredil isto.
Me pa zanima kaj je razlog za to, da te en mara. To lahko marsikaj pove.
tak odnos ma do mene že skos, včasih se mi zdi (pa tud fnt je parkat reku da bi lahko blo to), da je lubosumna name, ker se s fotrom stekava pa me ma rad pa tko...mava pač kul odnos (razn tega da ji nč ne reče). Ja sm jo js že parkat prašala kam nj grem pa da me je dolžna žvet...boli njo za to da me je dolžna... js si sama kupujm zobne ščetke pa šampone pa plačujm telefon od 12 leta naprej
ona ne ve kašne so njene dolžnosti do otrok. Najhuj pa je k pred žlahto pa pred prjatli me pa ful hval kok sm pridna pa nvm kaj še vse...
za bruhat... sm ji ze ful velikat rekla da zakaj igra happy family če to nismo...

claire napisal/-a:*kayka* napisal/-a:aja ne nimam nč zgorej frej...mamo hišo par let staro in je vse tko narjen da se ne da nč zrihtat pa to tud ne bi nč rešil, ker bi ubistvu še zmer žvela doma...
če si pa v eni drugi temi govorila točno o tem.![]()
kaj pa na črno v štud. dom?
ne, mogoče sem govorila o tem da bi bla lahko v stanovanju nad mamo, ki je prazno, sem delala na tem, ga šla spraznit pol smo pa ugotovil, da bi ga blo treba dobr prerihtat (kopalnico ČIST), to pa stane kr precej dnarja...pa tud ne bi se spravla tistga rihtat pa vlagat tja not ful dnarja, če bi šla čez en let pa pol v MB...
uf, nemogoče...lih zarad tega nisem šla v MB študirat, ker je to edini fax, da bi hodila pa samo na izpite pa tud nemogoče, ker mamo redne korekture, oddaje izdelkov,... + ful težijo glede prisotnosti. Sm precej razmišlala v tej smeri, ampak zaenkat je fant v študentskem domu, in ker je nov, pa to so ful strogi in hodjo nenapovedano zutrej v kontolo, če se kdo šverca, lahko sicer daš 3€ na noč, ampak mi to nč ne pomaga, ker bi se mogla vsak dan vozit v lj, če bi pa hotla dobit študenstki dom v lj, bi mogla bit pa najmanj! 3 leta že prijavljena v MB 

Saj očitno nimaš izbire, kot da potrpiš to leto in pol in še naprej to prenašaš
Tolaži se s tem, da ti bo pa potem lepše.
Sicer se pa pogovori z mamo. Vprašaj jo direkt, kaj si naredila, da je taka do tebe? Pa ne z povzdignjenim glasom, lepo mirno. Mogoče boš pa dobila odgovor.

Sicer se pa pogovori z mamo. Vprašaj jo direkt, kaj si naredila, da je taka do tebe? Pa ne z povzdignjenim glasom, lepo mirno. Mogoče boš pa dobila odgovor.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kera grozna mtka....
No moja mtka je pa lih v drugo smer, hočm se odselt (zarad brata k mi grozi in podobne) pa je v jok padla, kao kakšna sm, itd itd... Tko da zdej bom probala še 2 leti zdržat pol bom šla pa v tujino študirat in se bom tko potih odselila. Teb pa svetujm da si urediš da dobivaš otroški dodatk k ga ona dobiva in greš v Ljubljano živet, sej recimo boš tud nek keš prhranla k ga zapravš za bencin pa bi te recimo enak stal? Al pa počaki no, sam jst vem kok je to težko, k bi se rad odselu pa morš počakat, ker pač nimaš pogojev in nč. Probi zdržat pa ne dobit čira na želodcu?
No moja mtka je pa lih v drugo smer, hočm se odselt (zarad brata k mi grozi in podobne) pa je v jok padla, kao kakšna sm, itd itd... Tko da zdej bom probala še 2 leti zdržat pol bom šla pa v tujino študirat in se bom tko potih odselila. Teb pa svetujm da si urediš da dobivaš otroški dodatk k ga ona dobiva in greš v Ljubljano živet, sej recimo boš tud nek keš prhranla k ga zapravš za bencin pa bi te recimo enak stal? Al pa počaki no, sam jst vem kok je to težko, k bi se rad odselu pa morš počakat, ker pač nimaš pogojev in nč. Probi zdržat pa ne dobit čira na želodcu?